Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Asi kazdy pozna to zahadne miznutie ponoziek v pracke. Nam nemiznu len tie, ale aj ine drobnosti. A naozaj vzdy len svinucha jedna z paru. 😁 Viem ze sa to naozaj deje, otazka je ako to vybrat, kde to v podstate je? Treba na to volat nejakeho technika? Lebo v bubne ani pod tesnenim nic nevidno.

    Baby, co by ste si obliekli k takejto sukni, trebars na svadbu? Nemam k tomu ziadny vrch, nic mi k tomu nepasuje. Vy sa vyznate. Prosim o radu 😁 po akych bluzkach sa obzerat? Aky strih, typ?

    Mam doma vedla televizora takuto kyticu z umelych kvetov. Viem ze tu najdem rady na vsetko, tak sa spytam, ako sa o nu starat? Je tam prach, neviem ako to udrziavat ciste, aby kvetiny nevypadali. Skusala som jeden umyt ale znicila som ho. Keby aspon nejak od prachu sa to dalo vycistit, bola by som rada. Mate nejake babske rady?

    Chlieb je laska 😍 a aj ked mi robi muka zle, toto si neodpustim. Neprezila by som bez chleba. ❤

    (2 fotky)
    biolady
    Správa bola zmenená    11. okt 2021    

    Toto si sem musim napisat takto z rana, aby som mala pre horsie casy ked ma niekto vytoci :D
    Vcera sme boli s Vikou (5) na prechadzke, ona na bicykli a pytam sa jej ze preco nejde dalej, ale ide iba pri mne. Ona na to: mami ja chcem byt pri tebe, chcem sa rozpravat.
    Tak sme teda isli krokom a za chvilu mi hovori: mami ja si ta velmi vazim a mam ta moc rada.
    Pytam sa ze preco.
    Noo lebo sa o mna staras, lebo ma krmis, umyvas, ceses, beries do skolky. Kazdeho kto sa o mna stara si vazim, lebo je to pekne, dakujem ti ze sa o mna staras.
    Tak som ju pochvalila, ze to je od nej pekne.
    A dnes rano: Mami? Je to tazke sa starat o deti, ci?
    Hovorim ze ano :D (s velkym ocakavanim aka reakcia na to bude)
    Viktoria: Je to tazke ked tu nemas svoju maminu.
    Hm. To ma trosku pravdu ale odkial to ma? 🤔😄
    Tak si vravim ze nad cim to dieta rozmysla...aj vase deti maju take obdobie hlbokeho uvazovania? 😂 dufam ze ju to nikdy neprejde.

    Najoblubenejsie jedloooo 😍
    Kto tiez tak? :D

    biolady
    25. sep 2018    Čítané 439x

    Aké sú pasty z reklamy? /Curaprox - Be you/

    Curaprox je veľmi vydarená, švajčiarska značka nástrojov pre zubnú hygienu. Jej produkty odporúčajú zubní lekári široko ďaleko. Majú za cieľ udržať zuby zdravé po celý život. ❤

    Známe sú najmä ich mäkké zubné kefky, na ktoré väčšina ľudí nedá dopustiť. Ja som teda zatiaľ lepšie kefky a medzizubné kefky inde nekúpila. Preto ma zaujímali aj bieliace pasty, ktoré sú teraz novinkou. ✅

    Keďže sú podľa mňa základom pre dobre vyzerajúcu tvár krásne zuby, potrpím si na kvalitnú starostlivosť a produkty s tým spojené. Priznám sa, že moje zuby boli pred rokom ambulantne bielené a preto ma zaujímalo, či vôbec bude vidno nejakú zmenu.

    Prejdime najprv k jednotlivým pastám. U každej som hľadala výhody a nevýhody. Radila som sa dokonca s mojou kamarátkou zubnou sestričkou a ani jedna sme nenašli nič čo by sa nám na nich nepáčilo. 👏

    Musím pochváliť ich dizajn. Vyzerajú naozaj krásne, sú jednoduché, ale živé a moderné. 👌 Ja teda nemusím žiadnu z tých farieb, ktoré som si vybrala, ale vždy bola radosť pozrieť na to umývadlo. 😁

    EXPLORER

    Jablková s Aloe. Jemne voňavá, len trochu sladká, osviežujúca so štipkou mentolu. Voňala ako taký mäkký jablkový cukrík. Chuťovo mi sadla najviac, ale tú už nepopíšem, lebo sa nedá, to musíte len vyskúšať. 😊 Pri tejto paste som si všimla, že sa tak jemne ligoce, má v sebe nejaké čiastočky rozjasňovača, ktorý odráža modré svetlo a zuby tak pôsobia belšie. Či to fungovalo?

