Mám nárok na dôchodok?

sabinka264
23. okt 2017

Dobrý deň, som pacientka mam vážny zdravotný stav na oči mám na dialku 6 deobtrie a na blízko 8. myslíte že mám narok na dôchodok čo si myslíte. Dakujem za odpovede.

anjelicek26
23. okt 2017

@sabinka264 moja mama mala tolko, dokonca viac, nedali jej nic. Robila az do dochodku bez invalidneho. Ake mas zamestnanie? Musis sa popytat na uradoch a dolozit diagnozy a ze v tvojom zamestnani to bez dobreho zraku proste nejde.

ukulela
23. okt 2017

my sme mali ucitela s este vacsimi popolnikmi ...
treba sa pytat na uradoch, u lekarov, nezalezi na nasom nazore. ale podla mna radsej hladat vhodnu pracu, ako poberat nejaky mizerny invalidny a spoliehat sa nan ... mozno ries, ci nemas narok na operaciu napr (taku, aby si si ju nemusela platit)

janinah
23. okt 2017

dioptrie je jedna vec a celkový zdrav. stav tvojich očí je vec druhá,opýtaj sa svojho očného lekára

lsimo
23. okt 2017

to uvidíš až keď to vyskúšaš, niekedy dajú, niekedy nedajú, záleží aj od toho aké problémy máš s očami ale musíš sa pripraviť na to, že to bude strašne zdĺhavý proces

stastnablcha
23. okt 2017

ja by som sa na to nespoliehala.. ale kym nevyskusas nevies 🙂

loginexistuje
23. okt 2017

Zavisi aj od toho kolko mas odpracovane a kolko mas rokov dioptrie len tak nestacia zavisi od diagnozy atd atd

aduska121
23. okt 2017

Dr ti urcite bude vediet povedat aku mas sancu so svojou diagnozov...popripade zohnat este nejaku diagnozu napr liecenie chrbtice na to sa vraj invalidny dochodok rozdava...a ano zalezi aj od toho ci mas odpracovane roky lebo ak nie daju ti ich doplatit ak ich nezaplatis narok ti zanika aspon tak to bolo co je dost smutne

vulka
23. okt 2017

@sabinka264 To akože tie dioptrie pokladáš za vážny zdravotný stav? To veru nárok na dôchodok nieje. To musia byť vážnejšie diagnózy.