1 / 1

    No a kolko rodin slovenskych nejedlo tiez 2,3 dni...jaaj o tom statistika nie je.ani o tom kolko ludi skocilo pod vlak,ci z mosta kvoli zlej fin.situacii...

    27. okt 2023

    @terina25 ak poznas niekoho co viac dni nejedol a pomahas im tak mi napis.Rada poslem nejake peniaze

    27. okt 2023

    Ale o Slovákov sa starať...?

    27. okt 2023

    Ja len otázku pre autorku:
    Propagovala si pomoc ľuďom aj iného náboženstva ako tvojho?
    Pre mňa sú všetci rovnakí, ja pomôžem keď môžem
    Ale ty si asi veľmi nedávala posty keď bolo plno utečencov z Ukrajiny,či len sa mi tak marí?

    27. okt 2023

    @nini1978 Áno - a aj s komunitou muslimovia.sk sme pomáhali napr. minulý rok pri nákupe školských pomôcok pre kresťanov a inoveriacich z vylúčených komunít na Slovensku.
    Počas ukrajinskej krízy túto pomoc mal na starosti štát (aj preplácal ubytovanie, jedlo atď pre utečencov - čo dnes je iba na nás dobrovoľníkoch).

    27. okt 2023

    @terina25 Mnoho a nemáme problém ani s pomocou im - napíš nám ich adresy, pripoj sa k hmotnej alebo finančnej pomoci a spoločne urobíme zo Slovenska krajšie miesto 🙂

    27. okt 2023

    Ak mas cas a chut, nech sa paci, kolko Slovakov je v nudiz a nevidim, ze by si sa trhala s pomocou👀
    https://www.ludialudom.sk/
    migranti sem prisli dobrovolne, ale za presun na hlavu platia prevadzacom cca 10 tisic dolarov a tu im treba pomahat? Lebo oni idu za.lepsim zivotom?

    27. okt 2023

    @terina25 prepáč a koľko poznáš takých ľudí, čo nejedli dva- tri dni?? Na Slovensku jedine ľudia, ktorým sa nechce pracovať, sú leniví a hnili. Na Slovensku sa máme sakra dobre. Len Ľudia sú zvyknutí natrčať ruku, narobiť si plno detí a štát nech sa stará.

    Komu je tá pomoc určená nebudem komentovat, nakoľko komentáre nado mnou boli výstižnejšie. Od autorky boli hejty na ukrajincov a tito ľudia, ktorí mali 100 možností utiecť do najbližšej mierovej krajiny, tak neurobili. V okoli majú plno susedných krajín, kde je mier, ale tam im nikto nebude eurá dávať zadarmo.

    27. okt 2023

    No ja len ... A naši chudáci čo bolo zemetrasenie..

    27. okt 2023

    @ddaassuullaa aj stránka Ľudia ľuďom je plná parazitov. Mnohi tí ľudia nie sú ani v núdzi, respektíve žijú z takých peňazí, ako iní zamestnaní ľudia, čo vedia slušne vyžiť a sú finančne gramotní. Takže ja nepomáham ani ľuďom z tejto stránky, pretože častokrát majú vyššie príjmy, ako ľudia ktorí poctivo pracujú.

    27. okt 2023

    @stanulienkat a co nasi dochodci napr ....tu vela ludi nasich nema co jest ....maju dochodok 300 e a vela ide na lieky ,elektrina a v obchode kupuju tak dva rozky a caj im kto pomoze? keby sa tu da zbierka pre nich tak vsetci preroluju dalej ....ale ukrajina a migranti ficia tam sa idu ludia potrhat doslova

    27. okt 2023

    @julka22 dôchodcovia sú veľmi obľúbená téma. Neviem prečo. Ja nepoznám jedného chudobného dôchodcu, všetci poctivo pracovali za svojho života teraz majú 700 eurové dôchodky, čo nie je zlé. Ak niekto pol zivota nepracoval, alebo pracoval za minimálnu mzdu celý život, nemôže sa čudovať že má teraz 300 eurový dôchodok. Existuje vôbec 300 eurový dôchodok u ľudí, ktorí celý život pracovali? Nechce sa mi veriť . A tí dôchodcovia, čo majú 300 eurový dôchodok, majú predsa deti. Tie deti nezaujíma, ako žijú ich rodičia? A nerozprávaj mi, že ide veľa peňazí na lieky -lieky majú skoro zadarmo zo všetkých skupín.

    27. okt 2023

    @stanulienkat samozrejme ze existuju ....ty kde zijes ?nie kazdy ma deti a nie kazdy ma deti na ktore je spolach ....su aj invalidne dochodky ....lieky zadarmo?akoze nehnevaj sa ale to si kde zobrala taku blbost ?akoze pobavilo

    27. okt 2023

    @julka22 Prečítala si si slovíčko skoro??? Z každej skupiny liekov sú také, kde je doplatok pár centov.

    27. okt 2023

    @stanulienkat jasne taketo kecy mozes napisat ludom co doplacaju x eur ....ci uz ide o dochodcov alebo ludi ktory maju inu chorobu a na tie lieky nemaju

    27. okt 2023

    @stanulienkat ja uz pomaham len tym, ktorych poznam ja alebo blizki ludia ktorym verim. Neverim nikomu uplakanemu na socialnych sietach, drviva vacsina sa do problemov dostala sama. Tu na MK som sa uz tiez dala nachytat zlodejkami. Mladi mozu pracovat. Mnohym sa nechce. Migranti cielene utekaju do vyspelych krajin s dobre nastavenym socialnym systemom, pecene holuby do.... peniaze vsak nedam, bud potraviny alebo oblecenie alebo si kupim nieco, co dokazu vyrobit, vyprodukovat svojou aktivitou. Nikdy uz nepomozem len tak - tu mas, si v nudzi. Tak ked si v nudzi, snaz sa aby si nebol. Ci uz nazbieras huby, bylinky, predas urodu zo zahradky, uhackujes a pod....ale snaz sa a necakaj sediac na riti, inak odo mna pomoc necakaj

    27. okt 2023

    @julka22 ludia na invalidnom dôchodku, ktorí ho majú nízky a nemôžu pracovať, vtedy je to zlé . Ale je veľmi obľúbené hádzať všetkých dôchodcov do jedného vreca a robiť z nich chudobných chudákov, ktorí nemajú ani z čoho žiť. Veľká časť z nich nahádzala peniaze do nebankoviek, pravidelne si kupujú haraburdy u smejdov, myslím že týmto dehonestovaním a označovaných za chudákov veľa dôchodcov urážaš.

    27. okt 2023

    Dievčatá, ak nemáte čo pozitívne, alebo aspoň konštruktívne povedať, tak sa radšej nevyjadrujte. Nikto od vás nežiada, aby ste aj vy pomáhali. Pomoc je financovaná z príspevkov dobrovoľníkov, vaše peniaze to nie sú. Ak poznáte Slovákov, ktorí 2 dni nejedli, existujú organizácie, na ktoré ich môžete odkázať, napr. Katolícka charita, ale aj sociálne odbory mestských/obecných úradov. A zároveň, keď toľko rozprávate o tom, ako sú chudobní Slováci a prečo im táto žena nepomáha, tak čo ste urobili pre nich vy? Ako im pomáhate vy? Ľudia, ktorým táto žena a ďalší pomáhajú často prichádzajú z oblastí Sýrie, ktoré boli postihnuté tým obrovským zemetrasením na začiatku tohto roka, v ktorom zahynuli desaťtisíce ľudí, určite ste to vtedy zachytili, a navyše vojna v Sýrii trvá už 12 rokov! Naozaj vám príde, že rozhodnutie odísť z vlastnej krajiny pod tlakom týchto okolností, je dobrovoľné rozhodnutie? Vy by ste čo robili, keby ste žili v takých podmienkach, alebo by ste žili posledných 10 rokov v utečeneckom tábore niekde v Libanone, kde nie je práca, ste odkázaní na chabú humanitárnu pomoc a vaše deti ani nemôžu chodiť do poriadnej školy? Ano, platia veľké peniaze prevádzačom, ale na to sa im skladá častokrát celá široká rodina, komunita, alebo si požičiavajú, aby sa aspoň jeden člen rodiny dostal do Európy, našiel si prácu a posielal peniaze domov. Preto smerujú do Nemecka, lebo tam majú väčšiu šancu zarobiť, než niekde v Srbsku, Maďarsku alebo u nás. To fakt ani s tými deťmi nemáte trochu súcitu? Smutno mi je z tejto krajiny.

    27. okt 2023

    @stanulienkat pisem snad o kazdom dochodcovi ?ale je ich velmi vela ale ze velmi ktory ziju nedostojne

    27. okt 2023

    @alen_catt kde su tie deti?u nas v meste tak muži a teda nie moc spoločenský

    27. okt 2023

    @julka22 pozeráš sa veľmi neobjektívne na to. Treba sa pozrieť aj na to, ako žili za aktívneho života. Poznám pár dôchodcov, ktorí sú chudobní, ale celý život tak žili, veľmi sa im za života pracovať nechcelo, zanedbávali rodinu, zanedbávali deti, pili a podobne... A teraz sú z nich úbohý starčekovia. Takže nedaj sa casto oklamať. Nehovorím, že všetci sú takí. Pracujem s ľuďmi a ja by som ti vedela hovorit, aké rozprávky rozprávajú ľudia.

    27. okt 2023

    @alen_catt zemetrasenie na zaciatku roka a utekaju az teraz pred zimou do krajin, kde vedia, ze sa im dostane (ekonimickej) pomoci. Krajiny s rovnakym vyznanim v blizkosti ich domova nevyhladavaju. Keby maju doma 10 tisic na hlavu, neutekaju nikam. Kolko blizkych sa muselo skladat v chudobnych krajinach, aby odisli cele rodiny x 10000$? Potom nie su chudobni. Dalsia vec, vsetci maju mobily a takmer nikto nema doklady👀 deti? Tu u nas sa povalovali denne desiatky dospelych na namesti, pokrikovali na okoliducich, deti sa tusim dostali len do.medii,

    27. okt 2023

    @julka22 napriklad v Bratislave su aj rodiny s detmi. To, ze ich ty nevidis, neznamena, ze medzi nimi nie su. Nie su moc spolocenski? A co cakas, ze sa budu prihovarat okoloiducim, zoznamovat sa a vymienat si infošky o svojich insta profiloch?

    27. okt 2023

    @alen_catt je ich minimalne 95 percent su muži a tym myslim vulgarny

    27. okt 2023

    Tiez som kedysi nadavala na migrantov.Kamarat mi povedal: “Ked uz opustas krajinu kvoli vojne,tak nepojdes do krajiny,kde ti bude lepsie?” Oni na SVK nechcu byt,lebo lepsie im bude v Nemecku napr.

    27. okt 2023

    @nika_17 budes utekat tam, kde ta nechcu? Kde je uplne ina kultura a ty vopred vies, ze sa jej neprospobis? Budes do zimy tahat dieta len preto, aby si mala ako vydierat staty, ktore dodrziavaju ludske prava?

    27. okt 2023

    Nečítala som komentáre...

    Dúfam, že aj cigarety ste im nakúpili...

    Tie majú totiž vždy, vždy... Zaujímavé, že tie si majú za čo kúpiť.

    Nikdy nezabudnem, pri tej migračnej kríze v 2015, ako prichádzali vlakmi z Maďarska ( mimochodom, pamätám si aj ako tie vlaky po nich vyzerali, kto nie, videá sa možno ešte dajú nájsť, proste výkaly pod sedadlami a podobne..., v tých vlakoch sú predsa normálne záchody, zadarmo, už boli relatívne v bezpečí atd.. tak ja neviem, čo ich ospravedlňuje takto konať....) a na stanici ich čakalo kopec dobrovoľníkov s pomocou, a oni to odhadzovali do koľajiska, celé balenia vody... Také plytvanie...
    Ja nie som v našťastie v núdzi, ale takto si pitnou vodou nedovolim plytvat... O to zvlášť, že prichádzajú z krajín, kde je núdza o pitnú čistú kvalitnú vodu, mi to hlava neberie.
    Pomáham obcas ľuďom z výziev na ľudia ľuďom...

    27. okt 2023

    @ddaassuullaa krajiny s rovnakym vyznanim v blizkosti ich domova prijali už milióny utečencov, ktorí tam žijú v tých veľkých utečeneckých táboroch, ktoré spomínam. Akú perspektívu majú tam. V Libanone je napr. 1,5 miliona utečencov len zo Sýrie. Pozri si, akú ekonomickú pomoc dostávajú utečenci v krajinách EÚ. U nás napríklad žiadateľ o azyl dostáva príspevok tuším 50 centov na deň (v roku 2019 to bolo 40 centov). V Nemecku napríklad dostávajú žiadatelia o azyl 135 eur/mesiac, takže žiadne závratné sumy to nie sú.

    @julka22 máš aj zdroj, z ktorého vychádzaš pri svojom tvrdení, že 95% je mužov? A možno ich aj je 95%, stále sú tam aj ženy a deti. A navyše, to, že prichádzajú najmä muži má tiež svoju logiku - ak máš zaplatiť prevádzačovi, ale máš obmedzené zdroje, a potrebuješ v Európe zarobiť, aby si mohol posielať peniaze domov, tak koho rodina pošle? Matku s malým dieťaťom, ktorá si robotu ťažko nájde, alebo muža?

    Ale už tu končím, lebo tu hocijaké argumenty, fakty, nemá zmysel písať.

    27. okt 2023

    Byvame pri hranici.... denne tu prichádzajú migranti.... v lese, po ceste, všade porozhadzane saty, kabáty, topánky po nich.... doklady roztrhané, poväčšine turecké..... zaujimavo telefóny si nestratia ani nezahodia, telefinuju po cely cas..... jedlo a cigarety kupujú v obchode hneď v prvej dedine, maju pri sebe penazi viac nez dost.... sadnú si pri kostole, pri krcme a povedia miestnym .... call polícia taxi.... tak ďakujem pekne ešte takýmto pomáhať.... a tento nas dementny štát ich ešte aj registruje a robí taxi službu....

    27. okt 2023

    @julka22 a este sa aj skladame chorym detom na liecbu a zbierajú sa vrchnaciky......

    27. okt 2023

    @stanulienkat nedá mi oponovať svokra celý život drela aj mamka na družstve majú minimálne dôchodky kto pracoval manuálne družstevník predavač ... Piatky sviatky.. bohužiaľ aj také povolania musí niekto robiť vždy to boli najhoršie platené a také sú aj dôchodky a na lieky necha každý mesiac 50€ nepreplatia všetko .. preto bývame s ňou sama by rodinný dom neutiahla

    27. okt 2023

    @zdena1990 lieky majú v každej skupine generiká, mnohé naozaj stoja pár centov. Treba sa s tým pohrať a povymieňať. Tieto povolania vždy veľmi málo zarábali, robili nízko kvalifikovaní a menej vzdelaní ľudia, to znamená, že ani za aktívneho života veľmi nevyskakovali. Nehovorím, že je to spravodlivé. Ale nepredpokladám, že má 300 eur dôchodok, ci?

    27. okt 2023

    @stanulienkat nemas absolutnu pravdu. Na Slovensku su aj ludia,ktori pracuju a z toho platu im vela nezvysi na jedlo. No ty evidentne zijes v palaci s ruzovymi okuliarmi. Viac sa k tebe vyjadrovat nebudem,lebo viem ze si ,,nadclovek ,ako si uz v mnohych temach niekolkokrat dokazala ...a k dochodcom. Poviem ti tolko. Moji rodicia robili cez 50 rokov. A vies kolko maju dochodok? Hadaj. Minimalny ma moja mama a moj otec o 100 eur viac. Takze to netrep o lenivych ludoch a pod.a zial,ja im nemam z coho pomahat,kedze robim pre tento krasny stat za skoro min.mzdu. takze asi tak...

    27. okt 2023

    @stanulienkat môj svokor mal invalidný 250€ a svokra detto ...

