3 mesiace po pôrode som stále bez menzesu

30. aug 2023

Ahojte žienky, som 3 a pol mesiaca po pôrode a menzes mi stále neprišiel. Je to v poriadku ? 😃

barb06
30. aug 2023

určite áno, mne po prvom pôrode prišiel takmer po roku 🙂

zuzanaete
30. aug 2023

Dojcis? Ak ano, tak je to uplne ok. Niektore zeny nemaju ms pocas celeho dojcenia, cize kludne aj 2 roky.

zuzubb007
30. aug 2023

Ja som nemala pokym som dojcila kludne aj rok nemusis mat je to individualne niekto dostane aj hned, ked som prestala zrazu som dostala 🤣

svetlonos
30. aug 2023

Uzivaj si to 😁

lucia13022023
30. aug 2023

Ahoj, ja som nekojila a nemala som menzes tiež asi 3/4 mesiace po. Bola som u Dr vravela ze je to ok. Potom prišiel a stále mi hapruje.. Niekedy mi mešká aj 3 týždne. Pred tým som mala menstruaciu na deň presnú. Ktovie kedy sa to zas upraví 🤷‍♀️

bluemoon24
30. aug 2023

Je to v poradku, ale nezapomen, ze ovulace prijde pred menstruaci, takze pokud mate styk a nechces hned dalsi dite, nezapomen se chranit 🙂

siska53
30. aug 2023

Jasne! Ja som dostala az po odstaveni deti, resp.obmedzeni dojcenia na 1 denne.. ( cize az po 12 a 22 mesiacoch po porodoch).

1angelika
30. aug 2023

ja som dostala až po 18 mesiacoch , určite to nie je nič nezvyčajné..

nevenka
30. aug 2023

@svetlonos asi tak, ja som dostala po 3x po 4 mesiacoch a raz po pol roku. Veeelmi skoro.

nikpa
30. aug 2023

A ty máš informácie, že menzes príde hneď po pôrode? Veď ho môžeš kľudne dostať aj za rok alebo aj za tri keď budeš dojčiť.

matkahelka
30. aug 2023

ja som nemala ms rok po oboch porodoch- stare zlate casy

autor
30. aug 2023

@barb06
@zuzanaete
@zuzanaete
@zuzubb007
@svetlonos
@bluemoon24
@siska53
@1angelika
@nevenka
@matkahelka
Ja ich práveže chcem ! 😂 veľmi by som chcela mat čím skôr druhé babatko, tym pádom mam dilemu že či odstaviť malú od dojčenia z tejto predstavy mam ale až slzy v očiach
Tak som dufala že menzes nabehne normálne a budem dojčiť aj počas tehotenstva 🤷‍♀️

1angelika
30. aug 2023

Mne môj gynekológ povedal,že aj keď nemám menzes nieje to antikoncepcia takže kľudne môžeš otehotnieť

cervenaruza123
30. aug 2023

Ja som dojcila, menzes som dostala az po roku a pol a tiez som chcela druhe dieta cim skor. Ale neodstavila som malu, mozno by sa mi nepodarilo aj tak otehotniet tak skoro a bolo by mi potom luto, ze som malu zbytocne odstavovala. Tak skoro po porode aj ked zeny nedojcia, este nemusia mat menzes ani plodne dni. A na druhej strane, aj take co dojcia, tak otehotneju aj do pol roka od porodu (kamoska plne dojcila a dostala menzes hned po sestonedeli). Ja osobne si myslim, ze proste ked telo bude pripravene, tak sa to vyriesi "samo", telo vie, kedy uz je pripravene na mozne dalsie tehotenstvo. U jednej skor, u druhej neskor.
Podla mna skoda teraz odstavovat malu, aspon pol roka nech ma. A vacsine zien aj nabehne menzes po pol roku, ked uz dieta zacne jest prikrmy. A mozno potom budes aj dojcit, aj otehotniet sa podari, staci len chvilu este vydrzat. Ked nie, tak potom budes rozmyslat ci odstavovat ci nie.

zuzinka888
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenkatt
30. aug 2023

Neodstavuj ju určite, mne nabehol cyklus keď mala malá 8 mesiacov.

kajulna
30. aug 2023

Ja som dojčila, menzes som nemala a otehotnela som keď mal malý 4 mesiace.

lias3915
31. aug 2023

Ja som dojčila 3 týždne a MS prišla po takmer roku 🙂 keď sme oslavovali prvé narodeniny zistila som že som v tom 🙂

sandra163
31. aug 2023

Ja som všetky tri deti dojčila vyše 2 rokov a menzes mi nabehol po prvom pôrode po roku, po druhom pôrode po 10 mesiacoch a po treťom pôrode po 3 mesiacoch. Tretiu som dojčila najdlhšie a menzes mi nabehol najskôr až ma to zaskočilo, tešila som sa aspoň na rok bez neho 😁

nevenka
31. aug 2023

No na to dojcenie pocas tehotenstva sa velmi netes. Ja som mesiac netusila, ze som tehotna, lebo som sa testovala kvoli ATB, negativny test, tak som brala lieky, potom prisli Vianoce, sli sme k nasim aj s drobcom, este aj na Silvestra som si pripijala s muzom a v novom roku, ze dako dlho mi uz meskaju. A take kolajnice, ze ma skoro vykotilo. No a nasledne prisli priznaky, strasne ma boleli bradavky, bolo mi nevolno, ked sa maly prisal, islo ma vystrelit na mesiac, potom mi odislo mlieko, maly bol x krat hore v noci, ja taka unavena, ze som zaspavala posediacky. No a po 3 mesiacoch trapenia sa maly odstavil. Toto sa potom zopakovalo po tretom dietati, ked som otehotnela 4.x. a za mna, prvy raz som mala rozdiel 21 mesiacov a druhykrat 2 roky aj 3 tyzdne a menej uz urcite by som nechcela. Aj toto bolo narocne. Tvoje telo vie, kedy bude pripravene, ja som rodila dobre, rychlo a sita som bola len raz, a to prvy raz pri premotivovanom doktorovi, ale davalo sa mi telo dokopy min. 9 mesiacov vzdy. Hoci MS prisla rychlo. Nechaj si zahojit vsetko, uzivaj si drobca. Ono je to teraz mile, zlate, ak nemalo koliky, ale este pridu zuby a kadeco.