Bolesť v oblasti maternice pri sexe po umelom prerušení tehu

petka2101
1. mar 2017

Ahoj, pred mesiacom som bola na UPT. Po 3 tyždnoch od zakroku som bola na kontrole a všetko bolo v poriadku pekne zahojene. Sex bol tiež v poriadku bez bolesti cely tyždeň, no včera ma začalo pri ňom pobolievať brucho v oblasti maternice. Najprv len trochu a potom sa to zhoršovalo a museli sme sex ukončiť. Ta bolesť bola taka silna, že som sa nemohla ani pohnuť. Pripomínalo mi to bolesti ako pri kontrakcii, ako keby ma išlo roztrhnuť. S každým pohybom som cíila ostru a pichľaú bolesť. Neviem čo to môže byť, keďže týždeň predtym som bola u lekarky a všetko bolo v poriadku. Máte s tym niektorá skúsenosť?

volterra
1. mar 2017

@petka2101 Podľa mňa je potrebné po UPT aspoň 6 týždňov počkať so sexom, myslím, že ste sa veľmi ponáhľali, mohla vzniknúť nejaká infekcia, príp. krvná zrazenina. Tá rana asi ešte nemusela byť celkom zahojená. Bolo by dobré navštíviť ešte raz gynekologa.

petka2101
autor
1. mar 2017

Ale ja som na kontrole bola a lekarka mi vravela, že som v poriadku, všetko je zahojene

magic08
1. mar 2017

@petka2101 aj po UPT musis dodrzat 600nedelie, min. 6 tyzdnov ziadny styk. Ultrazvuk nemusi vsetko zachytit, drobne ranky byt mozu, infekcia, zacinajuci zapal, cokolvek. Urcite by bolo vhodne navstivit gyndu opat

petka2101
autor
1. mar 2017

@magic08 no neviem. Cely týždeň predtým bolo v sexe všetko v poriadku nič nebolelo ale gyn. navštívim určite

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
magic08
1. mar 2017

@petka2101 no ved prave tym sexom si si mohla zaniest infekciu

petka2101
autor
1. mar 2017

@persica mne žiadne antibiotiká nedali a manžela nenakazim lebo sme používali kondom

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petka2101
autor
1. mar 2017

@persica v 11 týždni a antibiotiká nikto ani nespomenul. Ani lekárka ani v nemocnici

majusqa77
1. mar 2017

@petka2101 tiez som mala upt v cca 11tt.. ..ziadne antibiotika som nebrala, odporucali sa mesiac chranit a po mesiaci sme uz mohli skusat znova sa snazit. takze je to uplne individualne, kazdy lekar ti povie nieco ine

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
1. mar 2017

Ahojte.Ja som presne pred mesiacom bola na kyrete.A my sme zacali dost skoro so sexom Asi po tyzdni a mame ho pravidelny.Ja viem ze by sa este nemalo ale pomaha mi to prekonat depky ktore sem tam mam.Ja som nemala ani nemam ziadnu bolest pri styku.A chceli by sme hned dalsie.Viem ze by mi to psychicky pomohlo.A mali ste uz ms?Uz by aj mala prist.Mam uz par dni bolest brucha ako na ms ale je mi aj nevolno som unavena bolia krize.Neviem ci je to psychika ci co.

petka2101
autor
1. mar 2017

@magic08 a ak by to bola aj nejaká infekcia nemala by som bolesti vkuse?

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
magic08
1. mar 2017

@petka2101 nie, nemusis mat bolest vkuse.

liara30
1. mar 2017

Hm odpovie niektora?Ste po zakroku a mali ste uz menstruaciu?

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
1. mar 2017

@persica A kolko si po zakroku?

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
1. mar 2017

@persica Presne ako ja.Ja mam dnes tiez dnes smutne vyrocie😢ale snazim sa uz zit naplno.Aj tak to uz nezmenim.Ja som bola v 9tt.Ze vraj odumrel plod Rodit?Ty si mala normalne kontrakcie?A v ktorom si bola tt?

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
1. mar 2017

@persica Boze,to je strasne😢To ma velmi mrzi.A co sa stalo?Ved v takom tyzdni uz by to nemalo byt..Strasne ti drzim palce aby si co najskor otehotnela. Lebo na psychiku je to tazke.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
1. mar 2017

@persica To ani neviem co to je ta trizomia...Neboj,dostanes sa z toho.Len chce vsetko cas.A mozno aj zmenis nazor po case.Moja sestra potratila 4x ale nema deti.Ale mam kamosky co potratili v 5.mes.a dnes ma jedna 3mes.chlapca a druha pred porodom.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
2. mar 2017

@persica Nechaj tomu trosku cas.Lebo ty sa musis dat dokopy asi aj fyzicky aj psychicky.Drzim palce!

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liara30
5. mar 2017

@persica Tak to mas fajn,bud rada.Nie je to skoro.Po kyrete by mala prist ms za 4 az 6 tyzdnov.Precitaj si to aj tu na nete aj dr.mi to povedal.Ja este stale nic a to uz taham 5 tyzden😞

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz