Dobrý deň chcela by som sa spýtať ma niekto skúsenosti s pitím citrónovej šťavy z citróna na menzes pije to niekto kto ma stým skúsenosti ci sa to môže piť každý mesiac keď mám menzes ale ty nejak môže upraviť cyklus poradíte
Ale nemôžem tým rohadzat cyklus
@gabriela198 ani mne to nepomohlo,ani nerozhádzalo menzes..akoby som ani nepila tu šťavu
Ja som nepila štavu, ale uživala celaskon- menzes bol slabši... Ale sa natiahol...
@gabriela198 na mňa to nemalo nijaký ucinok
@gabriela198 O tej citrónovej šťave sa preto hovorí lebo obsahuje vitamín C, ktorý môže oddialiť menzes. Skús ale radšej normálny vitamín C z lekárne. Ja som použila lipozomálny vit. C, tablety, (má lepšie vstrebávanie) vo veľkých dávkach, fakt niekoľkonásobne viac, ako je dávkovanie lebo som bola chorá a oddialilo mi to menzes až o viac ako 2 týždne. Neviem, či to bola náhoda lebo ináč ho mám presne ako hodinky, ešte nikdy mi tak nemeškal. Ty chceš ale oddialiť, či upraviť cyklus?
Povedala by som, že si stým môžeš len uškodiť. Ono ti to stiahne akurát tak cievy a potom sa ti bude zbytočne menzes naťahovať. K čomu to potom bude akože dobré????
Ja pijem roky vodu s citrónom a každý deň pár kusov ovocia s vitamínom C a nikdy mi to s cyklom ani s menzesom ako takým nič neurobilo.
Nič to nerobí 🙂 Ak chceš ms dostať neskôr tak nerátaj s tým, že by ti toto pomohlo
Citron nepomaha, aspon mne nepomohol a to som to skusala viackrat, ale je to pravda o vitamine C, len je asi potrebne vacsie mnozstvo, tak skor by som skusila ten vitamin v tabletkach. 🙂
asi tiez patrim k tym, s ktorymi to veru nic nerobilo... skor si ho tym oddialis a bude tak trvat dlshie, co asi nechce ziadna z nas
@gabriela198 spolahlivo ti menzes oddialia asi len hormony. Ja som to nedavno riesila koli operacii, ale 6 t pred operaciou sa uz nesmu uzivat. Lekarka mi poradila vyskusat vysoke davky vitaminu B6. Funguje v pripade kratkej lutealnej fazy, co ja splnam ( kratky cyklus, spinenie par dni pred menzesom, od ovulacie iba 8 dni do menzesu...). B6 mi zabralo okamzite - predlzilo mi cyklus o 6 dni. Ale funguje len pri kratkej lutealnej faze a niekedy trva par cyklov, kym zaberie.
pokial viem, tak citron oddialuje menstruaciu, nie?
@gabriela198 ahoj ja som pila citrónovú šťavu 3 dni dokopy to bolo 11 citronov no a teda ms sa mi posunula o tri tyzdne co bolo dost asi som to prehnala..... dalsia ms prisla normalne bez akéhokoľvek posunu
Viem, že táto diskusia bola pred 6 rokmi, len by som k tomu citrónu povedala, že ja som od 1. dňa menezu výrazne zvýšila príjem vitamínu C. Za jeden deň som spotrebovala 1 citrón a teda som vypila 2 veľké poháre s citrónovou vodou a potom som ešte našla tabletkovy vímitamin C a z toho som si dala každý deň 2 tabletky. Bežne mam najhorší 1. A 4. deň a 2. a 3. taká normálna. 1. deň bol ako vždy, ale druhý a tretí bol výrazne slabší až som si myslela, že to už bude končiť. Na 4. deň som už nemala citróny a dala som si len tie tabletky okolo 2 ráno, lebo sme leteli na dovolenku, takže menzes zase slabý, už mi to prišlo ako špinenie a to mávam vtedy bežne silný a to céčko som si sebou nebrala, lebo som si myslela, že to už bude končiť alebo ze to už bude len také slabšie a celé doobedie OK a poobede aj celý 5. deň čo už zvyknem mat veľmi slabú ms keďže 6. deň mávam špinenie tak bol úplne strašný. Len som si sadla na WC a celé WC od krvi a hrudky a niečo hrozné.... Dala som si od bolesti ibalgin a celý deň som ležala na izbe. Takže to potom je dobré užívať celý ten čas co to chceš zoslabit, ale zevraj môže byť potom dlhšia, takže už som to potom nechala radšej tak a vyskúšam niekedy to užívať celú ms, že či bude celý čas slabá a ci bude dlhšia, lebo to teraz neviem, mne by nevadilo keby aj bola dlhšia, len som ju chcela slabšiu a keď som počula, že to môže ms ak skrátiť tak som to chcela skúsiť lebo keby som mohla mať namiesto 6 dní 4 by som bola rada, ale tak nevadí.... Pomôže aj teplo, piť veľa tekutín (prípadne čaje), zelenina, ovocie....takze na mňa to účinok malo, ale budem vedieť, že by to bolo dobre jesť celú ms.
Mne to nikdy nepomohlo