Ahojte, dnes som bola na gynde. Nevedia mi nijako zistiť, prečo mám dlhodobé bolesti v ľavom podbrušku. Z gynekologického hľadiska by malo byť všetko v poriadku, ale keďže sa to so mnou ťahá dlho, tak ma dnes ráno objednal na laparku, či nemám zrasty, alebo endometrioza, alebo iný problém, ktorý laparka vraj odhalí.
Prosím vás, ako prebieha to vyšetrenie. 13.6 idem ležať a 14.6 mám zákrok. Trošku mám obavy, keďže ja som mala operáciu max. zuba, žiadnu inú.
@bolarazjedna takže ešte PN pre istotu ano... no super.
@bolarazjedna ešte otázka, za mesiac to prejde? keďže nás čakajú svadby...
Určite, ja som ta tie 2 týždne bola úplne fit. Mne ale nerobili diagnostiku laparoskopiu, sle aj odstraňovali cystu na vaječníku a zrasty v malej panve.
@bolarazjedna no ja idem hlavne kvoli tým bolestiam, lebo nevieme zistiť prečo mám bolesti a môže to odhaliť len laparka zrejme.... či nemám zrasty, alebo endometriozu, alebo nejaku cystu krvavú...nevieme vobec, na USG nebolo vidno nič a pritom bolesti mam už 3 mesiace
Ahoj, ja mavam tiez bolesti v lavom vajecniku, ale to uz tak dva roky. Odkedy ideme naplno, co je cca dva roky, odvtedy som zacala mat bolestivu ovulaciu a aj tento lavy vajecnik. Ked mam ovu na lavej strane, boli ma len ten lavy, ale ak mam ovu na pravej strane, bolia ma oba. Tato bolest laveho sa mi zvykne este par dni pred menzesom objavit. Neni to nic hrozne, ani to necitim cely mesiac, iba okolo ovu, ale citim to. Gynda mi na to povedala, ze to nic nie je, ze to byva. Ale tiez sa trochu bojim, ci tam nemoze nieco byt, co sonom nevidno. Lebo ani babo sa nam nedari.
@andreaak05 mňa pri ovu tiež len vaječník ľavý bolí. Pravý nič. Baby sa nám tiež nedarí už dlho. A čo sa týka bolestí, tak ja ich mám stále denne, nie iba keď mám ovu. a to denne už pekné 3 mesiace a už mi to ide hore krkom... tak lekár mi povedal, že jediná možnosť, ako zistiť príčinu je laparka, lebo ani mne na USG nebolo nič vidno.
A mas aj silne bolesti pri menzese alebo pri sexe? Lebo zevraj vtedy byva casto ta endiometrioza. Ale tak nemusi to tak byt u vsetkych. Plus aj cysty a myomy to mozu byt. Lebo ja mavam naopak ovela mensie bolesti pri menzese ako kedysi. V minulosti aj 4 tabletky prve dva dni a teraz tak 1 pirulu prvy den. Ale namiesto toho mam te ovu bolesti. Nechapem 🤷♀️🤷♀️
@andreaak05 nie nemám bolesti ani pri sexe ani po sexe. Teraz sa menzes ako tak sa v pohode vydržať aj bez tabletky. A keď už tak max keď uz mám veľmi bolesti alebo keď niekam idem tak vtedy si dám, inak doma si nedám tabletku. Cysty sa mi zvyknú robiť ale to si všimnem až keď mi praskne (počas sexu) ale to odzneje za pár dní. Ale teraz je to iné. Teraz to už trvá nonstop 3 mesiace.uvidime čo laparka odhalí
A to ako vies, ked prasknu cysty? 😱😱 noo, tak som zvedava, ci ti nieco najdu. Ak by si mohla, daj potom vediet, ako si dopadla. Budem ti drzat palce. Ak by ti nieco nasli, tak asi by som na to mala ist ozaj aj ja. A kolko sa pokusate o bejby?
@andreaak05 ked sa to.stalo xy krat a bola som pri doktorovi, povedal že je tam tekutina (nie z ovu). Že to bude zrejme z nejakej cysty, ktorá praskla a to je ten lepší prípad. Niekedy presli bolesti za týždeň. Raz povedal že zrejme na folikule bola cysta a praskla spolu s ním a zostal kúsok krvi (čo aj videl na sone, že mám tekutinu v bruchu) a to som.mala bolesti aj 2 cykly, potom.to chvalabohu preslo, šla som na kontrolu a nemala som.uz nič. Bolesti aj prešli.
Teraz je to úplne iné....denno denne bolesti, aj slabé, inokedy silné také že konec.
Ty kks, tak to ozaj asi laparka, tam asi ine vychodisko nebude. Fakt velmi drzim palce 🙂 kamoska bola nedavno a odstranili jej myom, cysty aj nejake zrasty a ma pokoj od bolesti.
@andreaak05 no bojim sa toho jak čert kríža. Dneska bez nálady celý deň, i som plakala už v robote ale tá čo už. Chcela som.na MR ísť ale mi povedal lekár že to mi MR neodhali napr zrasty alebo endometriózu..a pod.
