Dlhšie ma trápia moje zuby

3. máj 2024

Dobrý večer. Dlhšie ma trápia moje zuby, mám na nich biele fľaky.
Moja otázka znie... Dajú sa biele fľaky niečím vyčistiť aj doma? Alebo treba len odbornú pomoc? Koľko to približne stojí?

sejbipi
3. máj 2024

Doma by som určite nič neskúšala. Mne bola odporúčaná dentalna hygiena a následne bielenie. Cenu si dohľadaj podľa mesta kam chceš ísť

nika23t
3. máj 2024

Určite k zubárovi, dentálna hygiena. Ale mne sa začali robiť posledný rok po pôrode biele fľaky na zuboch tesne pri dasne, a nedajú sa odstrániť. Snad to nebude aj Tvoj prípad. Ale určite si nič neodstranuj sama doma, môžeš si poškodiť zubnú sklovinu.

laurinka27
3. máj 2024

Odstrániť biele škvrny dokáže zubár pomocou metódy ICON.

basulaak
3. máj 2024

Mne povedala dentalna hygienicka ze biele flaky su znakom demineralizovanej zubnej skloviny. Treba ju opatovne remineralizovat, su na to gely, peny.

nika23t
3. máj 2024

@basulaak presne toto povedala aj mne, len mi nespomenula, ze sa to dá remineralizovat... Mne len povedala, ze to musíme sledovať, aby sa tam nevytvoril kaz. Tak vďaka za info, najbližšie sa jej opýtam na to 😊

hopsas
3. máj 2024

Ak ti to vadí tak choď k zubárovi.dostanes také dlahy a taký gél čo vyživuje zubnú sklovinu. Na noc sa to nosí.

simma42
5. máj 2024

Biele flaky môžu byť znakom vývojovej vady, to by ste mali ale už aj predtým. Teraz prichádza do úvahy demineralizácia (ako bolo spomenuté vyššie, počiatok kazu, treba dôslednejšie čistiť na daných mestach, ale pomôže už len DH), alebo to môže byť len vysušená sklovina. Nedýchate ústami v poslednej dobe? Počas spánku? Zvykne sa vytvoriť počas choroby, po odstránení príčiny zmizne.