Ahojte zaujima ma vek kedy ste absolvovali prvé usg prsnikov a ci vôbec, či ste nemali rovno mamogr. Alebo si prsníky sledujete len samodiagnostikou + aký máte vek. Dakujem
Prvé usg som mala ako 22 ročná, teraz mam 27. Moja mama bola na manografe v 40tke.
Prvé usg som mala asi ako 21 ročná keď som začala chodiť ku gynekológičke.. mamo som ešte nemala
Prve sono okolo 20tky ( kazdy rok)... Mamograf este nie, mam 37r
Prve sono nepamatam, asi niekedy po dvadsiatke... A prvy mamograf mi omylom spravili niekedy okolo 30 r 🤦 teraz mam 40 a lekar sa pytal, ci mi poslali pozvanku 😳🤔 neviem o tom, ze by sa posielala pozvanka ci?
No super je tu niekto kto prvý krát absolvuje v 38?
Som zjavne niečo zmeskala ako to tu čítam 🤗
Sono nepamatam a na mamo chodit nebudem. Tlakom deformovany prsnik oziareny RTG ziarenim rakovinu skor sposobi nez by prevazili benefity z nejakeho nalezu.
Verim ze tie moj lentilky su vysetritelne aj sonom.
Ja chodím len na sono na mamo nechodím ,nie je to nutné prvé sono som mala asi v 19 a to mám 48
na sono som chodila uz davno, na mamo az teraz po 40, inak to ta mal gynekolog kazde 2 roky posielat
Este si nebola na sono a mas 38?? Tvoj gynekolog to zanedbal? Nechapem... Mne vzdy pri kazdorocnej prehliadke robi sono prs.
@veronikaszabova no nikdy mi nerobil, myslím ze 0rvy krát čo má poslal bolo po prvom pôrode v 35 a teraz. V tej 35 som nebola dáko som to dala do stratena ale predtým vôbec. Dáko som to ani neriešila na preventívne gyneko vysetrenie chodím raz ročne stále....
@babulkomale akurát minule som čítala o babe, kt pri Sone nič v prsníku nenašli ale na mmg áno, pretože bunky za nezhlukovali do "hrciek" ale rozliezali sa po prsníku. Zachytiť to mohol len mamograf... Ale áno, je to každého voľba, či toto vyšetrenie (ne) podstúpi
@rude_baby no ja som teraz dosť v strese z toho niesom najmladšia a teraz idem prvý krát 😒 na všetky preventívne chodím lebo dosť stresujem co sa týka vážnych chorôb a vôbec, ale ze vôbec by ma nenapadlo ze tak dôležité vysetrenie nemám. Som myslela ze sa chodí, ale až od 40 na mamo. A tiež som myslela ze sa tu nájde aspoň niekto kto v mojom veku nebol a ma upokojí ☺ ale asi si to až do vysetrenia "vyzeriem". Čítala som ze spravidla to sono nezachyti, že väčšinou sa diagnostikuje na základe hrcky, alebo iného prejavu (bolest, tekutina atd) a následného sona a mamo. Ale aj tak .... fakt mam stres 🙈
Daj sa do kľudu dobre bude 👌 nikdy netreba zbytočne stresovať
Ja som bola prvýkrat v 34 😂 ale ja som dlhodobo žila v zahraničí, kde nie sú gynekologické kliniky ako na Slovensku ale vzorky na cytológiu atď. berie obvodný lekár...ku gynekológovi vás pošlu do nemocnice v prípade nejakého problému...ale neviem prečo sa bojíte a stresujete...veď to je ako ultrazvuk u gynekológa ale nie na podbrušku ale na prsiach...na tej istej metóde je to založené...ľahnete...nagélujú prsia, zrobia ultrazvuk, možno pár slov povedia, dajú správu a hotovo 😁
@mimka2019 ja sa vyšetrenia nebojím skôr aby niečo nenašli. Už 2 roky som po gyneko operácii lebo mi zachytili predrakovinove zmeny na krčku preto som ani to sono vtedy neriešila, a už 2 roky behám po Dr lebo mi stále niečo rupne - gastro, imuno, gyneko, pľúcne a teraz mrkam ze základné vysetrenie nemám tak mam stres 🤗
@babulkomale to je nepravdivé tvrdenie.
Pokial by sa doktorke na sone niečo nezdalo, posle ta aj ona sama na mamo. Tiez ma to caka o rok
a pýtala som sa lekárky, ze co je "lepsie". Povedala mi, ze každé je dobre na niečo iné (odborne si to fakt nepamatam co mi vysvetlovala).
Inak kamoskina mamina mala rakovinu prsníka, ona aj so sestrou preto na mamo chodia tusim uz aj od 30tky.