Prvé dieťa po 8. rokoch snaženia. Druhé sa nedarí

katka1601
26. júl 2016

Ahojte.mam otazku pre tie ktorym prvy krat trvalo dlho otehotniet.a pri druhom to bolo to iste alebo sa vam uz zadarilo hned?my sme na prve cakali osem rokov a teraz uz vyse roka skusame a tiez nic.bojim sa ze to bude zase tak dlho len roky idu ☹. Ako to bolo u vas?

glorikarebeka
26. júl 2016

@katka1601 tak to je fakt dlho,ale bud stastna,ze mas aspon jedno,nam sa druhe podarilo ovela skor ako prve,prajem co najskor nech sa zadari

ukulela
27. júl 2016

@katka1601 a riesili ste aj lekarov? mam znamych, na prve cakali tiez vyse 8 rokov. s druhym preto uz nepocitaju. oni ale odmietali umele oplodnenie (viera) a aj prve maju az po lliecbe nejakymi liekmi (chlap mal problemy so spermiami, bral preto nejake silne lieky a ci co ... )

jaja102
27. júl 2016

Prve mame po 7 rokoch snazenia,umelym oplodnenim,do roka od maleho narodenia(mal presne rok)som otehotnela prirodzene,no nedopadlo to dobre,ale rok a pol na to,som otehotnela zase a malá má prave dnes mesiac 🙂 .ale je pravda,ze pri tomto druhom sme brali inofolic a foladrol,ci to pomohlo,to uz neviem,ale pre nas aj tak zazrak,lebo 3 doktory nas vyhlasili za absolutne neplodny par,preto aj prve umelym a vidis,2x som otehotnela prirodzene v pomerne kratkej dobe.mozno to prve tehu nieco rozbehlo. 🙂 .skuste tie vitaminy,ja myslim,ze nam pomohli.drzim palce

janickacrazy
27. júl 2016

@katka1601 Moja krstná na prvé čakala 5 rokov, na druhé 10, ked už aj prestali dúfať, tak sa im druhé zadarilo. Ale to bolo už dávno, vtedy ešte umelé oplodnenie ani poriadne nebolo dostupné. Kamarátka na prvé čakala 8 rokov a išlo až umelým a druhé prišlo po roku a pol prirodzene, ale ona bola strašne chudučká, len 44kg, ked pribrala, tak otehotnela.

libawet
27. júl 2016

...nuž ťažká otázka. Záleží od veku, od životosprávy...v súčasnosti mám dojem, že čoraz viac párov má problém vôbec splodiť dieťa a ešte zdravé dieťa. Asi je to aj tým, že mladí ľudia sa berú po 30-tke, lebo musia všetko mať a nevedia sa uskromniť a zrazu zistia, že im nejde splodiť dieťa, nech robia, čo robia. Príroda to nemyslela zle, keď možnosť reprodukcie dáva hlavne 20 ročným, prečo asi? Po 30-tke je všetko ťažšie a nielen mať deti. Takže buďte rada, že sa vám podarilo splodiť aspoň jedno zdravé dieťa, teda predpokladám, že je zdravé a netlačte na pílu v podobe nebodaj umelého oplodnenia, je to proti prírode a môže sa vypomstiť. Príroda vie, prečo už niekto nemôže mať deti, len my si myslíme, že je hlúpa a ideme proti nej, teda koniec koncov - sami proti sebe.

wanda52
27. júl 2016

@libawet ľahko sa to hovorí, ale nie každý odkladá "mať dieťa" na neskôr... je to aj o tom, v akom veku stretnete svojho životného partnera - manžela. Niekto ho stretne skôr, niekto až po tridsiatke... ale mať dieťa je túžba skoro každej ženy a je jedno v akom veku.

katka1601
autor
27. júl 2016

@wanda52 presne ako pises.nemyslim si ze mat dieta za kazdu cenu v dvaciatke s partnerom s ktorym si nie ste ista ze je to ten pravy a navyse vtedy som ja rozum na dieta este nemala. 🙂

katka1601
autor
27. júl 2016

@libawet s manzelom sme sa snazili ked som mala 25 to si nemyslim ze je neskoro len nam to priroda dopriala az po 8 rokoch.

jaja102
27. júl 2016

@libawet tiež sme sa nezačali snažiť v 30tke,a mám dieťa z umelého,je zdravé,rozumné a hlavne,ľúbime ho,ako sa len dieťa ľúbiť dá....tieto reči,že je to proti prírode a podobne...inak by si hovorila,keby si nemohla mať deti.ver mi.keby si 7 rokov odplakala každú menštruáciu a pri jednodňovom meškaní kupovala testy,či už konečne aj na teba sa usmialo šťastie..je to každého osobná vec,či si adoptuje,či ide na umelé.pre mňa to bol taký istý krásny zázrak,ako je teraz dcérka,ktorá sa podarila prirozdene.deti sú vždy darom,nech k nám prídu akokoľvek...

