Pod pazuchou som si našla hrčku

lapaloma1987
13. jún 2020

Ahojte, vcera som si pri sprchovani nasla pod pazuchou na lavej strane prsniku taku akoby tukovu hrcku vo velkosti hrasku... preplakala som celu noc a aj teraz mi je nanic... samozrejme sa v pondelok hned objednavam na vysetrenie ku gynekolgicke... dufam, ze ma objednaju co najskor 🤦‍♀️ momentalne mam ovulaciu,🤷‍♀️ poteste ma zenicky ❤

tina7729
13. jún 2020

@lapaloma1987 kľud,môže to byť cysta. Ja mám v prsníkoch veľa.a keď píšeš že máš ovulaciu to kľudne môže byť tým.nestresuj.😁

lapaloma1987
autor
13. jún 2020

@tina7729 ved ja sa nadejam ze je to tukova hrcka... a nic ine lebo minuly rok preventivka v pohode ❤

evamea
13. jún 2020

Môže to byť aj uzlina. 🙂

filodendron
13. jún 2020

Nestresuj zbytocne, tiez som mala hrcku a bola to len uzlina ci co. Same to odislo.

tamvtme
13. jún 2020

Chápem ta, tiež som panikarila, keď som našla hrčku.... Ale kľud, je toľko neskodnych možnosti, čo to moze byť 😉

cacianka
13. jún 2020

Mala cysta, tukova hrčka, uzlina, hnisavy pupak sa rozvíja...nádor tak rýchlo nevyskoci. Ries v klude a pokoji.

lapaloma1987
autor
13. jún 2020

@cacianka ved sa nemam s nikym poradit lebo nepoznam osobne nikoho s tymto ochorenim a je fakt mala, ako maly hrasok, ani neboli ani nic a podobnu gulicku som mala pred rokmi na chrbte a sama zmizla po case... a tukova hrcka??? Ved ja nema tuk😂😂😂 som chuda ze ta hrcka bude hrkat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ srandicky.. ale vcera mi nebolo najlepsie.... ale to asi sa pochopia len zeny stresacky 🤦‍♀️🤦‍♀️ zatim som to nikomu nepovedala 😪🤦‍♀️🤷‍♀️❤

katkabg
13. jún 2020

@lapaloma1987 a nebooooj aj ja som take namhatala nad prsom pod klucnou kostou.Ako som lezala na chrbte a kukala tv a ruky na prsiach....porad ma zalial pot.Az som preplakala Bola sobota.Vikend total pokazeny V pondelok som so stuahnutym zaludkom sla k doktorovy a on tam uz nic nenahmatal. A ja este v sobotu ako fazula a v pondelok tam uz nic nebolo 😂 vraj hormonalne vykyvy alebo co ja viem.Ale ma to vydesilo.Neboj vsetko bude dobre 😊😊😊

27ivana
13. jún 2020

Nebola si v poslednej dobe chora, alebo deti? Byva to aj ked prekonavas nejaku virozu a nevies o nej. Rakovina nema taky rychly priebeh, teda ak sa kontrolujes pravidelne a nebolo to tam

cacianka
13. jún 2020

@lapaloma1987 aj ked si ako lata môžeš mat par buniek zatulanych a teraz sa stretli na rodinnom obede 😜
Ak budem drsna prepáč - realita zivota.
Svokra si koncom novembra nahmatala na boku prsnika od pazuchy nahmatala hrcku. Za 3 tyzdne mala obehaneho gynekologa(po 30rokoch), internistu, sono/uzv všetky odbery aj konzultáciu na onkologii.stanovili termín po 20.1. a vybrali jej hrcku a par uzlin.v pondelok nástup do nemocnice, utorok zakrok,v piatok domov.od marca ožiare, z 25 plánovaných stacilo 20.doteraz berie večer 1 tabletku a uz 5 rokov je OK.
Už nelieta ako šarkan - len preto ze ma 79rokov.
Takze pravdepodobne ty mas niečo skôr kozmetické/hormonalne co iba postrasilo, ok poriesis.
Ale ak by to bolo horšie, neboj sa , ked to zvladla stara baba s kopou inych diagnóz, ty preskocis ako laň.
🍀🍀🍀🍀🍀

veroniq85
13. jún 2020

Ja len k tukovej hrcke. Aj ja som si nasla pred vianocami na stehne hrcku. Tiez som nespala 2 tyzdne a precitala cely google. Nastastie sa potvrdila tukova hrcka a tiez mam 52kg a 165cm cize to asi nezavisi od vahy. Este ako som googlila tak je dolezite ci ta hrcka je pohybliva a makka. Ak ano je velka pravdepodobnost ze je to ono. Vraj "nadorove hrcky" su nepohyblive a tvrde na dotyk. Drzim palce nech vsetko dopadne dobre.

