13 / 23
    Ražno-ovsená tehlička z kvásku
    jameena
    autor

    *Ražno-ovsená tehlička z kvásku*
    Rozkvas:
    100g vody
    100g ražnej múky
    1PL ražného kvásku
    Nechať zdvojnásobiť objem (6-12 hodín podľa teploty).

    Následne k rozkvasu pridať:
    300g ražnej múky
    150g ovsenej múky / mletých ovsených vločiek
    100g pšeničnej chlebovej múky
    50g mletých slnečnicových semienok
    350g vody
    1 ČL soli
    1 ČL Sladenka (nemusí byť)
    50g lievitto madre (nemusí byť)
    Zmiešať všetko poriadne dokopy, ale NEMIESIŤ, poprekladať zo všetkých strán. Nechať vykysnúť 2-3 hodiny do zdvojnásobenia objemu. Následne cesto na naolejovanej podložke poprekladať a stočiť do tvaru bochníka. Vložiť do nádoby na pečenie a nechať v chlade najlepšie cez noc finálne kysnúť. Ráno upiecť (230°C 15 minút + 190°C 25 minút, resp. kým neznie po zaklopaní duto).

    21. máj 2020