Ahojte. Prosím vás, študoval niekto na dpš v Žiline špeciálnu pedagogiku? Alebo niekde inde. Vš mam urobenú na UMB v BB. Mam 2rocne dieta a neviem ci sa to dá zvládnuť, práca, dieta, štúdium. Je to ľahšie ako VŠ?
@tautunka77 dalo sa to zvládnuť? Bolo toho veľa? Niekde som čítala co baby písali pred cca 8 rokmi, že to bolo hrozne, tazke... atd.
Neštudovala som už pár rokov a teda Žilinu mam dosť ďaleko, hodinu a pol. Neviem si to predstaviť.
@tautunka77 prosím ta ako to prebiehalo? Ja som tam aj volala, pán mi povedal, že to bude prebiehať v blokoch. Skúšok, prác bolo veľa? Čo tam vlastne bolo za "predmety"??
@simonakatinova ako som pisala, zvladla som to, takze dalo sa. Ale vsetko je o tom, ako k tomu pristupujes a ci ti ma kto pomoct s dietatom. Mne vtedy velmi pomahal manzel, ze sa venoval nasej malej dcere a ja som tak mala cas na ucenie sa. Učenia bolo dosť ale dalo sa. ja som to brala veľmi vážne a učila sa všetko poctivo. Robilo sa to v blokoch ale ja som si to robila pred 15.rokmi, takze teraz je uz iste ine. Predmety som mala zamerane na psychologiu, pedagogiku a didaktiku. Ja som si robila DPS pre MOV. Nie specialnu pedagogiku. Ale napln predmetov sa da zistit na nete na prislusnej VS, ktora toto zastresuje.
@simonakatinova ahoj, tiež plánujem študovať cez IPV, DPŠ v ZA. Ja mám 3 maličké deti 3, 2, 2 🤭 a aj napriek tomu sa neobávam priebehu. A mám 42. Určite to zvládneš.
Ja nikde neviem nájsť nejaké skúsenosti, recenzie, pýtala som sa na viacerých portáloch a nik nereagoval.
@leazeziliny Ja som zistila, že sa vyučuje v 1-5 dňových blokoch a mňa osobne vystrašili skúšky, seminárne práce a štátnice... cestovanie (kezde to nemám najbližšie) tiež by mi pomohlo keby k tomu viem niečo bližšie, keďže sa musím rozhodnúť hneď.
Aké štúdium ste si vybrala?
@simonakatinova ked to mas daleko do ZA, tak pozri ine VS, kde sa toto da studovat. V casoch, ked som si robila DPS ja, tak IPV spolupracoval s UMB a oni zastresovali toto studium v ZA. Cize z BB chodili nam profesori na prednasky a skusky aj na statnice. IPV je vlastne len detasovane pracovisko pre univerzity, s ktorymi maju zmluvy. Neviem odkial si, ked mas 1,5 hod do ZA ale ak chces chodit blizsie, pozri si UMB, alebo Truni... a pripadne si tam zavolaj na studijne a popytaj sa.
@leazeziliny ahoj máš podanu prihlášku?ja som ju už raz podala ale nenastúpila som. Váham,práve ja som všade čítala aké to je ťažké že to kopu báb aj vzdalo. Neviem či to dám
@bublinka28 nie, nemám. Ja som volala asi pred mesiacom s pánom riaditeľom zo ZA, on mi vravel že ma sam bude kontaktovať po 15.5. Ale ešte sa teda neozval. Práve on mi vravel ze štúdium je nenáročné, vyučovanie aj dištančnou formou, čo by mi vyhovovalo.
Ale tak možno si podám aj na UNI ZA. Tam je čas do konca júna.
Ahojky možem sa ťa opýtať či si si dala tu prihlašku a či už študuješ? Ja práve o Tom celom premyšlam len neviem nič o Tom bližšie. A staré komenty sú fakt písané že je to dosť náročné. Že či by si mi vedela povedať či sa to tam dá zvladnut
@eatm ahoj, zajtra mám tretiu prednášku. Baví ma to, je to zaujímavé, som rada ze som do toho šla. Tento semester máme 3 skúšky a vypracovať jednu prípravu. Za mňa super.
Je náš tam určite cez 70, všetky vekové kategórie.
Ahoj, ja som si robila DPŠ cez IPV v ZA pred rokmi a bolo to v pohode. Mala som vtedy malé dieťa a popri zamestnaní som si to robila, zvládla som. Ak si zo ZA a okolia, určite je to lepšie hlavne kvôli dochádzaniu. Moja skúsenosť.