Ahojte, chcem sa spytat, hlavne tych, ktorym by tento problem nieco hovoril, resp. ho zazili - mam bolave svaly na obidvoch bokoch v oblasti pasu - boli ma to len vtedy, ked si na ne zatlacim, minule ked sa mi v tej oblasti oprela dcerka tak som videla hviezdicky, tak to zabolelo..trva to uz rok a pol, neviem, ci to na cas prestane boliet, alebo si to jednoducho neuvedomujem, ked tu oblast prave "nechytam".. mozno je to tym, ze necvicim, ze su tie svaly ochabnute, fakt neviem, len mi je divne, ze to mam na oboch bokoch..
No ja ju citim vyslovene len ked zatlacim na tie miesta, inac nie - je to taka tupa bolest, je v bokoch pasu, na bokoch bokov, a trosku aj vzadu na chrbtici - ale malo - skusala som par natahovacich cvikov na tuto oblast, ale efekt nemalo - nic ine ma zatial nenapadlo.
@sirema Presne môj dnešný prípad. Ráno som vstala a ledva som sa vládala pohnúť. Aj bez toho ma bolia kríže, ale toto som cítila prvýkrát.
Ja som si natrela boky a kríže mentolovým krémom, bedrový pás a poobede už bolo relatívne lepšie. Pravdepodobne je to problém spojený s chrbticou.
@sirema tieto príznaky môžu znamenať široké spektum.. dosť málo popísané.
kedy je bolesť, len pri dotyku alebo pri klude, pohybe respektíve námahe.
aká je to bolesť tupá, ostrá, pálivá atď
šíri sa bolesť niekam alebo je len v mieste toho pásu?
respektíve či si už niečo skúšala ako si pomôcť a či niečo zabralo, ukľudnilo sa to?