Menštruačný kalíšok a padnutý mechúr

19. mar 2023

Pekne rano, po porode mam padnuty mechur. Raz, ked si uz budem ista, ze nechcem dalsie deti, si ho dam zoperovat. Avsak dovtedy s nim musim zit. Chcela by som vyskusat menstruacny kalisok, mam ho uz niekolko mesiacov kupeny ale stale cuvnem. Neviem totiz ci to nie je v mojom pripade problem. Je tu zienka s podobnou situaciou a normalne kalisok pouziva? Gynekologa som sa na to pytala a jeho odpoved bola iba “kalisok nie je velmi hygienicky” 😑. Hladala som aj na nete, aj na strankach kaliskov roznych znaciek ale nic som nenasla. Dakujem

patus_2
19. mar 2023

Možno by bolo dobré opýtať sa na malune alebo FB skupine kališnice. Určite tam bude niekto s podobnou skúsenosťou.
Možno nejaký z mäkkého materiálu, možno nejaký iný tvar. Dnes je už na výber z obrovského množstva.

martina_11
19. mar 2023

Mne fyzioterapeutka na panvové dno neodporúčala, zvyšuje to podtlak, čo nie je dobré pre tie poklesnute orgány, a úprimne, ani ho neudrzim, vypadne mi, čiže nie

simsalabim
19. mar 2023

@martina_11 to ma zaujima, ze ti vypadne. Ako? Ved to nie je tampon, drzi prave tym, ze sa pricucne... nejde mi to do hlavy. S tymto problemom nemam sksuenosti. Autorke - mozno nejaky kratsi poharik, aby nanho bolo miesto?

autor
19. mar 2023

@simsalabim nuz neviem ci kratsi, lebo ten mechur citim rovno pri vchode dovnutra a poharik by siel akoby nad ten mechur…mechur tam je ako taka mensia lopticka a poharik by asi stlacal a nemohol sa poriadne pricucnut 🤔.

simsalabim
19. mar 2023

Hm neviem si to predstavit, nemam s tym skusenost... ale ak je styk mozny, tak aj tvarny poharik by tam mal vojst? Netvrdim, ze ano, len nad tym uvazujem... ako vravim, nemam s tym skusenost.

patus_2
19. mar 2023

Napadol mi ešte menštruačný disk, ten ktorý nerobí podtlak, používa sa podobne ako pesar, že sa "zahákne" o lonovú kosť. Volá sa Ziggy cup, je tiež v 2 veľkostiach a ešte nejaký nový je na trhu, ale neviem ako sa volá. Disk ide až pod krčok.

kiki68
19. mar 2023

@patus_2 presne toto napadlo aj mna ten disk. Ale este som to nekupila, mam iba kalisok

lienkka1999
27. mar 2023

Ahojte zienky ak by sme mali niektorá z vás záujem posuniem ďalej, je to veľkosť M, nový, nepouzity, keďže som kupila aj veľkosť S a ta hneď sadla.