Pekne rano, po porode mam padnuty mechur. Raz, ked si uz budem ista, ze nechcem dalsie deti, si ho dam zoperovat. Avsak dovtedy s nim musim zit. Chcela by som vyskusat menstruacny kalisok, mam ho uz niekolko mesiacov kupeny ale stale cuvnem. Neviem totiz ci to nie je v mojom pripade problem. Je tu zienka s podobnou situaciou a normalne kalisok pouziva? Gynekologa som sa na to pytala a jeho odpoved bola iba “kalisok nie je velmi hygienicky” 😑. Hladala som aj na nete, aj na strankach kaliskov roznych znaciek ale nic som nenasla. Dakujem
Mne fyzioterapeutka na panvové dno neodporúčala, zvyšuje to podtlak, čo nie je dobré pre tie poklesnute orgány, a úprimne, ani ho neudrzim, vypadne mi, čiže nie
@martina_11 to ma zaujima, ze ti vypadne. Ako? Ved to nie je tampon, drzi prave tym, ze sa pricucne... nejde mi to do hlavy. S tymto problemom nemam sksuenosti. Autorke - mozno nejaky kratsi poharik, aby nanho bolo miesto?
@simsalabim nuz neviem ci kratsi, lebo ten mechur citim rovno pri vchode dovnutra a poharik by siel akoby nad ten mechur…mechur tam je ako taka mensia lopticka a poharik by asi stlacal a nemohol sa poriadne pricucnut 🤔.
Hm neviem si to predstavit, nemam s tym skusenost... ale ak je styk mozny, tak aj tvarny poharik by tam mal vojst? Netvrdim, ze ano, len nad tym uvazujem... ako vravim, nemam s tym skusenost.
Napadol mi ešte menštruačný disk, ten ktorý nerobí podtlak, používa sa podobne ako pesar, že sa "zahákne" o lonovú kosť. Volá sa Ziggy cup, je tiež v 2 veľkostiach a ešte nejaký nový je na trhu, ale neviem ako sa volá. Disk ide až pod krčok.
Možno by bolo dobré opýtať sa na malune alebo FB skupine kališnice. Určite tam bude niekto s podobnou skúsenosťou.
Možno nejaký z mäkkého materiálu, možno nejaký iný tvar. Dnes je už na výber z obrovského množstva.