    Tu vidíte moje zuby neumyté a tiež po umytí, ešte zababraná od pasty. 😅

    Snažila som sa ich zachytiť čo najpodobnejšie realite. Prekvapilo ma, že rozdiel tam nejaký je a možno z dlhodobejšieho hľadiska by zuby boli belšie a to práve vďaka bieliacim enzýmom ktoré sa v pastách nachádzajú. Napriek tomu sa snažili vyvinúť ich tak, aby zubom neškodili, ale naopak ich posilňovali a udržovali zdravé. Účinnou látkou je minerál hydroxylapatit, ktorý vypĺňa drobné trhlinky. Namiesto chemikálii v nich nájdete rastlinné výťažky. 🌱

    RISINGSTAR

    Grapefruit a citrusový bergamot. Mala sviežu, mentolovo sladkú chuť, voňala jemne ako citrónová zmrzlina. Konzistencia je takmer rovnaká u všetkých, nie je úplne tuhá, ale ani riedka, takže keď namočíte kefku, pasta vám z nej nespadne (to neznášam 😂). Ak vás zaujíma ako pení, tak je to tak 50 na 50. Podľa mňa úplne ideálne. Pasta pení tak akurát ako mi vyhovuje, aby mi z úst nekvápalo ako pri besnote. Je to preto, že neobsahuje agresívne penidlo SLS. 😉

    PURE HAPPINESS

    Broskyňová s marhuľou. Rozvoniavala teda zo všetkých najviac, pripomínala mi tie oranžové cukríky tic-tac, takže príjemne sladká a vhodne ju doplnila chuť mentolu, ktorá mi vyhovuje na všetkých pastách. Páčilo sa mi, že tá mentolová príchuť aj niečo v ústach vydrží a pri tom mi nevyštípala celé ústa. 😄

    Tak tieto 3 som si vybrala ja a vás povzbudzujem, aby ste vyskúšali aj tie zvyšné tri - Challenger, Daydreamer a Candy lover. 😍

    Malé zhrnutie: ➕ odporúčam každému

                                   ➕ chutné a voňavé

                                   ➕ šetrné a účinné

                                   ➖ sa nám nepodarilo nájsť

    Ďakujem za príležitosť. ☺

    biolady
    Správa bola zmenená    4. sep 2018    

    Veľmi sa teším, že aj moje zuby majú tú česť testovať tieto produkty. Dostali sme k nim aj šikovné nálepky a omaľovánky. 🙂
    Doteraz som ich videla len v reklame. Prekvapili. Už som stihla aj jedno balenie vyskúšať. Ale zatiaľ prezradím len toľko, že dizajn sa im veľmi podaril, sú paraaadne. ❤️
    #test_curaprox2

    biolady
    Správa bola zmenená    15. máj 2018    

    Táto farba je top 🙂

    biolady
    6. nov 2017    Čítané 123x

    Ako zvíťaziť v boji proti suchej pokožke s rastlinnou kozmetikou

        Máte citlivú pokožku, mávate často kožné alergie či iné problémy a vaša koža je navyše veľmi suchá? Zdá sa to ako neriešiteľný problém, ale v tejto recenzii vám dokážem, že sa to dá vyriešiť.

        Predstavujem vám tri zázračné rastlinné produkty s bambuckým maslom na extrémne suchú kožu. 🌱

    Kúpite ich v kamennom, alebo internetovom obchode Yves Rocher. ❤

    Kúpou týchto produktov pomôžete nie len sebe, ale i životnému prostrediu, nakoľko sú tieto produkty v ecologických obaloch, kde bolo použitých o 25% menej plastov. ♻

    Jeden z nich je Regeneračný sprchovací balzam (200ml/4,90€).

