handricky
13. máj 2012

1. Látkové plienky - čo by ste mali vedieť pri kúpe plienkovej zostavy

1. Dajte si námahu a podrobnejšie si preštudujte všetky typy a druhy látkových plienok. Najlepšie v nejakom kamennom obchode, ak máte takú možnosť. Lepšie je raz vidieť a siahnuť ako sto razy počuť. Ak už nemáte možnosť navštíviť kamenný obchod, hľadajte takých e - predajcov, ktorí majú na svojich web stránkach podrobnejšiu fotogalériu jednotlivých modelov. Najmä vnútornú časť plienky, nielen hlavný obrázok pekne zapnutej plienky. Je ťažké si predstavovať napr.: kapsu na kapsovej plienke, odopínateľné sacie jadro na SIO plienke, podlhovastú skladaciu vkladačku atď., len na základe textového opisu plienky . Lepšie je vidieť podľa grafického alebo obrázkového znázornenia.
2. Poraďte sa vo fórach. Napr. na Modrom Koníku – diskusia o látkových plienkach. Veľa mamičiek sem píše svoje skúsenosti s jednotlivými modelmi.
  3. Nekupujte hneď veľa kusov z rovnakého modelu. Nie všetky strihy vám sadnú. Najčastejší problém sú príliž voľné gumičky okolo stehienok (plienka môže pretekať) alebo naopak príliž tesné gumičky (plienka môže otláčať).  Každé dieťa je iné a čo sedí jednému, nemusí druhému. Ak vám aj nejaký model nesadne, môžete ho predať v bazári.
4. Nekupujte len na základe lákavých popisov, ktoré predajca uvádza: ,,super savá plienočka, mäkkučké froté, hodvábne jemná plienka a pod”. Pri výbere plienky je dôležitý najmä materiál a to: zloženie, gramáž a počet vrstiev.  Požadujte od predajcu aj tieto informácie, pokiaľ ich neuvádza.
5. Preštudujte si čo-to o materiáloch. Najmä ako fungujú prírodné materiály (bavlna, bambus, konope) a ako syntetické (napr.: polyesterové mikrofroté).  Čo je pre niekoho super savé, nemusí byť savé pre iného. Najmä ak predajca uvádza, že kapsová plienka s jednou troj-vrstvovou vkladačkou z mikrofroté vám vydrží od narodenia po nočník. Jednoducho nevydrží.  

len doplnim k bodu 1. ze niektore e-shopy robia prostrednictvom poradkyn prezentacie, kde je mozne jednotlive druhy plienok vidiet nazivo 🙂 kedze kamenne obchody su zatial len v bratislave...

3. jún 2012

Začni písať komentár...

Odošli