    27. okt 2023

    Prosim Adminov nech Tvoje prispevky mazu.Mam dost ,,moslimov na hraniciach,,vedeli by ti aj moji chlapi rozpravat...a to ze ty si tiez ta este neopravnuje tuna vyzyvat zeny aby robili krajsie SK ked mame ovela vacsie problemy a onedlho este vacsie a to si pis ze sa z toho posereme...Zaloz si skupinu a tam si ich pizyvaj kto bude z tychto zien chciet

    27. okt 2023

    Švédsko vďaka otvorenej migračnej politike už zistilo akú chybu urobili..Majú to tam ako na bojisku..
    Sýria,Libanon,Pakistan pekne všetko len premiestniť do Nemecka..Pozvala ich Merkelová pred rokmi nech sa starajú..
    O pár rokov zistia,ako pekne sa u nich striela a vybuchujú bomby..
    Ten kto nevidí 95% mužov ich vidieť nechce…
    Prišli zarobiť a posielať peniaze? Tak to som sa pekne zasmiala🤣

    27. okt 2023

    @stanulienkat Neserkaj ma aj ty.Mam susedy s 2 diplomami a maju 340€ dochodok a odmakali si ho poctivo.Tuna nie sme ako v Australii ze sa dochodca vezme a ide na karavane po svete

    27. okt 2023

    @alen_catt doma by zo 135e boli krali. A takto bez roboty, pekny luxus, nie? Keby malu splacat domnelych 10 tisic zo 135e, to mi nejak nevychadza. Povazujem to za riadeny exodus a islamizaciu europy. Nech sa im.posiela pomoc tam, nech zakroci OSN a nech staty prestanu podporovat zmenu kultur svojich krajin takouto riadenou migraciou. potom to bude ok

    27. okt 2023

    Je alergická na veľa liekov nemôže náhrady... Ale nemienim sa o Tom s tebou baviť .. vidim že to nemá význam .. skôr by sa tam hore mal niekto zamyslieť a predstav si že má niečo nad 300 € a to ešte doopatrovala svoju mamu ... Muža nemá

    27. okt 2023
    27. okt 2023

    @stanulienkat presne tak, ja vidím mojich starých rodičov a babka bude mať tento rok 80 a dedo ma 85 kazdy ma dôchodok po 700e, dom je ich, babka si dopraje kaderníčku, rozne výživové doplnky, kúpia si co chcú, mne dáva si kupovať spodné prádlo triumpf v pandorfe a maju úplne iné zmýšľanie, nie kazdy dôchodca je taky, zalezi akým životom žili a ako sú nastavení. Akurát nasi im urobia väčšie nákupy, ale prídu sviatky, vianoce a vytiahnu každému do rúk po 100e.

    27. okt 2023

    @lizatko1009 A kde tak tvrdo pracovali ked maju take dochodky az sa smiem opytat

    27. okt 2023

    @stanulienkat prepáč ale 700€ dôchodok si kde nabrala? Moji rodičia mali obaja nadštandardný plat a síce nemajú minimálny dôchodok ale k 700€ sa nepribližuju ani náhodou. To potom máš okolo seba len nejakých ex riaditeľov a podobne? Je to možno iste malé percento ale väčšina dôchodcov ma dôchodok podstatne nižší..

    27. okt 2023

    @lizatko1009 Ja to vidím aj v mojom okolí. Nepoznám chudobných a otrhaných dôchodcov. Nechcela som sa dotknúť ostatných báb, viem, že existujú aj veľmi nízke dôchodky, ale tých ľudí je naozaj veľmi málo, celý život robili nekvalifikovanú robotu a mali nízke vzdelanie a ani keď boli mladí, sa im nežilo veľmi ľahko. Ale to je problém aj súčasných mladých ľudí, ktorí nemajú vzdelanie, pracujú na čierno, alebo robia nízko kvalifikovanú prácu. Presne títo istí ľudia budú mať tiež problém s nízkym dôchodkom. Ja tiež nemám veľmi vysoký plat, ale viem čo ma na staré kolená čaka a už od 20 si odkladám na dôchodok. Viem, že to budem potrebovať, viem že nechcem naťahovať ruku a sťažovať sa a vyplakávať. A možno vtedy dôchodky už ani nebudeme mať, nakoľko tu máme vo vláde to, čo tu máme. A predpokladám že sa vyrabuje celá republika a štátne rozpočty aspoň na 5 rokov. To, čo tu nastane na celé styri roky, to nemalo obdobu ani za Mečiara.
    @pokojvdusi9 aj ja sa smiem opýtať, kde pracovali dané dámy, ktoré majú diplomy z vysokých škôl?

    @ggabika009 moja svokra- vysokoškolsky vzdelaná vedúca úseku a môj otec rádový robotník vo fabrike.

    27. okt 2023

    @ddaassuullaa Neviem prečo na mňa takto útočiš. Vôbec netušia či mám alebo nemám nastavený mesačný príkaz na charitu, ani to, či dávam oblečenie napr do Zakoviec (IKv asi poznáš, sú tam super ľudia ktorí tiež veľa pomáhajú). Naposledy som bola ako sponzor (nie veľký ale bola) slovenskej katolíckej charity.
    Ak nabudúce budeš súdiť tak ako teraz, skús sa najprv opýtať a zistiť..
    Vôbec to nie je pekne ako si to napísala. Nech ti Boh odpustí.

    27. okt 2023

    @lizatko1009 gratulujem takých dôchodcov sa dá u nás na prstoch zrátať .. to by som aj ja rada vedela kde pracovali..
    @pokojvdusi9

    27. okt 2023

    @julka22 Chces fotky? Máme v teréne dobrovoľnícky. Otvor si stránku muslimovia.sk daj si sekciu aktuálne migrácia a tam máme aj fotky žien a detí, ktoré dali súhlas k odfoteniu. Je ich celkom dosť.

    27. okt 2023

    A ešte rozdiel je keď niekto pracoval a drel na dedine .. za pár korún ale aj to musel niekto robiť a rozdiel vo veľkomestach .. tam bol vždy iný život

    27. okt 2023

    @pokojvdusi9 babka bola celý život riaditeľka v skole a dedo riaditeľ ZUŠ plus mal hudobnú kapelu, nadrel sa roky rokuce, ziadna sobota, Silvester doma a pracoval ešte aj keď bol na dôchodku, vedeli našetriť, kupit, zaplatiť deťom vzdelanie, Biedu netrhaju a novú gaucovku nepotrebujú.

    27. okt 2023

    kto chce niekomu pomôcť nepotrebuje sa, tym,, chvalit,, na modrom konikovi, ja vela oblecenia darujem do azyloveho domu a teraz co?
    Mna by zaujimalo kto ich sem vozi z tej dialky ? Maju na cestu? Odkiaľ zobrali peniaze?????

    27. okt 2023

    @lizatko1009 tak potom tu pes zakopany, riaditelia...

    27. okt 2023

    @terina25 nechcela by si učiteľský plat zo 60-70-80-90 rokoch, ale to postavenie vtedy malo inú úroveň. Nemali v hlavách nastavene dojit kravy a hospodáriť, uz ich rodicia boli obchodníci a mali na dedine obchod, preto ja ich obdivujem a milujem ako v tomto veku dokážu poradiť a mat racionálny pohľad, bez bedakania.

    27. okt 2023

    @lizatko1009 no dochodca,kt.ma 700 eur dochodok isto nebedaka .

    27. okt 2023

    @terina25 ja mam okolo tiez dochodcov co sa na dochodok nestazuju a pritom riaditelia neboli a ani inzinieri🤷 moji rodicia boli cely zivot druzstevnici(teda oco pracoval potom aj v stavebnej firme a ten plat mal mizerny.A dochodok maju ako moja mama povedala-o takom dochodku sa im ani nesnivalo

    27. okt 2023

    @terina25 vieš čo? Aj to je malo... Ale fakt ukaz mi toho kto ma 300e dôchodok, napriklad ja uz teraz nan myslím a zabezpečujem sa aj inac a tak by mal rozmýšľať kazdy človek, nevieme co bude o xy rokoch

    27. okt 2023

    Som v NZ takmer denne. Odkáž prosím ťa tým nešťastníkom, že sú aj lacnejšie mobily ako tie ktoré majú vo vačkoch a dá sa s nimi tiež telefonovať. Ak nechcú darované šaty nech ich nehadzu za mojom chrbtom do kontajnera. Mohli povedať, nie dík. A tie peniaze čo som im dala mohli použiť na jedlo a nie ísť do Lidl a kúpiť cigarety a kopec iného. Keby som ich aspoň nevidela.

    27. okt 2023

    @julka22 dôchodcom pomôže Ficko, keď si ho už zvolili .....
    ... asi tak ako sa o nich staral, keď bol pri vláde .

    27. okt 2023

    @stanulienkat Vysoka skola Matematicko-fyzikalna jedna ako profesorka a druha ako psycholog

    27. okt 2023

    @lizatko1009 no pred 50 rokmi ludia inak rozmyslali a ked zarobili neviem 3000 korun asi tazko si mohli odkladat z toho mala. 300 eur neviem. Moja mama, svokra maju minimum. Cely zivot pracovali,este aj na dochodku. Dokonca svokra 72 rocna este aj teraz brigaduje aby mala z coho zit

    27. okt 2023

    @lizatko1009 a otec ma asi 460,480 eur.presne neviem.

    27. okt 2023

    A dalsi priklad uvediem.kolegyna dochodkyna,tiez pracuje na dochodku. Ten ma 660 eur. Je MVDr...ja ako prac.verejnej spravy budem mat tiez ,,skvely,,dochodok...takze tak.

    27. okt 2023

    To minimalne % detí, ktoré prekročilo hranicu s chlapmi používajú na jednoduchší presun,lebo tie deti nevedia povedať, kto je z tých chlapov ich rodič a potenciálny rodič zas nemá šajnu koľko má jeho dieťa rokov ,ani ako sa volá..to len k tým "neviditeľnym" deťom

    27. okt 2023

    @pokojvdusi9 zrejmé tiež patrí k zákonom chráneným, keďže jej príspevky majú admini na saláme... ešte si tu veselo poriadna súťaž o korán...ty by si už bola na jej mieste zablokovaná

    27. okt 2023

    Tak mňa by napr.zaujimalo,kedy sa na Slovensku bude pozornosť venovať celkovej životnej situácii a problémom SLOVÁKOV?

    27. okt 2023

    Ja teda príspevky nekomentujem často,ale teraz mi to nedá. Hlboko si vážim a obdivujem snahu a nasadenie dobrovoľníkov, ktorí na úkor svojho času a pohodlia pomáhajú núdznym-či už sú to zvieratá, komunity, alebo jednotlivci. Ja sa tiež snažím v rámci svojich možností sem tam priložiť ruku. Nové Zámky sú pomerne významný železničný uzol. Denne sa železničnou stanicou premelú stovky ľudí (vrátane mňa, takže to mám z prvej ruky) ktorí cestujú za prácou napríklad do BA. A títo ľudia v prípade, že im mešká vlak (15, 20, 50 minút nie je nič výnimočné),alebo ich nepočká prípoj, nemajú inú možnosť, ako postávať vo vestibule, alebo pred stanicou, lebo sedačky sú striedavo obsadené neprispôsobivými, ľuďmi bez domova a migrantmi. Prepáčte mi moju úprimnosť, ale smrad je tam ako v opičinci, polícia sa tam len príde pár x denne ukázať a tam to končí. Autorka, viem, že toto nie je tvoja chyba, a asi ani nemáš dosah to zmeniť, ale je smutné, že ani po takej dobe príslušné autority neboli schopné nájsť také riešenia, na ktore by nedoplácal bežný človek. Koniec vyplakávania, na chvíľku sa mi uľavilo. Vydrží mi to možno do pondelka, kedy zas budem stáť pred stanicou, hypnotozujúc tabuľu príchodov a odchodov cez dvojo dverí výmenou za to, že namňa nikto nebude pokrikovať, a môj žalúdok bude ušetrený zemetrasenia z toho smradu.

    27. okt 2023

    @pokojvdusi9 tak susedky spravili nieco velmi zle,ze skoncili s len 340. Moj znamy bol cely zivot "posraty udrzbar" s dost nizkym platom a ma skoro 600 ;).

    27. okt 2023

    @ddaassuullaa skus si pozriet, kolko stoja nehnutelnosti na blizkom vychode- napriklad v iraku (mam na svojom blogu). Oni, ak zarabaju, tak maju vacsie platy ako u nas, a nehnutelnosti su tiez cenovo priblizne ako u nas,ked nie drahsie a neexistuju hypoteky, preto ziju u nich cele rodiny pokope. Len nezamestnanost je prilis vysoka, lebo vojny, vojny, vojny...

    27. okt 2023

    @vevesh a prečo sú tie vojny? Vcera som skúšala syna dejepis a Napoleonove vojny a to sa písal rok 1805 a dodnes je hlavný problém vojen :nenazranost, túžba všetkého sa zmocniť (aj tak do hrobu si to nikto nevezme), náboženstvo.

    27. okt 2023

    @ndrag moja mama robila cely zivot za minimalku. Teraz jej vypocitali dochodok na 385e- sa takmer zrutila, ona si myslela, ze urcite bude mat okolo 500e a s nejakou brigadou by to dala. A je na starobu sama. No bohuzial, neda to takto...

    27. okt 2023

    @lizatko1009 no ano, ale na blizky vychod si tie vojny sami nedoniesli. Vsak v 70tych -80tych rokoch boli sakra pred nami arabske staty, a co je dnes s tymi, ktori maju ropu. Ale to je na inu debatu...

    27. okt 2023

    @vevesh to je blbe, ale ked cely zivot robila za minimalku, ako mohla ocakavat dochodok vo vyske minimalnej mzdy?

    27. okt 2023

    @stanulienkat lebo to predtym fungovalo, ze ked si mala menej, tak ti to na tu minimalku "vytiahli". Ale uz par rokov takto dochodky nefunguju, lenze ona ako samozivitelka po 50tke nechcela pracu menit...😕😕ma sice 2 a 3 pilier, ale je otazne, kolko z toho dostane pri tej minimalke -ratam, ze mozno 50e k dobru pri tej inflacii? Co uz, nejako bolo, nejako bude -ale je dost takychto ludi, co jednoducho aj po poctivych 50 rokoch prace dostanu takuto almuznu....

    27. okt 2023

    @vevesh to teda neviem, kedy bolo, ze to "vytiahli". Podla mna mas nespravne info. Ja viem že ten kto pracoval za minimálku vždy mal veľmi biedny dôchodok. Ale áno, je to choré, aby niekto po toľkých rokoch dostal takýto dôchodok.

    27. okt 2023

    @vevesh zial ja tvrdím, ze aj 700e je extrem nízky dôchodok, len tak hneď vedľa ako sa majú Rakúski dôchodcovia, tam im chodia robiť au pair slovenské ženy aj muži a o našu staršiu generáciu sa nemá kto starať, deti pracujú, zariadenia plne a aj keď sa uvoľní miesto ešte deti doplácajú a podpichnem si ale ale lebo vojna a nenormálny Putin EÚ bude platiť slovenským ľuďom,( poznám takých aj osobne ako sa nakupovali byty) a momentálne tam maju natlačenu samu Ukrajinu, ale tí čo odpracovali 50 rokov aj keď za minimálnu, nemajú ani na domov dôchodcov, toto je smutné nedajboh na nejakého súkromného neurológa (momentálne ho hľadám ja, lebo k štátnemu sa čaká od 3 mesiacov a viac) len tak, ze vstupné vyšetrenie 140e,kontrola 110e môže si to dovoliť?

    27. okt 2023

    @stanulienkat v 2000r.+ niekedy odchadzali mamine kolegyne do dochodku a im to takto upravovali, kedze to bola este komunisticka generacia a vsetci mali rovnake platy. Ale uz nejakych 10rokov plus to neplati, co mojej mame je prd platne, kedze bola vtedy dost stara...

    27. okt 2023

    @vevesh https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/doch...

    Tu je tabuľka minimálneho dôchodku podľa odpracovaných rokov, ak jej vyšlo menej, treba požiadať úrad práce oni dodajú rozdiel... moja mama to mala tiež tak

    27. okt 2023

    @tunzal nema narok, lebo ma vlastny byt- zo mame info z upsvaru. Az ked pojde do najmu, tak ma narok🤨🤨

    27. okt 2023

    @lizatko1009 bohuzial, aj v nemecku to ide takto dalej. Tiez tu poznam dochodcov zo 400e dochodkom, len socialky su tu inak nastavene a sice nemozes si vyskakovat, ale prezijes s danymi peniazmi.

    27. okt 2023

    @vevesh to je nejaká novinka? Však naši majú dom.... a predsa mame doplácali z up, netušímaktualne ako je, teraz uz nesledujem, mama zial zomrela... teraz čakáme na rozhodnutie vdoveckeho pre otca... už tretí mesiac a ani muk zo sociálnej....

    27. okt 2023

    @tunzal netusim, ale viem, ze bola sa pytat a prva otazka bola, ci je v najme alebo ma vlastne. A ked povedala vlastne, tak, ze musi najprv predat byt a az potom bude mat narok.🤷‍♀️🤷‍♀️co naopak nechce, lebo chce dozit vo svojom, pokial ona bude vladat.

    27. okt 2023

    @terina25 prečo by bol v Tom pes zakopaný?! Môj starky nebol žiadny riaditeľ a má dôchodok skoro 700€ bol obyčajný traktorista celý život ale on aj teraz pracuje počas dôchodku v noci stráži halu. Vôbec netreli biedu kedysi mali všetko ešte aj teraz ako píše lizatko si kúpia čo chcú a kedy chcú. Vnúčatá majú 5 q už aj 2pravnucata(moje). Kúpia si aj kabát za 160€ čo není problém. Nemusíš mať vysokoškolský titul alebo robiť riaditeľa😉

    27. okt 2023

    @doda3103 no vidis a moji rodicia robili cely zivot a nemaju ani jeden 700 eur dochodok. A kabat za 160 eur si isto nekupia.

    27. okt 2023

    @doda3103 a prepac,ale moja mama ma 72 a otec skoro 80 rokov,onko pacient,tak uz tazko mozu ist pracovat .ci viac ako 50 rokov bolo malo za tu almuznu?

    27. okt 2023

    @martul Preto sa pomoc má robiť cez konkrétnych dobrovoľníkov, organizácie, ktoré pomáhajú tým ktorým treba. Nie tým, ktorí sa na chudobných alebo utečencov hraju (áno, aj takí špekulanti na Slovensku sú).
    Ženy a muži v teréne pomáhajú hlavne rodinám s deťmi, ktoré prespávajú vonku v tomto počasí.

    27. okt 2023

    @alen_catt nekonči,ale hľadaj si sama overené zdroje z európskych krajín,kde si títo utečenci už sami vybudovali zázemie,majú celé štvrte s ich zákonmi a keď sa ti nepáči,dostaneš na držku (podotýkam v tvojej krajine)
    Nie sú výnimočné ani napadnutia žien,pretože sa im nepáči,ako sú tieto ženy oblečené na európsky spôsob
    (Este raz, U NÁS DOMA V EURÓPE)
    Oni sa nechcú absolútne prispôsobiť našim zvykom,našej kultúre,absolútne nie
    (Sú určite aj výnimky,ale ja píšem o mase)
    V Taliansku bol škandál,keď sa ženy utečencov sťažovali,že ich deti musía vidieť v škole kríž s Ježišom na stene.. a to je neakceptovateľné
    "A?"( ty by si u nich ani nepipla)
    Vo Francúzsku je zákon o tom,že nesmú chodiť totálne zahalené od 2010 a hádaj?
    Chodia si ako chcú...
    Takže aby som ťa veľmi nezaťažila každodenným životom Európanov v ich vlastných krajinách kde my im dáme šancu na lepší život lebo tých príspevkov by bolo do aleluja
    My od nich nič nechceme,len aby sa slusne chovali a spolunažívali sme v ako takej pohode a tolerancii
    Nakoniec ,kto sa má cítiť diskriminovaný my,alebo oni?
    Chápem všetko,dám ti pomocnú ruku a ty mi ju vytrhnes s celým ramenom
    A ešte si stačí všimnúť,že aj najtolerantnejsie krajiny ako napr Švédsko už prišli na to,že migračná politika zdevastovala ich vlastnú bezpečnosť a teraz nevedia čo skôr
    To píšem na margo tvojho videnia reality...lebo je ľahké robiť dobrodinca,pokiaľ nemáš problém vyjsť z domu keď je tma,alebo sa bojíš či nie si náhodou nevhodne oblečená na ulici
    Vždy som sa a budem zastávať utečencov,pomôcť je prvá vec,všetci sem len ľudia
    Ale pokiaľ si nevážis moju pomoc a ideš mi diktovať život u mna doma ,nerešpektujes moje zákony,moju kultúru a moje náboženstvo, ohrozujes mňa a moj národ - preč, odkiaľ si prišiel
    (O vyhodených dokladoch sa môžu romány pisat)

    27. okt 2023

    @nini1978 👏 genialne a pravdivo napisane👌

    27. okt 2023

    @ddaassuullaa v Taliansku je jeden výraz
    "Falsi berbenisti"- falošní dobrodcovia,tento výraz sedí na strašne veľa ľudí

    27. okt 2023

    Za mňa máte môj obdiv že aj napriek negatívnym postojom sa nevzdávajte a pomôžte tam kde treba.
    A čo sa týka komentárov kde všade treba pomôcť súhlasím , keď sa všetci spojíme a každý pomôžeme igelitkou jedla tým čo ste vymenovali bude tu hneď na Slovensku lepšie.
    Ono kritizovať je ľahko ale vstať z pohodlia domova a ísť do terénu si zaslúži uznanie.

    27. okt 2023

    @nini1978 👍
    Akurát som dnes ráno zažila, ako jeden Ukrajinec vletel na aute do mesta / podotýkam v čase rannej špičke, kedy deti idú do školy / Cez prechod prechádzalo jedno dievča a on drzák na ňu ešte trúbil a vôbec nespomaľoval ... A to je len jedna z XY príbehov, čo som ja zažila.
    Na šťastie , tuná na východe tí imigranti, spomínaní, nechcú ostať, keby sme tu mali ešte aj tých - FU...

    27. okt 2023

    @nini1978 super zhrnutie👏

    27. okt 2023

    @lenkakravcova ale toto boli utečenci, tí sa na nich nehrali. Akože to má byť moja chyba že som chcela pomôcť individuálne, keď som ich stretla?! Sranduješ?!

    27. okt 2023

    @martul Nie, nie je to tvoja chyba, že si chcela pomôcť. Len treba to robiť rozumne.
    Vonku v tomto počasí spia ženy s deťmi, tehotné ženy a ty dáš peniaze mužovi.. ako nie nejde o gender preferenciu ale vždy sa najprv pomáha ženám s deťmi a tehotným ženám. Muži sa posielajú na miesta, ktoré sa združujú a tam im pomáhajú muži, ktorí ich preveria.
    Čiže najprv ženy a deti, tehotné ženy, potom chlapci a starí muži. A až potom dospelí muži.

    27. okt 2023

    @1306monika Dobrovoľnícky a dobrovoľníci ktorí sú v teréne keď s nimi sa rozprávam, tak ich prvé slová sú že najhorší je aktuálne chlad a dážď. V takom počasí vonku keď sú deti, tak dochádza rýchlo k podchladeniu, takže deky sú teraz gro. Je to smutné, že štát preplácal bývanie pri Ukrajinskej kríze bez nejakých námietok, ale teraz nie je schopný postaviť vojenské stany aby sa ženy s deťmi zahriali. Byť poprsany, tisíce kilometrov od domova, pešo bez znalosti jazyka. Pre tie deti to musí byť peklo. A my ako spoločnosť sa len prizerame, alebo ako niektoré vyššie si ešte do nich kopneme, alebo do ich rodičov, čo tým deťom alebo ženám nepomoze. Našťastie sa vždy nájdu ľudia, ktorým nie je to, kým ako ľudia sú, jedno. V tom je stále akási nádej. Aj keď mala ale je. A verím, že každý kto pomôže bude odmenený na druhom svete za svoje milosrdenstvo. Nie za teoretické ale praktické. Ako mytnik v Biblii, ktorý pomohol neznámemu cudzincovi.

    27. okt 2023

    @terina25 ale ja nepíšem že musia pracovať,môj starky má 72r cukrovkár silný,po 3infarktoch čo ani nevedel,vysoký tlak. Pritom celý život skoro posiloval čiže má skoro 150kg. Miluje bicykel 2krat do týždňa 20km plus záhrada v ktorej robí a foliaky. On je proste stále taký aktívny. Plus ešte na zimu chystá drevo. Ja som tvojich rodičov neurazala a chápem že to nahnevá ako je možné určenie dochodkov

    27. okt 2023

    Nie, tu nie je chudoba. Tu sa mame vsetci dobre. Hlavne na MK....

    27. okt 2023

    @terina25 To robili v Blave,ze?,

    27. okt 2023

    @pokojvdusi9 neviem, akurat to bolo v tv novinach.

    27. okt 2023

    @terina25 Ja pochadzam z Gemera a tam je to velka bieda veru

    27. okt 2023

    @terina25
    Ahoj, pozri ľudia, ktorí sú chudobní patria podľa mňa do skupiny, ktorým patrí zakat (almužna). Tí nemajú čo pomáhať finančne, keď sami sú chudobní.
    Máme mnoho ľudí, pre ktorých je 1€ (3 rožky) suma, ktorá im chýbať nebude a niekomu inému pomôže prežiť ďalší deň. Alebo jedna deka, ktorú má len tak pohodlný medzi desiatkami veci, ktoré nevyužíva. Títo ľudia môžu pomôcť.
    Od tých, ktorí sú na tom zle by nikto žiadnu pomoc ani neprijal. Ale zase tí chudobní môžu pomôcť nehmotne. Napr modlitbou, alebo dobrým slovom.
    Všetko je o ľuďoch, o ich prístupe - či sa pripoja na stranu milosrdenstva alebo na stranu závisti a odsudovania. Každý z nás má túto voľbu. A je len na nás ako si vyberieme. Vôbec nezáleží na tom, či máme milióny na účte, alebo dlhy v banke. Každý si svoj účet bude skladať len zo svojich skutkov voči iným.

    27. okt 2023

    @nini1978 dokonalo si to napísala. A o tých ich getach. Vietnamci sa podľa mňa prispôsobili ale tito? Kamoska robi v armáde na letisku, prišli a hľadali mešitu, isli do agresivity ako je možné, ze u nas nie je mešita, poklakli pred letiskom, prevracali oci a išli si to svoje chalachala. Skus ty do ich krajiny toto urobiť a iné. Skus ist k nim bez pasu. Asi fakt sa blíži ta predpoveď...

    27. okt 2023

    @lizatko1009 Čo konkrétne myslíš o tej ich krejine? Sýrska ortodoxná kresťanská cirkev má 7 miliónov veriacich a tisícky kostolov po celej krajine. Nerozumiem tvojmu komentáru.
    Inak na Slovensku mešity sú. Je ich tu šesť.

    27. okt 2023

    @alen_catt klobúk dolu správne napísané 💪😍😍❤️

    27. okt 2023

    @lizatko1009 predpoveď o islamizácii Európy?
    Tá už prebieha ... Majú svoje "tajné"zakázané miesta na modlenie,všetko je to protizákonné a deje sa to v úplnej pohode.
    Opakujem,pokiaľ sa správaš ako máš, je mi to jedno,ale zákon je náš a ty sa musíš prispôsobiť.
    Nechceš sa prispôsobiť,tam sú dvere..mozno nájdeš lepšie miesto
    A budú sa ťa pýtať na "overené zdroje"
    Ľudia,ktorí utekajú pred vojnou a hladom sú vďační za miesto,vďační za kus chleba
    Také veci sa dejú,že pluju vodu,lebo oni predsa nebudú piť vodu z vodovodu,oni chcú tú z fľaše
    Majú jesť pastu každý deň? Fuj humus...Vies čo spravili?
    Ihlami si zasivali ústa normálnou niťou, oni predsa také sračky jesť nebudú
    V krízových centrách vyhádzali matrace z okien a všetky ich podpálili!!
    Tak to sú vojnoví utečenci,prosím pekne
    Vďační za každé sústo,za miesto v krajine kde je mier...
    Normálne ich pozbieram a všetkých do jedného odveziem presne tam,odkiaľ prišli
    Preto píšem o tom,že nekontrolana' migrácia už nesmie byť akceptovaná ,nemôžme si dovoliť byť benevolentni,už to presahuje všetky medze
    A môžu sú písať čo chcú koľko chcú...
    Realita je proste ešte horšia ako ich predstava

    27. okt 2023

    @stanulienkat no nie je to celkom tak. Svokra(učiteľka a neskôr riaditeľka MŠ) dochodok aj s vdovskym 470e. Štát prepláca nejaké lieky, ale stále platí cca 150e mesačne za ďalšie lieky. A tak isto je tu viac ľudí, tých najstarších čo šli do dôchodku už dávno a majú dôchodky niečo málo cez 300e

    27. okt 2023

    Nie je utecenec ako utecenec? Poniektore mate veru divny meter.
    Ked tu nabehli ukrajinci vo vyhriatych autach,sli ste sa pos@at od dobrocinnosti.
    U nas na Orave v obciach Zakamenne a Novot ubytovali v kulturnom dome matky s detmi,muzov iba zopar s nimi bolo.A boli vyhladovani,uzimeni,nikto nemal mobil,ani cigarety,dokonca malicke deti nemali ani plienky ....
    Co sa tyka dochodkov,kto kolko zarabal,tolko ma.Moja mama robila na druzstve,chvilu v zavode a chvilu ako chyzna a ma skoro bez par € 600€ dochodok.A lieky kedze jej vyberam,viem,ze stoja cca 40€,ale na 3 mesiace a to ma teda diagnoz kopu,uziva 13liekov denne (rano,obed,vecer) .300€ sa mi nechce verit ,ze niekto ma.

    27. okt 2023

    @lenkakravcova a kto tvrdil že sú to syrcania? Oni, keď žiadali o papiere a svoje skutočne “stratili”? 🙂

    27. okt 2023

    treba ich rychlo poslat do toho nemecka kym tu zacnu robit bordel a znasilnovat kradnut atd,,,,

    27. okt 2023

    @322sima123 a myslíš, ze Nemci ich chcú?

    27. okt 2023

    @zdena1990 suhlasim, moja mama od 18 rokov, nikdy nebola na UP, odrobenych 43 rokov a za tie roky jej nevysiel ani minimálny dochodok. A vraj 700€ maju...no skakali by obaja. Presne ako pises, robili manuálne, družstvá,...a odmena mizerná

    27. okt 2023

    @pokojvdusi9 presne tak, tu ludia snivaju o 700€ dochodkoch. Aj o 1000€ vyplatach.

    27. okt 2023

    @lizatko1009
    @nini1978 roky rokuce ich v europe do giet davali a teraz vyzaduju asimilaciu? Z blizkeho vychodu hlavne svedi roky zvazali radikalov odsudenych na smrt, ze trest smrti je nehumanny (aby ich politicky vyuzili na typ chomeiniho). No trochu neskoro sa spametali, ze budu problemy - bohuzial znu sa plody, ktore si domace zapadne krajiny same zasiali.
    Ps- v zapadnej europe aj vietnamci maju svoje geta a teda sa vobec neprisposobili- len su medzi sebou a cudzich si k sebe nepustaju.🙃

    27. okt 2023

    @vevesh vidíš,presne tá posledná veta opisuje to,či cítim ja
    Mozu si samozrejme vytvárať ich zóny,veď je to logické,že budú sa snažiť hľadať blížneho v cudzine.
    Všetko v poriadku,ale rešpekt pre krajinu ktorá ťa prijala a zákony platia pre všetkých rovnako.
    Tak len o to išlo mne v mojom opise
    A napríklad ako spomínaš vietnamcov,pridajme aj indov,(veľké percento v oblasti kde žijem)tiež nás nijak nepovažujú za ľudí s ktorými majú mať čo do cinenia...ale ešte som nepočula,aby vystrájali to,čo som vyššie opísala.

    27. okt 2023

    @vevesh nejde o asimiláciu,ide o rešpekt voči ľuďom v krajine v ktorej si našiel útočisko
    Ty si tiež cudzinec v nie tvojej krajine,nie?
    Mne nejde o náboženstvo,mne nejde o minulosť a s ňou spojenou nenávisťou
    Keď sa nevieš chovať,nemáš prečo byť tam,kde ti chcú pomôcť

    27. okt 2023

    @ggabika009 ja by som otom vedela rozprávať ☹️☹️☹️💔

    27. okt 2023

    @stanulienkat vies co,ja neviem odkial mas info na ludia ludom ze su takí a onaki ludia ale my sme.riesili par vyziev a dosť dokladov ziadali a riadne si to preverovali a doklady doncentu bolo treba ale jak to niekto vie odrbat nemam ani sajn jak to dokazu ale skor sa preferuju uz iné portaly
    každopádne ja poznam vela ludi kt tam mali pribeh a vsetci to mali relevantné...

    27. okt 2023
    27. okt 2023

    @nini1978 jaj -ta posledna veta je kamenom urazu- ludia nejdu tam, kde im pomozu, ale kde si vedia pomoct sami zit dostojny zivot. Europa s usa im rozbila krajiny a dovliekla dzihadistov, tak ta vlna ide "sem". A nie, neberu nas v eu ako rovnocennych- bohuzial vsetko vychodne bolo a je stale lacna pracovna sila bez rozdielu, ktora nema co mat viac ako domaci. (A ano, sme v rovnakom vreci s moslimami, aj ked sa niektori slovaci a spol. tvaria, ze su "o triedu vyssie"). A ak nahodou ako vychodny cudzinec mas, tak ti tak zneprijemnia zivot, ze nebudes mat☹☹☹☹ o tom by som vedela v nemecku romany pisat....

    28. okt 2023

    @stanulienkat mama pracovala celý život ako poštárka., mala lepšie vzdelanie - gymnázium. Keď nastúpila na dôchodok mala 314 e, myslím ze sa jej už vyšplhalo na 400.

    28. okt 2023

    @vevesh takže ide len o pomstu,ty píšeš len o tom
    Európa a USA im dovliekla jihadistov?

    28. okt 2023

    @stanulienkat ani moj syn 16 rocny,co je po transplantacii nema lieky zadarmo. Mesacne platim za lieky 60€

    28. okt 2023

    @ggabika009 Mnoho z tých ľudí má doklady so sebou normálne.

    28. okt 2023

    @nini1978 Zdroj tvojho tvrdenia?
    A o akých zakázaných miestach na modlenie hovoríš?
    Je zakázané modliť sa, či ako si to myslela?
    Veď každý štát v Európe má viac než 3-4 mešity. Na Slovensku máme 6. V Nemecku, Rakúsku, Francúzsku alebo Veľkej Británii, kde je islam už oficiálnym vierovyznanim a vyučuje sa aj v školách (ako náboženstvo). Nič nie je skryté. Normálne muslimovia fungujú medzi ostatnými. Robíš z toho bubaka.

    28. okt 2023

    @lenkakravcova takéto doklady myslíš? 🙂 tak takých je fakt mnoho

    28. okt 2023

    @ggabika009 tieto sú zaujímavejšie

    28. okt 2023

    @miskakyska 👍 len nechápem prečo nás idu stále presvedčiť že sem idu mladi muži za prácou aby…blabla..ti sem veru nejdú pracovať do fabrík. (Tu nehovorím o tom malom percente naozajstných utečencov)

    28. okt 2023

    @lenkakravcova pod to Talianska,odporúčam Milano, Rím a viac veľkomiest
    Mešita je oficiálne miesto ,tu sa bavíme o často garážových priestoroch,podzemné sklady a pod,ktoré používajú ako miesta na modlenieokrem iného sú to miesta,kde sú radikalizovani už od malička,zbytocne zatváras oči z malého Slovenska..a tie neoficiálne priestory sú zakázané a predsa si robia čo chcú
    Zdroje môjho tvrdenia sú programy,ktoré natáčajú napriek tomu,že sú vždy napadnutí verbálne,posledná bola jedna novinárka zbita moslimskými chlapmi na ulici vo Francúzsku lebo vraj nebola oblečená ako oni chcú.
    Ty nemáš ani šajnu o tom,čo sa deje v Európe,bubaka nerobím nikde
    Keď sa mi podarí nájsť,poslem ti link,ale bude to v taliančine, nečakás dúfam,že ti budem prekladať

    28. okt 2023

    @lenkakravcova https://mediasetinfinity.mediaset.it/video/fuor...
    Nech sa páči...8 minút
    Popozeraj aspoň zábery a nevynechaj aj rozprávanie malých dievčatiek,ktoré samé vo francúzštine rozprávajú o ich radikalizácii
    A to je len jeden z mnohých programov, ktoré otvárajú oči európanom

    28. okt 2023

    @nini1978 toto obhajovanie je slepe zatvaranie oci pre pravdou a ospravedlnovanie nasilia, agresivity a roztahovania sa na cudzom uzemi v mene Alaha🫣

    28. okt 2023

    @lenkakravcova tak na co sem idu, uz presli bezpecnymi krajinami, preco tam neostali?..ide o bezpecnost alebo ich vychcanost sa dostat do krajin, kde budu dostavat viac zadarmo?..a v skutocnosti vobec nejde o bezpecnost...asi tak

    28. okt 2023

    K tej téme poviem napíšem len to , že vidíme ako to vyzerá v inych krajinách kde bol prílev imigrantov/moslimov už dávnejšie.

    28. okt 2023

    @nini1978 toto všetko len potvrdim doma stým bojujem so synom...

    28. okt 2023

    @nini1978 už 3rokmi sa z toho trapenia nevieme dostať..

    28. okt 2023

    @askimbenim69 v dnešnej dobe , kedy mame informácie z každého kúta sveta sa čudujem ze toto niekto nevidí

    28. okt 2023

    @cecilia29 nevidia, vid autorka. To je ako keby Fico priamo na pred ľuďmi zabil človeka a mas také orodince, ktoré budú tvrdiť aj keď to vidia, ze to nie je pravda.

    28. okt 2023

    @cecilia29 ono je úplne iné sa na niekoho hrať na Slovensku so slovenskou krvou...ale dostať sa medzi nič je iná káva...

    28. okt 2023

    @askimbenim69 veľmi držím palce,máš toho naozaj dosť,toto ti určite k šťastiu nechýbalo

    28. okt 2023

    @nini1978 ano, prvi dzihadisti z is boli trenovany priamo cia a mosadom, niektori dokonca boli na ich vyplatnych paskach. A je tam slovo boli, lebo ich usa uz pouzilo na svoje ucely- zradikalizovanie ciastky obyvatelstva, ktore bude terorizovat zvysok spolocnosti bez ohladu na krajinu. Na zlanarenie a vymytie malej ciastky chudobnych ludi, ktori za svoj neuspech vinia osud a v radikalnom nabozenstve hladaju svoju spasu, najdes vsade (vidno to aj na sk na nedavnych volbach...). Ale stale je to iba cast obyvatelstva, s ktorou bojuju aj v domacich krajinach, nielen v eu.

    28. okt 2023

    Chudaci. Skoda, ze sa mi nechce hladat fotky zo skupin nz, kedze otialto som. Ako boli vsade naokolo odpadky, kedze si nevladali ani rite zdvihnut a odpadky po sebe vyhodit, ako vykrikovali a popiskovali po zenach. A top je, ze sa prihlasuju skoro s rovnakymi menami. Asi v tychto krajinach poznaju 2-3 mena. Nie, tychto ja v zivote nebudem lutovat a ani podporovat. Myslim, ze za roky prace v at som sa tuto "skupinu" napodporovala z mojich dani dost. Esteze su neni schopni sa naucit ani jazyk krajiny, v ktorej ziju. Ale sociálny system ovladaju dokonale

    28. okt 2023

    Nedá sa mi pridať video, tak som urobila screen, takto po nich vyzeráš sad Janka Krala

    28. okt 2023
    28. okt 2023

    @lizatko1009 dobrovoľníci zo stránky muslimovia to určite veľmi radi upracú

    28. okt 2023

    Tým obrázkom ťažko uveriť,pretože sem prišli pracovať🤣

    28. okt 2023

    @zdena1990 absolutne nepises realne, nie "aj taku robotu treba robit", to je zavadzajuce...su ludia, kt.len taku robotu dokazu robit...neplet si slova

    28. okt 2023

    @janynkaaa to urcite....🤣🤣

    28. okt 2023

    @21914477 vies, co bude horsie?...ked v tychto krajinach pochopia, ze mozu menit politiku vo svoj prostech...potom uz len povedat....ZBOHOM EUROPA

    28. okt 2023
    28. okt 2023

    @ggabika009 co trepes?..moja matka bola cely zivot ucitelka, teraz vdova a ma dochodok cez 750€

    28. okt 2023

    @zdena1990 comu nerozumies na vete, ze len taku robotu mohli robit?..lebo povedzme mentalne inu robit jednoducho nemozu????...neverim, ze vs vzdelany clovek bude robit cely zivot v kravine alebo pradavaca...

    28. okt 2023

    @erikavesela 🤣🤣🤣

    28. okt 2023

    @erikavesela no žiaľ moja zlatá voľakedy ľudia nemali veľmi inú možnosť na dedinách väčšina robila na družstve aj veru aj kravy dojili.. a keď sa aj väčšina dobre učila pomáhali doma rodičom na poliach ... Ale nesťažujú sa žijú skromné aj teraz ... Pekný večer ti prajem

    28. okt 2023

    A na predavača tiež potrebuješ vzdelanie

    28. okt 2023

    @zdena1990 ale prosim ta, netrep...ja mam 50, moja babka by dnes mala 100 rokov, pochadzala z dediny a nie nerobila na druzstve...mala vzdelanie a robila pre sl.sporitelnu
    Predavacka asi vs nema, ze????

    28. okt 2023

    @erikavesela trepem? Ty trepeš. Nemá tam náhodou priratany aj vdovský? Tvoja babka bola možno vzdelaná a múdra žena, na teba to však povedať nemožno podľa tvojho vyjadrovania sa..

    28. okt 2023

    @erikavesela prečítala si to dobre ? Ja mám 56 ale ta nechápem... Ako takto môže 50 ročná žena rozprávať ? Veď ty si vôbec nevážis ľudí čo pracovali manuálne ... Máj sa pekne buď zdravá viac sa nevyjadrujem ...

    28. okt 2023

    @zdena1990 hlavne, ze ma poznas...kde si nevazim?...to, ze napisem, zd nie kazdy ma na to mentalne?..to je fakt, s tym nic neurobis

    28. okt 2023

    @ggabika009 ma, velmi malo (z objektivnych dovodov)...uz tu viacere pisali, ze ucitelia maju dochodok okolo 700€...ty mudra...vies, ono zavisi aj od toho, kedy isiel dotycny/dotycna do dochodku...ale to tebe mudrej snad nemusim vysvetlovat, ze?...ti, co isli do dochodku okolo roku 2000 maju luxusne dochodky, ti co predtym mizerne, ti potom primerane

    28. okt 2023
    Modrý koník

    Ahoj, prosíme o slušné komentáře bez hádek a vzájemného urážení, respektujte Kodex stránky Modrý koník, díky za pochopení.

