Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    122laura122
    20. sep 2021    Čítané 179x

    Môj testovací týždeň s vákuovacou sadou Zwilling Fresh&Save

    Dnešná doba je, ako sa asi všetci zhodneme, pomerne rýchla a hektická. Neustále sa niekam ponáhľame, nákupy robíme v zhone, a na prípravu poctivého domáceho jedla neraz ani nezvýši čas. Kombinácia týchto a ďalších faktorov má za následok, že jedlo z domácností, prevádzok, ako aj obchodných reťazcov čoraz častejšie úplne zbytočne končí na skládkach. Premietnuté do čísel - podľa štatistík priemerný Slovák ročne vyhodí až 111 kg potravín. Ak patríte k tým, ktorí sa všemožne snažia takémuto scenáru predchádzať, venujte pozornosť nasledujúcim riadkom.

    Problematika food waste v podmienkach, kedy viac než 800 miliónov ľudí sužuje hladomor, zamestnáva moju myseľ už dlhší čas. I keď je to len kvapka v mori, v snahe aspoň čiastočne zabrániť plytvaniu stále častejšie nakupujem jedlo označené štítkom „výrobok s končiacim dátumom spotreby“. Úprimnú radosť z výhodného nákupu však okamžite strieda vytriezvenie, a nastupuje rýchla akcia, keďže potraviny z tejto kategórie je neraz nevyhnutné spracovať a vhodne uskladniť bez zbytočného odkladu.

    A tu prichádzajú na scénu hlavní aktéri tohto článku, moji noví oddaní spoločníci na tejto strastiplnej, ale verím, že užitočnej, ceste.

    Niekoľko stručných faktov o fungovaní našej domácnosti:

    1. - Žijeme rýchlo.
    2. - Jeme radi a dobre.
    3. - Varíme nárazovo, na viac dní.

    Je to možné skĺbiť? Pri troške vôle rozhodne áno.

    Keď ku mne dorazil balíček s vákuovacou sadou, bolo to pre mňa ako Vianoce. Niežeby nás riad všetkých tvarov, druhov, a farieb už teraz nevytláčal z domu, pravdou ale je, že zvyšky jedla v závislosti od situácie neraz končili uskladnené vo vedierkach od tvarohu, vaničkách od zmrzliny, a vlastne v čomkoľvek, čo bolo práve poruke.  

    Set, ktorý som mala možnosť testovať pozostával z veľkej sklenenej misky s objemom 2 l, menšej misky s objemom 0,9 l, dvoch malých a dvoch stredných vákuovacích vreciek, a elegantnej, minimalistickej bielej vákuovej pumpy. Tu je namieste zmieniť, že či už hovoríme o miskách, alebo vreckách, prevedenie je veľmi precízne, netreba mať preto obavy z náhodného poškodenia.

    Napriek tomu, že som sa tešila najmä na sklenené nádoby, po týždni testovania musím pripustiť, že aj vákuovacie vrecká ma veľmi milo prekvapili, a už teraz som odhodlaná rozšíriť svoj arzenál. Kým dózy sa ukázali ako výborné na úschovu vareného jedla, alebo hotových zeleninových šalátov, vrecká u mňa našli využitie na úschovu niektorých druhov zeleniny, orechov, ovocia, ale aj pečiva. Okrem toho, že zabránia kazeniu, šetria priestor, a ochránia potraviny pred škodcami. Pokiaľ však ide o pečivo, (možno je to len vec cviku), konštatujem, že vrecká sú skôr vhodné napr. na celoražný chlebík, klasickému chlebu vákuum síce predĺži životnosť, avšak za cenu zmeny textúry. Zo všetkých funkcií, ktoré tento set zvláda, ma asi najviac prekvapila možnosť marinovať mäso, kedy sa potrebný čas skrátil z niekoľkých hodín na pár desiatok minút bez vplyvu na chuť a kvalitu.

    Všetky potraviny, ktoré sme uskladnili v testovanom systéme si zachovali čerstvosť a chuť, presne tak, ako sa uvádza v popise. Jedine pagáče záhadne zmizli takmer okamžite, mám však podozrenie, že v tomto prípade nebude chyba v miske, ale niekde inde, keďže tento scenár sa opakuje pravidelne, bez ohľadu na použitú nádobu .

    Ovládanie je veľmi intuitívne a jednoduché, údržba bezproblémová, takže ja som nadmieru spokojná, a dúfam, že ponuka sortimentu sa bude naďalej rozširovať.

    Ďakujem za možnosť zapojiť sa do testovania a rozhodne odporúčam 😊

    #test_pottenpannen #recenzia #recenzie_pottenpannen4

    122laura122
    Správa bola zmenená    28. aug 2021    

    Dnes bol taký oničom deň. Tak si vravím-nevadí,odreagujem sa, a pridám tip na osvedčený blbovzdorný chlieb, ktorý zvládne každý. A čo sa stalo? Spálila som ho, ja trúba. Teda-čiastočne ja, čiastočne trúba, sme v tom spoločne. Takže ponaučenie na dnes je, že aj v tejto neistej dobe sa možno spoľahnúť, že aspoň Murphyho zákony stále spoľahlivo fungujú. Pekný večer a pozitívnemu mysleniu zdar😊