Dajú nám dolu sádru zo zlomenej ruky a pôjdeme k moru

petulka01
21. aug 2017

Ahojte chcem sa poradit v piatok nam idu davat dole sadru z ruky (dcere) a chceli by sme ist kdesi k moru myslite ze nebude nejaky problem? Poprosim o radu hlavne tých čo už maju niečo taketo za sebou.

erikabb
21. aug 2017

Ja som sádru ako dieťa mala asi 2-3 mesiace, a viem že som musela chodiť na kontroly k chirurgovi a mala som prikázané cvičenia. Je možné že bude mať zo začiatku problém zo silou v ruke, pretože bola dlhšie nehybná. Ale, treba sa opýtať na názor lekára. 🙂 Držím palce nech sa malej darí 🙂

tyelde
21. aug 2017

Ja som nemamusela ani cvičiť, a nikdy som s tým už problém nemala... Doktor ti povie najlepšie, ale podľa mňa dovolenka je v pohode, ak nehdete na splav abo tak kde by si u mohla presiliť

janinah
21. aug 2017

sú dve možnosti-daju dolu sadru a nasadia ortezu alebo už daju sadru dolu celkom,záleží či už skončila doba hojenia /cca 6 týždnov pri zlomenine/ ,rehabilitácia vo vode by bola perfektná,môžte ísť hned,tá ruka bude slabá,chudá,ale rozcvičí sa prirodzene

petulka01
autor
22. aug 2017

Ďakujem za názor viete mi ešte niekto poradiť ?

mtsl
22. aug 2017

syn mal sadru na ruke v januári + drôt. Sadru dali dole a o týždeň sme už lyžovali. žiadna rehabilitácia nebola treba.
Samozrejme že záleží od typu zlomeniny a od hojenia.

6mia6
22. aug 2017

@petulka01 treba sa oytat doktora. Kazda zlomenina je ina. U nas bol presne ten pripad ze sadra dole a orteza na ruku. Potom rehabilitacie, 5 sedeni sme vybrali. Mal zakazane cvicit aj na TV. Zlomil 2.9. a posledny RTG s kontrolou mal az 28.12.

lili777
23. aug 2017

@petulka01 my sme tiež po zlomenine. Dnes kontrola. Klasicky po mesiaci sme dali dole ortézu /vybavili sme miesto sádry kvôli kúpaniu/. Doktorka nám dokonca odporúčala plávanie kvôli rozcvičeniu, avšak nie tobogány a aktivity, kde hrozí náraz, pretože zrastená zlomenina je krehká. Režim opatrnosti máme dodržiavať ešte v septembri - čiže oslobodiť z TV, športy, kde hrozí úraz. Ak vám dajú dole sádru a zlomenina je zhojená, určite treba dávať pozor kvôli krehkosti. Osobne nevidím problém ísť k moru, potrebná je väčšia opatrnosť. My sme boli na dovolenke aj s ortézou. Inak nám ju kázali používať na von počas dvoch týždňov, hlavne do kolektívu, keď ju teda už máme.

petulka01
autor
25. sep 2017

Tak my sme dali dole v piatok a v pondelok sme leteli do Turecka a bolo super a aj dcera rozcvicovala v mori ruku 🙂