    28. okt 2023

    @janynkaaa Veru mozu behat po SK ako dobrovolnicky s lopatami az im to koran dovoli

    28. okt 2023

    @ndrag Ziju same nie su cierne vdovy a ani nesedeli na riaditelskych stolickach.

    28. okt 2023

    @nini1978 počkaj počkaj čo? Mešita je predsa celá zem pre muslima, hlavne sunnitu..

    Hadith 1057:4 records the Prophet Muhammad saying: “Wherever you may be at the time of prayer, you may pray, for it [the Earth] is all a masjid.” The implications of this are simple, as Abdul-Matin indicates

    Ako musím uznať, že manipulácia ti ide dobre. Miešať tému viery. Tému migrácie rôznych národov a tému tých, ktorí sa nechávajú vôbec ale vôbec islamský.. ach.
    No nič. Prajem všetko dobré. Nič iné ani nemôžem. Nemá tu zmysel niečo vysvetľovať. Lebo ty a ani niektoré ženy vyššie o žiadne vysvetlenia nestoja. Tak či tak to dopadne všetko tak ako chce Boh.

    29. okt 2023

    @lenkakravcova žiadna manipulácia
    Ty prekrucas fakty neskutočne,ale nejde ti to
    Pozrela si si dokument?
    Predpokladam,že nerozumieš nič.
    Z obrázkov ťažko niečo pochopiť,nájdi si niekoho,kto ti to preloží.
    A neohanaj sa Bohom,nezastrasuj
    Moj príspevok súvisí s celou debatou,ktorá sa otvorila,či sa ti to páči ,či nie
    Sú aj iné ženy,ktoré rozprávajú o tom istom z iných krajin,zbytočne negujes to,čo sa deje .
    Ja nikomu neželám nič zle',nech sa ti darí
    A nenamahaj sa,ja o tvoje vysvetlenia nestojím.
    Keby si čítala pozornejšie,videla by si ,že ja som človek,ktorý sa zastáva ľudí v biede,utekajucim pred vojnou.(okrem iného som osobne pomohla ľuďom z Ukrajiny,chodím darovať krv pravidelne)
    A píšem to len a len preto,aby si pochopila,že ja nič nemanipulujem a nemiešam len tak pre hobby tému migrácia s dnešným stavom v Európe...
    To čo sa deje v Európe je dôsledok nekontrolanej migrácie. Že "robím bubaka"
    Najradšej by som ti napísala "chod spať ',ale idem ja.

    29. okt 2023

    @lenkakravcova absolutne odmietas pochopit vyssie pisane fakty, ked uz nemas argumenty (od zaciatku), tak hadzes vsetko na boha. Toto nepotrebuje komentar.
    Obdivujem @nini1978, ze mala s tebou tu bozsku trpezlivost a vysvetlovala, davala realne priklady. Vsetko otacas, ale mns to vzhladom na tvoje presvedcenie neprekvapuje.
    Ja ta prosim, ako tu uz niekto pisal, presun svoju posadnutost jedinou skupinou ludi do ineho priestoru a nesnaz sa tu manipulativne ziskavat prostriedky na svoj ucel. Nemusis tu manifestovat pomoc. Ti co pomahaju o tom nekricia do sveta, nefotia a nenechaju si tlapkat po pleci. Vezmi si nelegalnych utecencov domov a nenechaj ich robit bordel v nasich mestach, hulakat po nasich detoch a vykrikovat po okoloiducich. Kde to zijeme, aby sme bezpecne zrazu nemohli prejst po namesti, aby nase deti mali strach ist same do a zo skoly???

    29. okt 2023

    @ddaassuullaa bingo!
    Píše sa o tom z každého kúta Európy teraz už aj zo Slovenska sú fotky zdevastovaných parkov,špiny a smetia.(dúfam,že ti skončí len pri tom)
    Ona bude schopná napísať:
    "Poprosím overené zdroje"

    29. okt 2023

    @nini1978 ja pridam overeny zdroj. Decka nam chodia na treningy cca 5,30-5,40 okolo namestia, kde byvakovali. Isiel tadial kamarat a on mal mega respekt, az ked zbadal opodial policajtov, trufol si prejst. A si predstav, ze potme vystupia decka z busu a musia prejst presne okolo toho miesta, kde na nich vykrikovali. Ja odvtedy nonstop dceru prevazam, rano-poobede-vecer, zacali uz vsetci rodicia, mame cakat kym nezostane len pri vykrikovani?

    29. okt 2023

    @nini1978 posledný krát a jasne sa opýtam: čo to má spoločné s tým, že my pomáhame ženám a deťom??

    29. okt 2023

    @lenkakravcova a ja sa ťa spýtam :
    Čo má tvoje koranove bluznenie spoločné s tvojim príspevkom? V každej jednej debate ,v každej jednej kde sa zapojis citujes korán.
    Tak mňa sa nepýtaj na súvis ,pretože ten súvis vidí xy ľudí...akurát ty" si nevidiaca"( náhodne)
    Keby si reálne pomáhala,robíš to v tichosti!
    Chod zbierat smeti,ja už mám aj to za sebou
    Okrem iného,je tu paralelna debata o príjmoch na Slovensku,dôchodky a pod . .
    Ale hľa... táto problematika ti nijak nevadí,povedala by som "zaujímavé",ale skôr predvídateľné.

    29. okt 2023

    @lenkakravcova žena žena 28 ročná, prebehla som si tu tvoju stenu,precitala statusy, komentáre a mne sa rozum zastavil a ani neviem co si mam o tom všetkom a o tebe myslieť. Ci svitori mne alebo tebe, fakt žasnem a mam len jednu otázku a teba toto kto cele šialenstvo prinútil? Nechces sa venovať niečomu krajšiemu? Lepšiemu? Napriklad maluj, strikuj, pec, študuj, rob niečo užitočnejšie a hlavne krajšie ak si na Slovensku. Nechapem, tie bludy bludske co som si prečítala fakt vo mne vyvolali jedno:ľuďom ebe.

    29. okt 2023

    Sestra bola v Gréckej časti Cyrpu, sú tam veľmi staré zachovale pamiatky. Sprievodkyňa im vravela ze v Tureckej - moslimskej časti si z kresťanského kostola urobili moslimi verejné WC,ucta k pakiatkam ktore su krestanske nulova. V gréckej časti sa ale (krestania ) k mesitam správajú úctivo, udržujú pamiatky. ..Ale tu nejde o Cyprus. Bohužiaľ ich náboženstvo jednoducho nemá účtu k životu ani k pamätám iného nabozenstva ci neveriacich.

    30. okt 2023

    @cecilia29 ale on už odpisovať nebude,už jej to začína byť nepohodlné
    A ja nepochopim v živote ,ako jedna žena dokáže otravovať takýmto spôsobom,už jej dávajú najavo viacere',že má ísť kadelahsie,nech si založí súkromnú skupinu atd .Mna kde nechcú,neostávam,základ ľudskej hrdosti preboha
    Také veci píše,že ti a žalúdok obracia,pamätám na to,ako sa vyhrážala katolíkom,ako sa im koža bude skvarit v pekle,v ďalšej debate písala jednému 16 ročnému chlapcovi,ktorý je v pomykove,lebo sa cíti gay (neviem,či pravdivá alebo troll téma),že "keď ti ho vrazia do zadku", tak potom budeš mať problémy nájdu ai ženu....,
    Všade cituje korán a donekonečna sa snaží presviedčať o svojom

    30. okt 2023

    @nini1978 ja by som bola rada, ak by mi odpovedala na moju otázku. A ta znela:kto ju do toho šialenstva prinútil, zasvätil, vymyl rozum, opantal na temnotu.

    30. okt 2023

    @lizatko1009 ja si myslím,že ona sa tak rozhodla sama

    30. okt 2023

    @lizatko1009 určite v tom bude chlap /moslim/

    31. okt 2023

    @cecilia29 mne sa zdá,že v Egypte ( možno sa mýlim) dva roky dozadu prívrženci islamu zničili dveisíc rokov staré kresťanské pamiatky. Už vtedy som pri tv nadávala na tú vieru ako takú neskutočne.

    17. nov 2023

    @lizatko1009 teraz ste zaregistrovali tu ženu čo súdia za terorizmus na SK? Tiež nešťastnica konvertovala na islam ( ja tomu vravím natvrdo,bola donútená a mala vymyty mozog) ,že jej syna viedli k terorizmu od malička( fotky so zbraňou,fotky z bunkra,text)

    17. nov 2023