libawet
3. aug 2016

@jaja102 rozumiem. Chcela som tým len povedať, že ľudia by sa skôr mali zamyslieť nad tým, prečo je taký problém splodiť deti v dnešnej dobe, čím to je a kde teda robíme chybu? Jednoducho, je teda niečo zlé vo vzduchu, vo vode, v životnom prostredí, ktoré nás obklopuje, v potravinách, ktoré jeme a podobne. ..lenže ľudia sa nad tým nezamýšľajú a len ťažko hľadajú chybu u seba, proste chcú mať deti za každú cenu. Čo je umelé oplodnenie? Veď je to len kopec chémie v podobe hormónov do tela ženy za účelom nabudiť až nadnormálne jej ovulačný systém, produkciu vajíčok. To nie je proti prírode? Určite je a pýtam sa - kam tá " nad " chémia ide, kam sa ukladá? Len v tele ženy alebo v novo počatom jedincovi - to je v poriadku? Umelé oplodnenie je " tlačenie na pílu ", za každú cenu mať dieťa, keď to nejde normálne. Človek je tiež len živý tvor, " zvieratko ", len viac premýšľa, a to je ten " problém". Príroda to prvotne takto rozhodne neplánovala. Človek len " špekuluje " ako by ju " oklamal " a väčšinou sa mu to aj tak vypomstí, lebo ide vlastne sám proti sebe. Veľa negat. vecí sa nepíše a nehovorí o umelom oplodnení, aký má dopad v neskoršom veku.... a tie spoločnosti, ktoré to vykonávajú a pekne na tom zarábajú, vedia prečo.,,je to hlavne ohromný biznis.

jaja102
3. aug 2016

@libawet každá druhá žena berie antikoncepciu.niektoré niekoľko rokov,až desaťročí.ja som ju nebrala,neberiem a nikdy ani brať nebudem.toto nie je chemia?to sa podla teba do tela ženy neukladá?v tom že je to biznis máš žiaľ pravdu,aj ked neprávom,lebo za neplodnosť pár nemôže,je to diagnoza,ako každá iná,len žiaľ,dá sa na nej dobre zarobiť,tak to poistovne neriešia.zatiaľ čo tuhým fajčiarom sa prepláca liečba rakoviny pľúc,za ktoru si môžu sami,neplodé páry si platia zo svjho.ja nelutujem,že som na umele išla,je to vec nazoru.brala som hormony 3 tyzdne,zatial co ine ženy beru niekolko rokov.dokonca aj pri prirodzenom počatí sa často berú hormóny na udržanie.moji stari rodičia robili na družstve a poviem ti,aj u zvierat sa robila inseminácia a to už pekne dávno,možno ešte aj v 19 storočí,či skôr.takže novinka to nie je.a aký to bude mať dopad....neviem.nemyslím si,že je to klamanie prírody a vety typu:vypomstí sa to,tie si nechaj.nikomu sa nič zlé priať nemá.ani nepriatelom.ak ti to vadí,nerob to.ale nesúd inych,pretože si nešla ich životom,nekráčala po ich ceste,v ich šlapajách.

libawet
4. aug 2016

@jaja102 moment, antikoncepcia, inseminácia...o antikoncepcii som predsa nič nepísala, bavili sme sa o umelom oplodnení. Samozrejme, že antikoncepcia je chémia a tiež proti prírode, lebo umelo zabraňuje počatiu a zasa len na úkor zdravia ženy. Je rozhodne lepšie, ak nechceme nechtiac otehotnieť, aby muž používal kondóm, jemu to nič neurobí, že🙂. Inseminácia 🙂 je síce tiež proti prírode, ale predsa len tá krava nemá nijakou chémiou ohrozené zdravie 🙂, je to len zavedenie spermií býka rukou inseminátora do tela kravy, ale to ste teda riadne odbočili a dosť mimo.
Nikomu nič zlé neprajem, nikoho nesúdim ( na to nemám právo )nevkladajte mi do úst slová, ktoré som nenapísala ( ísť proti prírode - nie je len o umelom oplodnení...). Ak sú páry, ktoré majú problém s otehotnením ( aj je ich , bohužiaľ, čoraz viac ) mali by umelé oplodnenie brať ako úplne poslednú možnosť a skôr skúsiť pred tým iné možnosti, skôr prírodnou cestou alebo možno aj vnútorné upokojenie sa ženy - zmierenie sa, že nemôžem mať deti, prijať to - a vtedy sa to väčšinou podarí, keď sa žena upokojí. Samozrejme, verím, že bezdetné páry skúšajú všetko možné aj nemožné, ale práve toto " tlačenie na pílu " za každú cenu a pod stresom môže viesť zasa len k neúspechu...a často krát má problém aj muž, nie len žena. Už mladí chlapic vo veko okolo 20.r. majú len polovičný počet spermií a aj z toho množstva nie každá je schopná oplodnenia a je " zdravá ". Prečo ? Viete - nad tým sa treba zamyslieť, kde ľudstvo robí chybu ( nosenie mobilov vo vreckách nohavíc, notebooky na kolenách, málo pohybu, tesné oblečenie, nedravá strava a životospráva ) - viete, skôr takto som to myslela. Treba jednoducho začať od seba,a to vie málokto. Želám Vám pekný deň.

katka1601
autor
7. aug 2016

@libawet prosim vas precitajte si otazku ktorou som tuto teme zadala.ocividne vy ste ten problem nemala.ja som ju polozila pre tie ktorym pocatie dlho trvalo.pretoze naozaj niesom zvedava na vase mudre reci.

lavinis
7. aug 2016

@libawet aj liečba rakoviny je proti prírode? lebo veď príroda vedela dobre, prečo ju stvorila, nie? tak treba tých ľudí asi nechať zomrieť, aby sme nešli proti prírode ;)

lavinis
7. aug 2016

@katka1601 držim palce, ja som mala prvé dieťa v 36 (nie, nie ako tu vyššie pani uvádza, že preto, že som sa nevedela sukromniť 😀 ) a s diagnózou endometrióza a podarilo sa (nám teda veľmi rýchlo). tak snáď sa podarí aj vám 🙂