To je pravda, to neodhali. To asi ozaj treba laparku. Veeelmi vela zien na to musi ist. Tak sa tak neboj. Chapem, jasne, ze nie je lahke pripravit sa psychicky na operaciu, ale zvladnes to 🙂 kazde hentake co i len vysetrenie je na psychiku a nie to este operacia, ale ked to ma byt pre nase zdravie alebo nadej, ze sa podari babo, musime to zvladnut 🙂 kolko sa pokusate?
@andreaak05 rok aj niečo ale sex nie je pravidelný. Nie vždy trafíte deň alebo vtedy kedy by mala.byt chuť tak nie je. Taze neviem či sa to dá povedať, že rok aj niečo ale nebránime sa nikdy nijako..no uvidíme, možno laparka pomôže, alebo diagnostikuje endometriózu a skončili sme ... Keďže je ťažko otehotnieť s endometriózou...
Ale tak oni tie zrasty odstania nie? Tusim sa ale zvyknu vratit. Ale tak kym by sa nevratili, by sa dalo otehotniet, ci?
@andreaak05 toto netušim, ja ani neviem, že prečo tie bolesti mám. Laparka odhalí príčinu, ale bojím sa toho zákroku veľmi. Niektoré tu píšu že pohodička a druhé že hruza des.....
To je velmi individualne, kazdy inak znasa operacie. Neboj, dobre to dopadne. Musis verit 🙂 🙏🙏
@andreaak05 Ak pán boh nezariadi dovtedy inak :D
Ja idem budúci týždeň , môžem ti potom napísať, že ako to prebiehalo. Tiež mám dosť obavy, predsa len prvý krát budem uspata, idem na diagnosticku laparoskopiu plus prefuk.Tiez ináč mávam často také pichanie v podbrušku a veľmi bolestivu MS tak som zvedavá.🙂
@lavienocka dajte vedieť, mňa to čaká v BJ.
@lavienocka zdravím vás, kedy idete na zákrok?
Idem pozajtra tiež do nemocnice ,ale v inom meste , myslím na Vás napíšem vám potom správu.😉
@lavienocka držím palce nech všetko dobre dopadne ☺️ ja som to ešte okrem manželovi z rodiny nikomu nepovedala. Čakám ako dopadne predoperačné vyšetrenie
Dobrý den,už som po operácii, dá sa to zvládnuť ale bolesti určite mám.Samotne uspanie bolo dobré, zobudila som sa ani neviem ako a už som mala po...uplne všetko som mala ináč v poriadku,,čiže mi nerobili nič avšak omylom mi praskli žlté teliesko , tak to museli zoperovat tak mám aj hadicku z brucha a asi o dierku viac. Troska aj lutujem že som šla mohla si vybrať niečo.menej invazívne kde by pozreli hlavne tu priechodnost..bolesti sa dajú prirovnať ako veľmi bolestivej menštruácii a pichaniu a takej silnej svalovej bolesti z anestézy. Dá sa to určite vydrzat no je to nepríjemné,Ja som šla v podstate zbytočne,iné je keď ma niekto veľké bolesti že musí ísť.
.
@lavienocka no ja som včera mala asi 10 minuť bolesti, že som v práci až plakala, ale chvalabohu som to rozdychala a to prešlo.
Som rada že to máte úspešne za sebou a že ste v poriadku. 🙂 I keď mi nejde do hlavy ako niečo omylom môžu prasknúť. Hlavne že to dali do poriadku.
@lavienocka ako dlho si Vás nechajú v nemocnici?
No veď toto ani mne to nejde do hlavy ,ale nebojte sa stáva sa to zrejme zriedka, keď mi vybrali tú hadicku dnes z brucha,už bolo dobre.Domov idem dnes, doma kludovy režim.Ked máte silné bolesti brucha m,tak to je iné...ja mávam pred a pri MS ale to je asi ok.
@lavienocka no uvidíme, čo bude príčinou, či tam nemá pricviknuté črevo nahodou. Neviem, na druhej strane je dobré že idem, aby sme zistili možnú príčinu, prečo sa nedarí otehotnieť.
Držím palce ! Dajte potom vedieť ako ste dopadli.🙂
no ja som išla v jeden deň ráno na príjem, poobede mi dali klystir, potom som už nemala jesť, do polnoci som mohla piť. Nasledujúce ráno mi zaviedla močový katéter, dali bandáž na nohy, doobeda som mala operáciu, robia to v celkovej anestéze /čiže predtým ešte ambulantne treba vybaviť interné predoperačné a anesteziologické, niekde ale anesteziologicke robia už v nemocnici po príjme, to ti tvoj lekár povie, ako postupovať/. Po operácii som do ďalšieho rána ležala na pooperačnej izbe, potom sme s pomocou sestričky vstali, osprchovali sa, vytiahli močový katéter a išli sme na normálnu izbu. Stvrtok ma operovali, v nedelu ma prepúšťali. Musíš rátať s tým, že 2-3 dni budeš mať bolesti, hlavne v ramenách - pri operácii ti nafúknu bruško plynom pre lepšiu viditelnosť orgánov, a ten plyn potom odchádza z tela postupne a to cítiš ako bolesť v ramenách. Ale každým dňom to bolo lepšie.
Stehy mi vyberali už ambulantne cca po 1 týždni. Celkovo som sa rýchlo zotavila, bola som PN ešte 2 týždne po operácii.
Časom sa jazvy úplne vytratili, myslím, že po pol roku už boli takmer neviditelné.