Oddialenie menštruácie o týždeň

9. okt 2023

Ahojte potrebujem surne vas nazor.. nie som plnoleta ale 15mi uz bolo
Dlzka mojej menstruacie je celkom dost ( 7dni) mam ich dostat nabuduci pondelok do nedele.. cez vikend sa mi vobec naozaj nehodia 🙏🏻 a rozmyslam ci mi to oddialia az tak nejake tabletky alebo to vedia na max tak 4dni cca ?
Ani neviem ci sa mam objednat k mojej gynekologicke ked to ona predpisuje, kedze volnopredajne toto nie je nic v lekarni

bolarazjedna
9. okt 2023

No existuje na to liek norethisteron, ten ti oddiali menzes tak dlho ako chceš, kým užívaš, menzes nedostaneš, až niekoľko dní po vysadení.
Avšak v tvojom veku by som to určite nép gála do seba, môže to zamiešať neskôr cyklus, je to silný hormón, není to pre 15rocne dievčatá a ani si neviem predstaviť v takom veku vážny dôvod na oddialenie menzesu tak aby si musela siahať po liekoch. Ak sa neideš vydávať ten víkend, tak ja by som na tvojom mieste sa s tým zmierila, že menzes budem mat vtedy.... Ešte bude veľakrát, že sa ti to nebude hodiť, ale zakaždým na to užiť lieky, tak to sa nedá, nie je to zdravé ani bezpečné.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. okt 2023

@bolarazjedna Dakujem no cez vikend mame dost nabity program a s menstruaciou to nezvladnem. Kedze mi byva naozaj zle pocas nej… mam sa kvoli tomu objednat ku gyn aby som to aspon s nou predislutovala alebo staci prist a povedat co mam za problem a predpise mi ?

bolarazjedna
9. okt 2023

No ja si myslím, že tam zavolaj a prediskutuj s nou telefonicky....

marca12
9. okt 2023

Ja som dospela a nemam odvahu tie tabletky uzivat. Jedine,ak mi vyjde menzes cez dovolenku,to som vyuzila 2x za zivot. Neodporucam ich jest len tak,lebo ti to teraz nevyhovuje. Porad sa s gynekologickou. Ona ti ich musi predpisat.

vanilkovazmrzka
9. okt 2023

Ja by som tie lieky nezrala ani keby som mala mat menstruaciu cez dovolenku, nechapem ze pre tych par dni niekomu stoji za take hormonalne supy 🫣

vanilkovazmrzka
9. okt 2023

@autorka a chces povedat ze posledne 2 dni menzesu ti je tak zle, ze nezvladnes nabity program? Ved to uz nemozes mat ani naznak bolesti, na konci tyzdna..

autor
9. okt 2023

@vanilkovazmrzka tak do predposledneho dna mam dost silne a posledny den sa mi skoncia, je to dost neprijemne a bolestive aj napriek tomu ze sa maju koncit

eliska125
9. okt 2023

poraď sa s gynekologickou…
Ja som v lete raz uživala Norethisteron, som ale starsia od teba a síce mi to oddialilo ale celý čas som mala silné PMS :D a potom ďalsie kramy silné a kratšie no bolo mi na odpadnutie a viac zle než zvyčajne

nika_val
10. okt 2023

@bolarazjedna si pamatám na škole som mala kamošku čo jej mama jej tieto lieky davala keď mali dovolenku alebo wellnes vikend a tak (bez toho aby ta kamoška išla k gyn) ale keď som ja začala brať antiku tak na mňa kamoška útočila prečo si tak mladá davam take svinstvo do tela 😁😁 vtedy sme sa tak pohadali za to lebo ja som jej vravela že čo užíva ona ale samozrejme "to nebolo to isté"
To len tak na pobavenie som si si spomenula 😃