    Je to nepenivý balzam s príjemnou, ľahkou a nevtieravou vôňou, konzistenciou podobný krému. Pokožku jemne prevonia a zvláčni.

    Ľahko sa s ním umýva, je vhodný aj na holenie a netreba sa po ňom ani krémovať, takže mi šetrí čas.

    Testovala ho tiež moja mama a určite ho odporúčame každému, taktiež i mužom a rady si ho opäť kúpime.

        Komu nestačí len balzam do kúpeľa ale potrebuje väčšiu starostlivosť, odporúčam Regeneračné telové mlieko vhodné na každonennú starostlivosť (200ml/12,90€).

    Konzistencia sa podobá vyššie spomenutému výrobku a ľahučko sa rozotiera.

    Nie je príliš mastné a dobre sa vpije do pokožky.

    Mame vyhovuje aj ako krém na tvár.

    Ak nemáte radi krémy po ktorých je vaša koža ešte dlho mastná a zároveň sa to ťažko do nej vstrebáva, toto mlieko si obľúbite. 😍 

    Vonia príjemne a je vhodný pre obe pohlavia, pokožku jemne prevonia, hydratuje a vyživí po celý deň.

        S týmito produktami som veľmi spokojná, skutočne pomáhajú mne i mojej rodine. Sú vhodné pre celoročnú starostlivosť, najmä v zime, ale sú nápomocné aj cez leto pri opaľovaní.

        A pre tých, ktorým by predsalen nestačili ani predošlé dva produkty, predstavujem vám tretí výborný výrobok - Regeneračný balzam (150ml/15,20€).

    Musím uznať že toto je skutočne vydarený výrobok, mne pomohol v boji so psoriázou a určite je vhodný i na ekzémy a veľmi vysušené miesta kože.

    Konzistencia je maslová, ťažie sa rozotiera, ale dobre sa vstrebáva a pokožka je po ňom jemne mastnejšia, ale veľmi vyživená a to na viac ako 1 deň.

    Keď som sa s ním natrela po kúpaní a holení, ešte na druhý a tretí deň bola moja koža hladká, jemná a hydratovaná.

    Tak isto som chodila pravidelne do solária, opaľovanie pokožku vysušuje a toto bol môj najlepší kamarát. 😍

    Natierať sa ním netreba často, je to najsilnejšia zbraň proti suchej pokožke a kožným chorobám. Musím dodať že psoriáza na mojich lakťoch a hánkach sa výrazne zlepšila, svrbenie úplne ustúpilo a už nie je vôbec poznať že by som na nich niečo mala. 

    Je to naozajhustý krém, takže keď ho dobre rozotriete, nezostanú biele miesta a nemusíte krémovať pravidelne, stačí podľa potreby, čo taktiež šetrí náš čas.

    Vonia výraznejšie a pokožka je prevoňaná po celý deň. Je vhodný takisto pre ženy i mužov.

        A ak ste sa dostali až sem a zaujímalo by vás zloženie týchto produktov, v prípade že máte kožne alergie a iné problémy, rada vám ho predstavím a rozoberiem zložky ktoré by mohli byť pre citlivú pokožku dráždivejšie.

    Sprchovací balzam:

    Zloženie je v poriadku, nenašla som nič dráždivejšie a je vhodný aj pre malé deti, pre ktoré sa vyrába jemnejšia kozmetika, aj keď zloženie tomu väčšinou nezodpovedá. Tento balzam je super voľba pre každého.

    Telové mlieko:

    Zložka parfumu z tohto mlieka môže kožu ľudí citlivých na alergie podráždiť, tak isto ak by prišiel do kontaktu s očami, ale inak je bezpečná (phenoxyethanol), tak isto kyselina sorbová (sorbic acid). 

    Mliekom som natierala i svoju 1 a pol ročnú dcéru

    Balzam: opäť rovnaké zložky ako v telovom mlieku (phenoxyethanol, sorbic acid).

    Výborný produkt s výborným zložením, taktiež by som s ním natrela aj dieťa.

