Problém zo zlatou žilou, hemoroidmi

21. aug 2024

Zdravím, chcem sa opýtať na môj problém a to je zrejme zlata žila. Mam ju uz asi zopár rokov, ale doposiaľ mi nerobila žiadne problémy, lenže v posledných 2-3 mesiacoch sa to dosť zhoršilo a dosť mi to znepríjemňuje život. Som chlap, 29 rokov.
Mam dosť veľkú bublinu, vyrastok pri analnom otvore a miesto je cele zacervenane, čo to môže znamenať? Treba to riešiť s doktorom, ak áno, za kým mam ísť, kto sa tym zaoberá? U lekára som nebol už zopár rokov, keďže som nemal žiadne problémy, čo som musel riešiť. Alebo stačí na to nejaká mast, alebo niečo iné? Týždeň používam hemostopgel ale veľmi mi nepomohol. Ďakujem za rady.

viestta
21. aug 2024

V prvom rade potrebujes ist za vseobecnym lekarom, pretoze vsade potrebujes vymenny listok

sisska96
21. aug 2024

No keď už krém neúčinkuje tak treba odstrániť chirurgicky

isis234
21. aug 2024

Obvodný lekár dá výmenný lístok. Možno na chirurgiu. Pomôžu. Netreba to odkladať. Aby nebol zápal. To sa dlho lieči

mili2016
21. aug 2024

Najprv si kúp čipky aby sa ti aspoň kus uľavilo a samozrejme smer lekár. Ten ťa hneď vypíše na chirurgiu a tam sa ti na to pozrú v akom stave je ten hemoroid. Momentálne to tiež riešim takže tak držím prsty ☺️