Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ivankaa1
    21. mar 2019    Čítané 1080x

    Ponahlala som sa k vam!

    Zacalo sa to jedneho dna kedy som ako kazdy mesiac isla na poradnu. Doktorovi som ale povedala, ze mi sem-tam stahuje na boku brusko. Ihned mi spravil sono krcka maternice a oznamil okamzitu hospitalizaciu, pretoze som bola otvorena na 1,5cm co nie je v poriadku. Po hospitalizacii v Trnave na rizikovom mi oznamili, ze v 26tt sa to berie ako potrat ( no zabudli mi povedat, ze v Novych Zamkoch take deticky vedia prezit). Takze som bola tyzden v Trnave na pozorovani a na infuziach. Ked som prisla do 27tt mohli mi zacat pichat kortikoidy na vyvoj pluciek pre babatko. Cca po tyzdni a pol vybavili prevoz do Novych Zamkov (kedze Bratislava bola plna). 

    Tam som lezala na rizikovom do 28tt, ked mi 23. februara 2018 o 2:00hod. praskla plodova voda (sestricka sa ma este stihla spytat ci som si ista, ze to je plodova voda, ci nemam len vytik 😐...nechapavo som na nu pozrela a v nemom uzase odpovedala, ze aj ked som prvorodicka viem to rozoznat). Skoro 15 minut som cakala na lekarku, ktora bola akurat pri porode. A mne uz sa pomaly spustali kontrakcie. Zacal sa boj s casom. Lebo porodit prirodzene takto male babatko je pre neho ista smrt. 

    Konecne dorazila ledva som sa vyskriabala na kozu aby skontrolovala ci je to naozaj plodova voda... hned na to ma zobrala na ultrazvuk aby zistila kolko plodovej vody mi este zostalo, kedze nevytiekla cela lebo malinka sa vtedy otocila dolu hlavou a akoby to zazatkovala. Bolo jej tam velmi malo a mna previezli na vzdycharen, kde hned museli riesit zastavenie kontrakcii.... Zastavili ich!!!  Zacali mi davat druhu davku kortikoidov pre babatko. Hned ked uz som bola stabilizovana som volala manzelovi ze co sa udialo a ze malinka bude musiet ist predcasne von. Samozrejme BOL V SOKU! 

    Hned rano sa malinka pretocila na bok a tym padom mi odtiekla aj ta troska plodovej vody co tam zosala. Takze tym, ze babatko moze ostat 2 dni bez plodovej vody v brusku mohli podat celu davku kortikoidov na plucka. 

    V pondelok 26.2.2018 o 11:05 hod. prisla na svet nasa vytuzena Sofinka, ktora sa narodila predcasne o 3 mesiace a porodna vaha bola 1020g (schudla na 970g) a merala 31cm.

    Prvych osem dni si malinka viedla vynikajuco vsetko bolo dobre, rozpapavala sa pekne, kakala aj cikala. Nic nenasvedcovalo tomu, ze by sa malo nieco udiat. No BUM! 

    Presne 6. marca mi volali, ze malinkej zmodralo cele brusko a ze jej zistili nepriechodnost crievok. Museli ju previest do Bratislavy na NUDCH na Kramare.

    V ten den sme za nou hned isli odniest zakladne veci, ktore boli treba a podpisat suhlas s operaciou. O 19:00 isla malinka na operaciu crievok, kde jej museli velku cast z tenkeho a aj z hrubeho crievka zobrat a musieli jej spravit stomiu z tenkeho crievka. 

    Tyzden bolo vsetko  v uplnom poriadku az kym jej nespravili MRko crievok a zistili, ze cast crievok odumrela a musela ist znovu na dalsie skracovanie crievok. Po tejto operacii jej zostalo iba 12,5 cm hrubeho creva. 

    Po druhej operacii mi az povedali co sa udialo v hlavicke malinkej pocas prvej operacie. Ze mala krvacanie na jednej strane 2.stupna a na druhej 4.stupna.

    Po cca 1,5 mesiaci nas presunuli na JISku do Trnavy co bolo pre nas pohodlnejsie a hlavne pre muza co sa tykalo dochadzania za nami. Ja som pri nej bola stale. 

    Zacali sme cvicit vojtovku aby dopad z krvacania na malinku bol minimalny ale nezaberala. Po 3 mesiacoch presne 30. maja 2018 nas pustili konecne domov. 

    Zacali sme cvicit Bobathovu metodu kde na malej boli vidiet pokroky po tyzdni. 

    Neurologicka ma plasi do dnesneho dna s tym ze malinka moze mat DMO jednostrannu na lavej strane ale rehabilitacna mi tvrdi ze nema ziadny naznak (cvici s X takymi detmi) a ze nasa je velmi sikovna. A po tretej operacii kedy jej spojili crievka dokopy je zevraj este sikovnejsia a pohybovo velmi zdatna a ze pokial sa s nou bude cvicit tak bude moc sikovna pohybovo. Co uz aj je podla mna. Ma 1rok(korig. 9 mesiacov) a uz sedime aj ked sa nevie posadit sama ale sedi. Snazi sa lozit no este nam to nejde ale verim tomu ze to zvladne. Este nas caka jedna operacia ked bude vacsia a to z dovodu ze aj kedejcrievka spojili ostal tam kusok nefukcneho crievka, ktore treba odstranit. nedalo sa to naraz lebo by mala velky napor na organizmus a velke riziko.  Sice mame neustale velmi vela kontrol a behani po lekaroch ale nevadi, hlavne ze je tu s nami a vsetko pekne zvlada! 

    Lubime ju najviac na svete❤️💋😍😘

    ahojte, chcem sa vas spytat, malinka mi brala vigantol ale skodil jej lebo lekar jej nasadil velku davku, samozrejme neuznal chybu. Mala mi prestala papat, zacala chudnut, vela pila vody a moc cikala. Chcel nas kvoli tomu poslat na tyzden do nemocnice na kramare aby jej spravilirozne vysetrenia ze preco chudne a ze ak bude treba tak jej daju do zaludka hadicku na krmenie. Lenze odkedy som vysadila Vigantol (dva dni) zacala pekne papat dokonca pribera
    Viem, ze musi uzivat Dko hlavne ked je predcasna ale Vigantol uz nechcem ani vidiet, odporucite mi ako matky nejaky fakt dobry? Dakujem