    Ďakujem že ste mi venovali čas, verím že som mnohým pomohla. 🙂

    Prišli nové tiene, tak huraaaa skúšať 😍

    Konečne sa mi smeje, s bielymi zubami :D

    biolady
    11. jún 2017    Čítané 180x

    Fľaštičky plné prírody

    Pre všetkých milovníkov i obdivovateľov prírodnej kozmetiky, pre neveriacich že niečo také naozaj existuje. Píšem pre vás krátky článok o tom, ako môžete spraviť pre seba a pre svoje okolie niečo príjemné a zdravé. 🌱

    Dostala som možnosť otestovať pre nás 3 neobyčajné, koncentrované sprchové gély od prírodnej značky Yves Rocher. Sú to konkrétne vône OLIVA - PETIT GRAIN, MANGO - KORIANDER a BOURBON VANILKA.

    (V balíku som mala ešte jeden klasický 400 ml MANGO - KORIANDER na porovnanie, a sprchový olej ktorý ale nebol predmetom testovania, tak len spomeniem, že túto výbornú a voňavú kokosovú vec určite odporúčam vyskúšať!)

    Neobyčajné sú napríklad v tom, že sú koncentrované a, že pri kúpe jednej fľaštičky bude vysadený 1 strom 🌳. Taktiež pri výrobe jednej fľašky sa spotrebuje o polovicu menej plastov ♲ a jeho zložky sú 100% rastlinného pôvodu, čo vám na konci článku rada dokážem. 🍃

    A to je teda krásna predstava, že kúpou takýchto produktov spravíte pre seba ale i pre planétu niečo zdravé, aj keď len bežnou vecou ako je kúpa sprchového gélu na každodenné použitie. 

    V prvom rade musím pripomenúť: koncentrované znamená, že na 100 ml vystačí až na 40 umytí! A to som mala možnosť porovnať aj s klasickým balením veľkosti 400 ml, ktorého som minula na jedno umytie oveľa viac ako koncentrovaného. ♻

    OLIVA - PETIT GRAIN - je veľmi svieža a nevtieravá bylinková vôňa, podľa mňa skôr taká pre chlapov, ale nevravím, že nie pre ženy! Čistí veľmi dobre, vystačí aj jedna kvapka, ale kto má rád veľa peny, odporúčam dve. Budete jej mať až až a ani penu do kúpeľa vám už netreba vlastniť. Pokožka po ňom nie je suchá ani podráždená, dá sa s ním holiť a neštípe. Pokožku mi po rýchlom kúpeli veľmi neprevoňal, treba nechať dlhšie pôsobiť, relaxovať.

    MANGO - KORIANDER - opäť veľmi svieža, priam tropická vôňa. Poteší každého, kto má rád ovocie. Čo sa týka ostatných vlastností, zhoduje sa s predchádzajúcim, rozdiel je len vo vôni a rýchlejšie prevonia pokožku. Všetky majú praktický dávkovač a gélovú konzistenciu.

    BOURBON VANILKA - môj favorit, ja som na vanilkové veci a ak máte radi dukátové buchty, siahnite po tomto. Je to veľmi pekná vôňa, vôbec nie príliš sladká. Pokožku okamžite prevonia a vonia naozaj dlho, čo som prekvapená. S ostatnými vlastnosťami ako je penivosť a nedráždivosť sa zhoduje s obomi.

    A ak ste prišli až na koniec a zaujíma vás zloženie, dáme sa do toho. 👌 Ja, ako veľký obľúbenec BIO kozmetiky som kritická voči zloženiu a starostlivo si kontrolujem každý jeden výrobok. Za tie roky sa už vyznám a čo nepoznám, pomôžem si na jednej šikovnej stránke s databázou kozmetických zložiek. 

    Zložením sa líšia len máličko, rozdiel bude viac menej vo vôni. Podrobne som si prešla každú jednu prísadu a zistila som, že hneď druhá zložka (Cocamidopropyl betaine) je trochu dráždivejšia, mohla by u citlivejších ako sú deti vyvolať alergiu. Naopak ma teší, že obsahujú šťavu z aloe vera, ktorá pôsobí veľmi príjemne a liečivo na pokožku. Našla som ešte dve škodlivejšie prísady, ktoré môžu vyvolať alergie a podráždenie. Pôsobia ako zložky dodávajúce vôňu. Jedna je syntetického pôvodu a druhá získavaná prírodne. (Amyl cinnamal, Hexyl cinnamal).

    Všetky ostatné zložky sú úplne v poriadku, telu neškodlivé a priaznivo pôsobiace prírodné zložky!

    Zhrnutie: deti by som s nimi asi neokúpala, ale pre dospelých sú v poriadku a ja sama si minimálne ten vanilkový skočím ešte kúpiť. 🙂 

    Ďakujem za príležitosť objaviť nové obľúbené veci. ❤

    Ale jasné že to ide aj s nechtamiiii....
    🌳

    biolady
    Správa bola zmenená    27. feb 2017    

    Ľudia musia vždy vysmievať a ukazovať prstom...
    Keď nie za zaostalosť teba a tvojej rodiny, tak potom za veľké nároky.

    biolady
    Správa bola zmenená    24. aug 2016    

    Toto je prosím pekne "polovičná móda" z F&F. 😂 👌 #pozor #ciapkyztesca
    Predám za malý peniaz. Alebo radšej darujem. Pre šišaté hlavy. :D Široké pol metra a dlhé 5cm...

    Či je to čaj za 5€, či za 1€, či teplý či studený, či sladený alebo je to dojčenská voda, nenapije sa. Ale z pohára čo je väčší ako jej hlava piť bude aj vodu z vodovoda. :D

    biolady
    1. júl 2016    Čítané 58x

       Kto by to na mňa povedal, že od testovania kozmetiky sa vrhnem rovno na testovanie sladkostí? A to nie len tak obyčajných. Nutricia totiž prišla s novinkou - Nutrimama výživné tyčinky pre kojace matky. Nájdete ich v 2 príchutiach. Brusnica s malinou a brusnica s čokoládou. Ja som testovala túto druhú verziu.

       A keď hovorím že výživné, tak naozaj výživné tyčinky. Veď pozrite na zloženie. Nájdete tam mnoho vitamínov, minerálnych látok i energie. Musím priznať, že keď som nestihla raňajkovať, siahla som po tejto tyčinke a zasýtila ma až do obeda. A to je veru výhoda, keďže život matky nie je vždy najjednoduchší. Aby ste mali mlieko, musíte sa starať aj o ten svoj žalúdok. Navyše sa nemusíte báť že by ste niečo pribrali, keďže tyčinka neobsahuje toľko sacharidov, koľko ktorákoľvek čokoládová, alebo müsli tyčinka.

       Podľa škatule už jedna tyčinka zaručí dostatok potrebných látok pre nás oboch na jeden deň. Dokonca nám posilňuje imunitu, keďže výrobok obsahuje i kyselinu l-askorbovú (vitamín C).

      Počas testovania som mala tráviace problémy a kúty na ústach ktorých sa akosi od konca tehotenstva neviem zbaviť. Vždy sa mi spraví na jedne strane, potom na druhej a potom sa to hojí. Teraz sa mi robila 1 strana. Je zaujímavé že už pri konci tohto testovania sa mi to začalo hojiť až nakoniec zmizlo, bez rozšírenia na druhú stranu. A navyše problémy s trávením sa viditeľne zlepšili. Myslím že sa môžem tejto tyčinke poďakovať. Problémy pravdepodobne nastali nedostatkom výživných látok.

       Teraz k samotnému testovaniu. Zo začiatku sa mi tyčinka zdala úplne obyčajná. No keď som mala už takú tretiu, zachutila mi. Schrúmala som ju asi za minútu a dala by som si ešte ďalšie dve. Ale pozor, výrobca odporúča neprekračovať denné dávkovanie, čo znamená nezjesť viac, ako jednu tyčinku za deň.

       Čo sa týka chuti, pripadá mi ako müsli tyčinka, len obohatená o výživné látky. Kto má rád sladké, nech si dá túto. Komu vyhovuje viac jednoduchšia, menej sladká varianta, nech si dá brusnicovú s malinou.

       Tip na záver. Keďže v období testovania boli horúčavy, skúsila som dať tyčinku na pár hodín do chladničky. Musím povedať, že som si ju dlhšie vychutnávala a neschrúmala som ju hneď. Bola tuhšia a osviežujúca. Odporúčam.

       Túto recenziu napokon ukončím nejakými fotkami. 🙂