Trápia ma zuby

kejinkita
21. jún 2022

Dobrý deň,

už od malička ma trápia moje zuby. Moje predné horné zuby sú neprimerane väčšie a dlhšie oproti zvyšku chrupu.

Kvôli tomu sa mi už od škôlky mi vysmievali, že som zajac, syseľ, bobor, potkan a pod. Pokračovalo to na ZŠ aj SŠ. Dnes som už dospelá žena, no neprestalo ma to trápiť a tak som sa rozhodla s tým konečne niečo urobiť. Môj zubár (je v dôchodkovom veku, nedovzdeláva sa v trendoch a navyše je to malá obec na východe Slovenska) mi povedal, že sa s tým nič nedá robiť. Že zub mi spíliť nemôže, pretože by odhalil zubnú dreň a zuby by boli bolestivé, nakazili by sa kazom a odpadli mi. Ja som už ale videla aj na internete aj v realite ľudí, ktorí mali podobný problém ako ja a zuby im upravili. Nikde som sa však nedopátrala, ako sa taký zákrok robí, aby som si vedela zistiť o ňom viac - aký zubár, kde a za koľko mi to vie urobiť.

Máte niekto vlastnú skúsenosť s niečím podobným? Viete viac info o možnostiach úpravy predných zubov? Ďakujem.

monkasponka
21. jún 2022

@kejinkita zirkonove korunky... Išla by som za inym zubarom. Jednoducho zuby sa zbrusia a nasadia sa korunky na predne zuby a okolite .. to by už zubar vysvetlil ako čo. Je to finančne naročne. To je ale dost v skratke opisane.

lelluska
21. jún 2022

Všetko sa dá. V prvom rade, vymenit deduška zubára. Zákrok, ktorý potrebujes je v estetickej rovine, Tvoje zuby sa do istej miery zbrusia a následne prekryjú fazetami. Tým dosiahneš tvar/dĺžku/farbu akú potrebujes. Sama to mám, vysledok je krasny. Za východne Slovensko Ti mozem odporučiť TOP kliniku v Poprade.

monkasponka
21. jún 2022

@kejinkita ešte z cenoveho hladiska, no je to rozdielne ale tak 300- 400 eur / zub. Ale treba počitat viac asi zubov...

horalka3
21. jún 2022

Pokial su zdrave, tak by som ich nenarusovala, lebo by sa naozaj mohli pokazit a zbytocne ich budes prekryvat nahradami ked netreba. Je viac celebrit, ktore si zo zasady nerobili nic s chrupom aj ked mali na to financie. Napr Fredie Mercury mal velky predkus a bol to PAN umelec.

monkasponka
21. jún 2022

@horalka3 niekedy je psychická pohoda dôležitejšia ako fyzické zdravie.

janka1011
21. jún 2022

@kejinkita v prvom rade ti musím povedať, že si šťastný človek, keď ohľadom zubov ťa trápi LEN toto. Riešenie určite existuje, zájsť na konzultáciu na nejakú zubnú kliniku, príp.navštíviť ich aj viac a podľa toho, kde ti aké riešenie navrhnú sa rozhodneš. Treba mať len dosť eur.