Zriadenie živnosti po rokoch

vilmuskavilma
7. okt 2022

Ahojte, kedze je piatok vecer, uz sa nikam nedovolam, rada by som zistila info....Par rokov dozadu som mala zivnost, cca 6-7 rokov trvala, potom som otehotnela, zamestnal ma zamestnavatel na 3 mesiace normal, kvoli materskej, potom rodicak, urad prace pol roka, teraz som sa normal zamestnala, no rada by som si zriadila zivnost a a presla na iny job, len som zistila, kolko su po rokoch odvody, to vazne okolo 250? nemala by som uz socialku rok free? poradite mi prosim niekto? dakujem 🙂

zalka
7. okt 2022

@vilmuskavilma do prvého podania DP odvody do SP neplatíš, a ani potom ti nemusí výjsť bude všetko záležať od tvojho príjmu.

0silvia0
7. okt 2022

@zalka ked si zalozi zivnost v oktobri, poda danove priznanie, odvody so socialky musi platit odkedy? Od januara?

vilmuskavilma
autor
7. okt 2022

@zalka baby ide mi o to, ze budem okolo 860 mat prijem ale mala som v minulosti zivnost, ta je zrusena, nie pozastavena. je to pre mna dost dolezite, ze ci mam do toho ist.

danieladeley
8. okt 2022

@vilmuskavilma Prvy rok si oslobodena od socialky, platis len zdravotne, co je teraz 79,31 mesacne. Po roku aj socialku, co je 187,78. ALE, nemusi ti vyjst na druhy rok ani ta, ak mas rocny prijem menej ako cca 6000. Neviem presnu sumu, ale je to okolo.

vilmuskavilma
autor
8. okt 2022

@danieladeley ano v to som dufala, len to bude tak aj ked som mala davno 4-5 rokov zivnost dozadu? Ale zrusila som ju nepozastavila

zalka
8. okt 2022

@vilmuskavilma najblizsie odvody do SP budeš platiť najskôr od 1.7.2024
kludne si založ živnosť budeš dovtedy platiť len odvody do ZP.

vilmuskavilma
autor
8. okt 2022

@zalka dakujem baby ste top, idem do toho🥰

vilmuskavilma
autor
12. dec 2022

@zalka ahoj naozaj az od 2024 od jula zacnem platit aj socialku?????🙏🏻🙏🏻🥰🥰🥰

zalka
12. dec 2022

@vilmuskavilma no skôr by si len ak by si tento rok mala príjem vyšší ako 7266e .. máš taký príjem-tržby?

vilmuskavilma
autor
12. dec 2022

@zalka okolo 400-600 mesiac mozno za par mesiacov max 1000

zalka
12. dec 2022

@vilmuskavilma takže ako píšem najskôr od júla 2024 odvody do SP