#test_plasmakosmetika
    Už týždeň testujem túto pre mňa novú kozmetiku a rada by som Vám dala vedieť moje pocity z nej. Na začiatok info, že mám zmiešanú pleť s mastnejšou T-zónou a o pár dní 47 rokov... Dnes by som sa zamerala na ten menší produkt, t.j. plasmagél. Ten je určený na extrémnu bunkovú regeneráciu, je to regeneratívny a ochranný gél vhodný na ošetrenie porušených miest na koži, jaziev a pod. Vhodný je tak pre dospelých ako aj pre deti.

    Konzistencia tohto prípravku je hydrogél, po nanesení na pleť sa rýchlo vstrebáva, niekedy až príliš rýchlo 🙂 Balenie 5 ml je na môj vkus dosť malé, ale oceňujem dávkovač s pumpičkou, ktorá pomôže nekontaminovať gél pri nanášaní ako aj šetriť ho, aj keď tá strieborná pumpička na mňa pôsobí dosť lacným dojmom. Pokiaľ by chcel človek používať tento gél na celú tvár ako sérum, tak balenie s 5 ml sa Vám veľmi rýchlo minie.

    Zaujímalo ma aj zloženie tohto gélu, tak som troška googlila, čo sa skrýva za tými cudzími pojmami v časti ingrediencie: voda, antibakteriálna konzervačná látka, polymér z kyseliny akrylovej, látka na upravenie PH, derivát glycerínu , krvné extrakty.

    Ja si nanášam tento gél ráno a večer na vyčistenú a tonizovanú pleť /upozorňujem, že kvôli obsahu krvných extraktov nie je vhodné používať antiseptické či antibakteriálne prostriedky na báze jódu či alkoholu/. Po nanesení na moju pleť mám mierne sťahujúci pocit, prípravok sa rýchlo vstrebe a nezostáva lepkavý pocit na pleti.
    Počkám potom cca 5 minút a nanášam na to plasma krém... Ale o tom napíšem až nabudúce 🙂