adiaca
12. okt 2016
299 

Život je príliš krátky na to, aby sme mali skvosty vo vitríne

Poháre z masívneho ručne tepaného skla som si kupovala ešte v Londýne. Tak sa mi zapáčili, že som bola ochotná dať za ne hotový "majland" a dovliecť ich starostlivo zabalené na Slovensko.

Hneď som vedela, že ich musím kúpiť a že boli vyrobené pre mňa a ešte pre moju - zatiaľ neznámu polovičku. Majestátne stáli na  samostatnej poličke a stáli veľa.  No hneď som si predstavila , že po večeroch z nich budem popíjať červené vínko so svojím budúcim manželom. Raz. Neurčito kedy... ale s úplnou istotou.

Prešlo skoro desať rokov a zopárkrát sme z nich aj pili – hlavne na začiatku vzťahu. Bežne som ich nevyťahovala, dokonca ani pre návštevy nie. Neskôr som ich už po rokoch dala radšej do vitríny, aby boli v bezpečí pred našimi neposednými deťmi.

A teraz som dostala chuť na červené. Manžel spí so staršou, mladšiu som uspala ja. A tá chuť na červené víno mi pripomenula, že piť elegantne z krásneho pohára je dvojnásobná radosť. Vytiahla som jeden z dvoch pohárov a naliala si vínko. Chutí inak ako z horčičáku. Chutí famózne.

A ak manžel náhodou príde dole za mnou, ponúknem mu víno zo špeciálneho pohára. Iste sa prekvapene spýta, či niečo oslavujeme.  A ja len, že je škoda mať život vo vitríne. Zatiaľ však stále spí...

Text a foto: Andrea Ággová

Komentár bol odstránený

Pripomenula si mi, ako som raz dávno asi 3 hodiny zháňala krásne poháre na vecer s milovaným mužom. K červenému vinu a k dokonalosti, mi chýbalo iba to... 🙂 Toto su tie male/ velke pôžitky života. Dakujem (za oživenú spomienku a za úsmev)

12. okt 2016
adiaca
autor

@godyna A ja ďakujem za úúúplne prvý - a hneď pozitívny komentár👧

12. okt 2016

Skvelé Aďka! 🍷

12. okt 2016
adiaca
autor

@andype dakujem🙂

12. okt 2016

👏😘

12. okt 2016

velmi pekna a silna myslienka, suhlasim. pripomenulo mi to jeden blog Evy Borusovicovej, kde pisala nieco v zmysle, ze preco nadoma nosime stale skor vyprane a stare oblecenie, vytahane teplaky a pod. a pekne sa vyfrndime len pre cudzich, ked ideme akoze von. to ma inspirovalo k tomu, ze doma nosim skoro vyhradne saty, letne, siroke, pohodlne, ale ziadne vyblednute tricka a vytahane teplaky. to akurat tak do zahrady...

12. okt 2016
adiaca
autor

Jej fakt, aj ja som si to nedavno uvedomila, ze nemozem ani doma pre deti a muza chodit ako hastrman🙂 ale ze sa tiez aj ked len na skok do skolky dat do sukne, vyjadrit svoju zenskost, parfem, lesk na pery - take tie drobnostky, ktore robia zenu zenou. A ten pocit zo seba je omnoho lepsi a lepsi je hned aj cely den. No nestoji to za to?😉

13. okt 2016

@margarita presne! Pamätám ten článok😊
Aj tento sa nesie v podobnom duchu💃🥂

6. apr 2017

Krasna myslienka, na zdravie!
A mozno od veci, ale ta ciarka vo vete "Chuti inak, ako z horcicaku" prave robi pauzu a som to najskor pochopila, ze paradoxne naozaj chuti ako z horcicaku. (Ved porovnaj - Chuti inak ako z horcicaku 🙂)

6. apr 2017

@utte ja som to tiez tak pochopila 😂😂😂... Ale inak dobry clanok, musim si tu myslienku sem tam pripomenut 👍👍👍

6. apr 2017
adiaca
autor

@dorotka2013 @utte Baby, vy ste skvele, mate pravdu🙂)))) Chuti skvele, NIE ako z korcicaku🙂))

7. apr 2017

@adiaca jedna ciarka a ako zmeni vyraz vety 😂😂😂...

7. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli