Dobry deň. Chcela by som vas poprosiť ake mate skusenosti s ratanim plodnych dní. Viem, že je to individualne vraj nejaky 12-16 deň od prveho dňa menzesu... Nepriklad ja mam už druhy mesiac menzes prve dva dni potom dva dni nič a potom len take "špinenie" 😒 Myslite, že je to normalne? Bojim sa, že my to môže ovplyvniť nejako plodne dni, lebo sa velmi snažíme o babätko. A nejako asi tie plodne vždy prešvihnem ☹ Chcela som si kupiť aj ovulačne testy, aby som si bola ista, lenže čo som čítala vo foroch, tak vraj je to nepresne... Takže prvy den mojho menzesu bolo 2.7.2011, ktorý trval len kratko a plodne dni by som mala mať vraj od 13.7., Viete mi poradiť ako sa daju ešte zistiť plodne dni? Velmi tužim po babätku. Ďakujem vam 😉
určite je dobrá metoda merania BT, ale je dobre aj upravit si cyklus, ak nemáte nejaku zdravotnu poruchu (napr. porucha stítnej zlazy-tá zapríčinuje zlý cyklus) , tak by som odporučila a to z vlastnej skusenosti prípravok na prírodnej báze SARAPIS SOJA, volne predajný v lekárni, je určený ženám v prechode na celkovu upravu organizmu, odporuča sa aj ženám ktoré sa snažia mat dieta, pretože upravuju tak cyklus ako aj vystelku maternice na uchytenie oplodneneho vajíčka...my sme sa snažili o dieta rok,rovnako blbý cyklus, a tento prípravok som brala na odporučenie lekárky len dva mesiace a hned prvý mesiac som naskočila na 28 dnový cyklus a druhý mesiac som ostala tehotná , takže niečo to má do seba 🙂 🙂 🙂 na mna ten prípravok posobil dost silne , preto som aj znižila dávky. Podla lekárky ako u ktorej ženy sa cyklus upraví aj do troch mesiacov a nasledne sa im velkemu percentu podarilo otehotniet, ...skuste to 🙂 🙂 🙂 ak nič iné aj tak vám to len pomože, ja som sa cítila aj psyhicky lepšie 🙂 🙂
odporučane dávkovanie ktoré mám od lekárky je prvých 10 dní 3 x denne, dalších 10 dní 2x denne a potom už len 1 xdenne, dá sa užívat dlhšie, hned po potvrdení tehotenstva vysadit a neužívat už dalej, ja som už prvé dni cítila zmenu a po 12 dnoch ma velmi boleli prsia tak som prešla na 1 tabletu denne, to uvidíte podla seba ak sa rozhodnete to vyskušat, ak by ste mala nejaku otázku kludne napíšte 🙂 🙂 🙂
@barchee Ahojte Viete mi poradiť presnejšie, ako je to s tym meraním teploty? Prvy deň začiatku menzesu bol 2.7.2011 a koniec už 5.7 ale bola taka slabšia... Teplotu som si začala merať až od piatku t.j. 8.7. a vtedy bola 36,7 v sobotu zasa 36,8 a dnes v nedelu 36,6 Prečo mi to klesa? Ved som ešte nemohla mať plodne? Kontrolujem a zapisujem si aj "hodnotenie hlienu" a ešte ani podla toho by som nemala mať plodne :-/ Zajtra bude desiaty deň od prveho dna menzesu, tak plodne by sa mali len bližiť, či? Viete mi niekto poradiť? Ďakujem.
@maminka142 taketo výkyvy hore dole dva stupne, su normálne-to určite ovulácia nebola ešte, hned po ovulácii teplota stupne a drží sa hore až do najbližšej mns, v prípade otehotnenia už neklesa...
@maminka142 ovulku môžeš mať aj na 7.deň aj na 25.deň...ak máš nepravidelnú menštruáciu... klasicky je ovulka na cca 14.deň, ja mám 25-28 dňové cykly a ovulku mám furt na 11.deň 😉 pri nepravidelnostio môže byť aj skôr a o dosť neskôr, sú to odchýlky v cykle individuálne u každej ženy, neriaď sa dňami, sleduj teplotu a hlien...prvý mesiac je len skúšobný a informačný, nebudeš to vedieť podľa toho zistiť, musíš merať viac mesiacov, tento cyklus sa nestresuj, len meraj a sleduj a budúci cyklus už budeš vedieť porovnať 😉
@maminka142 ja som mala vzdy nepravidelne cykly a aj napriek tomu som otehotnela uz niekolko krat...Tak isto urcite odporucam merat bazalnu teplotu a sledovat si hlien. Ja som mavala plodne dni raz na 25.den, dalsi cyklus az na 30.den, potom na 18.den...je to na nervy, ale tak podstivo snazilkujte a urcite sa zadari 😉 Nebolo by na skodu si dat urobit hormonalny profil, lebo tvoj menzes sa mi zda trosku slaby..ale tak neviem, ja som zas mavala silny, tazko povedat, co je normalne. Po porode sa mi cyklus aj intenzita krvacania upravili 😉
@maminka142 a na ten cyklus skuste ten Sarapis soja, vobec sa toho nemusíte bat je to prírodnej baze, a užasne to upraví cyklus
ďakujem vam za rady, ste strašne zlate 🙂 Mne lekar predpísal na upravenie cyklu len antikoncepciu a ked som mu povedala, že nechcem nič hormonalne, tak mi povedal, že nič ine tak cyklus neupraví :-/ Tak bez anti, som musela chodiť na injekcie aby sa mojej menšt. uračili prisť 😒 Tak teraz už druhy mesiac neužívam anti a snažíme sa o babätko... Ešte raz vam ďakujem a skusim si pravidelne meriať tu teplotu a aj sledovať hlien a snad sa mi podarí spoznať svoje telo lepšie a zistim raz kedy mam plodne 🙂 A určite vyskušam aj tu Sarapis soju.. A nuškodi to ani vtedy ak to budem uživať a nahodou otehotniem? Nemôže to nejako uškodiť plodu? Myslim, že ak to budem užívať a nebudem ešte vedieť o tom že som tehu 🙂 Ach snad sa to podarí 🙂
@maminka142 no ja som to užívala pretože som chcela otehotniet ale cyklus ktorý som mala a to 35-40 dnový mi to len znemožnoval, toto som začala užívat na radu lekára , davkovanie som napísala vyššie, ...brala som to necele dva mesiace a to sa mi stihol ako upravit cyklus tak aj otehotniet, navyše 9 dní po ovulácii som vedela že som tehotná, akonáhle vyjde test pozitívne treba to vysadit ale tým že je to na prírodnej báze to neuskodí ani keby som to nezistila hned-na to som sa hned pýtala lekára takže tohoto sa nemusíte bát, počkate do termínu mns a ak vám vynechá spravíte si test a ak bude pozitívny tak to len vysadíte...narodila sa mi zdravá dcera , s týmto neriskujete nič
ja som tiež na to pozerala skepticky ale je to velmi dobre a učinne....viem o viacerých ženách ktorým to pomohlo upravit cyklus a ktoré aj otehotneli, a hovorím vám to aj z vlastnej skusenosti 🙂 držím palčeky
@saranata ďakujem 😉 Určite to vyskušam 😉 a snaď to vyjde 😉 Ja mam tiež dcerku a ta sa podarila na prvy šup 🙂 Horšie je to už s druhym otehotnením 😒 A ozi ta sarapis soja je len na predpis? Lebo ku lekarovi som objednana až 8.8...
@maminka142 je to volne predajne, je viac druhov , ja som mala SARAPIS SOJA
ďakujem 🙂 Určite to vyskušam... Stalo sa vam niektorej, že ste si aj popri bazalnej teplote sledovali aj hlien a nebolo to ako to malo byť? Dnes mam už dvanasty deň od začiatku menš. A čo som si naštudovala pozorovanie hlienu, tak to malo byť najskor sucho, potom vlhko a najvyšší mokro H+ Lenže ja to mam akosy divne 😒 Sucho potom trošičku vlhko a potom zasa nič 😒 Ako to spoznam? Stale mi to nejako "skáče" ☹ Bazalnu teplotu si meriam každy deň a je stale v troch intervaloch 36,7- 36,8- 36,9-každy deň inak, ale stale sa striedaju tieto tri teploty...
@maminka142 ja som podobny pripad ako ty... 😕
@maminka142 podla toho, co opisujes nemas ovulaciu, respektive ju mas prilis neskoro a nie velmi kvalitnu. Chod si dat urobit hormonalny profil, ultrazvuk a potom uvidis ako dalej.
@skeptik Príliš neskoro? Veď ovulácia býva zvyčajne 14 deň, nie? A ja mam dnes ešte len 12 deň, tak asi neskoro to nie je... A čo je to ten hormonalny profil? To počujem prvy krat 😕
@maminka142 ovulacia byva 14 den u zien, ktore maju dlzku cyklu pravidelne 28 dni. To, co si zatial napisala (skakajuca bazalna teplota, hlien) poukazuje na hormonalnu nerovnovahu. Hormonalny profil ti urobi gynekolog resp. posle ta do laboratoria na odber krvi. Potom vyhodnoti vysledok.
Pokial mas nepravidelny cyklus a ovulujes (to nemusi byt ovulacia, ktora staci na oplodnenie), tak ovulacia nastala 12-14 dni PRED dalsim cyklom.
@skeptik Ano mam nepravidelnu ale len nejakych 30 (menšie meškanie)... Takže moja ovu by mala byť ešte len na ceste a určite nie neskoro... Takže asi za take dva dni by snad mohla byť... A vraj taketo odchylky v teplotach su v norme, tak ja už neviem... Vraj po ovulacii stupne teplota, teda u mňa nad 37, ved uvidim... Pripadne si dam zidtiť ten hormonalny profil...
@maminka142 ak mas cyklus 30 dni, tak ovulaciu s najvacsou pravdepodobnostou den 16/17. Ved si kup LH testy a kazdy den poobede si jeden urob - testovacia ciarka musi byt silnejsia nez kontrolna a to znamena, ze do 12-36h nastane ovulacia, nie je nic jednoduchsie.
@skeptik tak to by bolo super, to by som bola šťastna, ak niečo take existuje, velmi by mi to pomohlo 🙂 Dlho som nad tym rozmyšlala, len ma odradilo to, čo som si tu o tych testoch čítala... Vraj neukazuju presne a že nie su spolahlive 😢 Prosím ťa môžeš mi poradiť nejaky ovu test s ktorym maš skusenost a manipulacia s nim nie je zložita? Ďakujem 😉
@maminka142 testy su dobre len tie kvalitne ale ani tie nie su uplne spolahlivé, a ani nie su zrovna lacná zaležitost kedže to treba testovat viac dní...navyše ta to začne psychicky deptat a minie sa to učinkom pretože psychika robí vela , meraním BT a sledovaním hlienu som vedela presne kedy ovula je a navyše zadarmo, tiež som istu dobu kupovala testy a je to hlupost , nič mi to nedalo a nie som jedina, ten pásik negarantuje či bude alebo je alebo prebehla a može byt hocijako silny, je to len reklamný tah a ženy to kupuju ako bláznivé...najplodnejšie su dni pred ovulou a podla tých testov nikdy poriadne ani nevieš kedy bude alebo bola...pokazí ti to psychiku
@maminka142 vsetky du dobre (aj tie, co maju na SK). Je to uplne jednoduche. Ked sa ti zvysi LH, tak mas pozitivny test a do tych 12-36h na to ovulaciu. V podstate akonahle mas pozitivny test, tak treba sexovat.
Pozitivny je vtedy, ak su bud obe ciarky rovnako silne alebo ta testovacia silnejsia. Ak je ta testovacia slabsia (ciarky tam vacsinou vzdy budu dve, len ta testovacia slabucka), tak LH este nestuplo. Treba si to merat poobede a najlepsie 2h pred tym nepi.
@saranata asi skusim zatial pokračovať len v tom meraní a sledovaním hlienu... A ak stále nič, tak skusim neskor prejsť aj na tie testy... Lebo fakt malokto píše, že su s tym spokojny... Ale ak to nepôjde inak tak skusim neskôr aj to... Prosím ťa ake su tie najkvalitnejšie? Môžeš mi poradiť aky by som si neskôr mohla kupiť? Nejaky nazov?
@maminka142 ok, len skus si upravit ten cyklus lebo inak ti aj meranie bude na nič, ja som používala testy Clearblue tie sa mi aspon zdali najlepšie, ale naozaj nechcem ti neičo vnucovat ale stojí to peniaze a nič ine len ta bude deptat, naruší ti to taký klud , skus to ako posledne, alebo si najprv rátaj tie ovulačne dni ako si napísala tým meraním a ked budeš mat ako taku prestavu tak si len v ten den ktorý by mala byt ovula over jedným testom či to tak je alebo nie.
možno ti tu baby poradia aj ine testy ale všetky su kvázi také isté , ja som v tej dobe pred dvoma rokmi používala clear blue, maju vysoku citlivost.
držím palčeky
@maminka142 saranata ti radi dobre..asi ta teplota a hlien je dobra vec...teplotu som zvladala aj ja, ale hlien - to bolo horsie...som si aj presla nejake popisy toho na nete, ale sama neviem ako a jak ma hlien vyzerat a ktoru fazu prave mam...
baby neviete nejaky link bud aj s obruskami, kde sa to da najlepsie vysvetlit?
@maminka142 taku menstruaciu mam aj ja 1-2dni mam. potom nic a potom len spinenie :( tiez sa snazime o babo a neide to... snad ta sarapis soja pride cim skor a problem sa vyriesi...
@dayanka mne pomohla aj tato stranka na sledovanie hlienu a podla toho si to aj zapisujem 😉 http://www.elep.sk/hodnotenie-hlienu
@lolitka25 ja som mala uplne nepravidlenu , niekedy až 40 dnový cyklus, najprv som meraním zistila že mám až okolo 21 dna cyklu ovuláciu, mala som aj anovulačne cykli, lenže mne potom aj spatne endokrinologička povedela že to bolo tou zníženou funkciou stítnej zlazy, to mi zistili až v druhom mesiaci tehotenstva pri testoch , ja som to vtedy vobec neriešila, resp. nevedela som ze to može mat spojenie s stítnou zlazou, aj tak mi však pomohol ten sarapis a upravil mi cyklus...ja by som byt tebou tiež skusila dat sa vyšetrit u obvodnej , alebo si skus zadat do googlu znízenu funkciu stítnej zlazy príznaky a porovnaj či ti nejaké zodpovedaju, pri neliečenje poruche dokonca uplne abstinuje ovulácia a tým pádom vobec nemusíš mat časom ani mns, všetko to riadi práve táto zlaza takže preto su potom poruchy, určite možeš skusat sarapis ale dala by som sa určite vyšetrit , lebo su jednak potom problemy s otehotnením a aj v tehotenstve je riziko pre dieta.....
su to len krvne testy a nasadia ti hormony a urychliš tým možnost mat babatko
@maminka142 skús merať bazálnu teplotu 😉 každý deň si ráno v tú istú hodinu odmeraj v pošve teplotu, stačí kúsok zasunúť teplomer a zapíš si. Tesne pred ovuláciou ti teplota klesne a následne v ďalší deň vyskočí. Normálne je teplota cca 36,5, počas ovulky ti klesne napr. na 36,2 a potom vyskočí na 36,9 ... po ovulke sa drží teplota cca na 37,0 ... v deň alebo deň-dva pred menštruáciou ti zas klesne na tých cc 36,5. Ak máš nepravidelnú ms, je to celkom dobrá metóda, ovu testy tiež skús, ale tie sú občas mätúce 😉 graf bazálnej teploty si musíš robiť aspoň 2-3 mesiace, aby si v priemere vedela vyzistiť, kedy približne máš ovulku 😉 držím palce 🙂