c_est_la_vie
13. jún 2020

Ja len na margo tich uzlin- presne v nich sa najcastejsie objavi rakovina, pretoze to je take “zberne miesto”. A ano, uzliny prsnika sa nachadzaju na lateralnej spodnej strane prsnika, cize tej strane pri pazuche.
Kazdopadne, rakovina prsnika ma najlepsiu liecitelnost. A mozno je to ozaj len hrcka/ zhrubnuta mliecna zlaza na blbom mieste

miskahrncarikova
13. jún 2020

@lapaloma1987 ja som si nahmatala malu hrcku pred Vianocami,za mesiac narastla na 2,5 cm a bolo to zhubne.Nechcem strasit,ale treba s tym ist cim skor k doktorovi.Ja som ju mala na dotyk tvrdu a nepohyblivu,ak je makka a pohybliva,pravdepodobne to bude len tukove a moze to byt aj tou ovulaciou a zmizne to same

evuska135
13. jún 2020

Ja mam jednu gulku ktoru na sone ani nevedela identifikovat, len ze tam je, na druhej strane mam tiez najprv bola mensia,otehotnela som troska sa to zhorsilo a ked striekam deodorant tak este aj napuchnut vie, najskor potna zlaza asi. Takze ak bolo vtedy vsetko ok tak urcite to nebude nic hrozne ;)

lapaloma1987
autor
13. jún 2020

Baby ja som bola minuly rok na umelom oplodneni ale zial nepodarilo sa nam to... mozno je to p9zostatok hormonov alebo nieco podobne... v celej rodinnej linii nemal rakovinu nikto, kazdy umrel na starobu 🤷‍♀️ aj ked viem ze to neovplyvni.... urcite sa objednavam v pondelok na gynekologiu...aj ked napadlo mi ist na pohotovost ale asi by ma vysmiali a nechali tam v nemocke 🤦‍♀️posraty vikend mozem mat aj doma... uz som sa priznala muzovi co som nasla... toho kontrola mojej hrcky natolko zobrala ze ma hned pretiahol 🤦‍♀️❤🤷‍♀️ tak vam dakujem zienky.... samozrejme ze sa bojim, ale verim tomu ze je to tukova hrcka... je ako malinky hrasok... je pohybliva...a presne taku istu som mala pred rokmi na chrbtte a tiez bola pozorovana u dr a nakoniec sama zmizla
@evuska135

lapaloma1987
autor
13. jún 2020

A ja som mala robenych milion vysetreni.... hematologia, geneetika a vselico ine... tak sa utesujem, ze som predsa skontrolovana a zdrava ❤

jessicai
13. jún 2020

@lapaloma1987 ja som si tiež raz tak našla hrčku a bola to len mliečna žľaza zväčšená. Pre istotu treba ísť k lekárovi ale vo väčšine prípadov je to vporiadku a o nič hrozné nejde.

zuzap33
14. jún 2020

@lapaloma1987 ja som si tiez pred rokom nasla hrcku a odvtedy sa liecim na onkologii. Sono rok predtym bolo ok. Na mamografiu som este ani nemala narok, lebo sa robi od 40 rokov. Chod a uvidis

veronice
14. jún 2020

Ja som si taku nahmatala 3 mesuace dozadu a ona potom sana zmizla... Ale tiez mi riadne lepilo lebo mame taketo hrcky 2x riesili... Chvalabohu uspesne a preto chodim ja od cca 18 rokov kazdy rok na sono. Ale neboj sa. Dolezite je, ze si to odhalila a idesnto hned riesit. A ako pisu baby vyssie moze to byt len tukove alebo cysta... Hlavne nepanikar (viem ze to je tazke) ale skus zachovat chladnu hlavu. Drzim silno palce, verim ze to bude dobre 🍀♥️ potom daj vediet

lapaloma1987
autor
14. jún 2020

@veronice ono je to mensie ako bolo v piatok 🤦‍♀️ ale urcite volam pondelok gynekologicke nech ma co najskor objedna

misa11111
14. jún 2020

Šla by som k lekárovi a nepísala tu na MK.

lapaloma1987
autor
14. jún 2020

@misa11111 dakujem za radu, bez nej by som nevedela ze treba k dr.... heheh😂
ALE cez vikend? Akoze na pohotovost? V pondelok tam hned idem samozrejme 🤦‍♀️🤦‍♀️ a niekedy saci vykecat sa na konikovi a mozno poziadat o radu ci skusenost... je samozrejme ze lekara navstivim....🥰🥰🥰

buducamama
14. jún 2020

@lapaloma1987 ja som mala hrcku pod pazuchou z pretazenej chrbtice.

lapaloma1987
autor
15. jún 2020

Dievcata je to v poriadku, nieje to nic zavazne ale len zdurena uzlina 😊 chvala Panu Bohu ❤

katkabg
15. jún 2020

@lapaloma1987 joooj tak to je supeeeer na toto som cakala celi week 😊😊😊 super ;) nalej si vecer pohar vinka natiahni nohy pred tv,pusti dobry film a uuuuplne si vypni hlavku.Verim ze tieto dni ti boli urcite tazke 😕 aaaaale uz je vsetko za tebou tak teraz si vychutnaj klud pokoj zivot vsetko 😊😊😊😊

lapaloma1987
autor
17. jún 2020

@katkabg dnes som bola aj na sono a je to uzlina, tak to mam potvrdene... a veru vikend bol "zahul" lebo som hostila cely vikend svokrovcov tak cez den mila nevesta (lebo som im to nepovedala, ved naco stresovat celu rodinu) a vecer som si veru poplakala... ale dakujem za podporu...si zlatik 🥰🥰🥰

katkabg
18. jún 2020

@lapaloma1987 neni zas 😉😉😉 som rada ze ti odlahlo.Urcite to bol najdlhsi vikend 😮 ale uz je vsetko v poriadku tak uz na to nemysli 😉 bohvie ci chlapy takto stresuju ked su v podobnej situacii 😂

kandrea
19. máj 2023

@buducamama a zmizla vám prosím vás?

buducamama
20. máj 2023

@kandrea ano zmizla, nebola tam dlho.

eni0307
22. okt 2023

@lapaloma1987 Ahoj. Prosím ťa. Zmizla ti už hrčka, alebo máš stále? Ďakujem za odpoveď.