Vojačka

10. jún 2024

Ahojte,

chcem sa opýtať, či je tu nejaké dievča/žena, ktorá sa pridala nedávno k vojakom a vedela by mi poradiť, keď tak aj v správach, že na čo sa pripraviť, ako to prebieha a či to neľutujú 🙂 Bola by som vďačná, za každú radu 🙂

ďakujem

melanta
11. jún 2024

Máme známeho, ktorý povie, že kvôli rodine do občas ľutuje. Je z BA, po roku ho preložili na východ, tam bol niekoľko rokov, teraz je pri Zvolene. Robí v podstate administratívu. Proste povedia ti, že zajtra ideš na druhý koniec krajiny a ideš, buď sama, alebo s rodinou. Jeho žena bola na nervy, keď museli odísť z BA, potom bola na nervy, že deti prišli o kamarátov a školu na východe. Tohto si je potrebné byť vedomý, že ty si nevyberáš, kde budeš pracovať a nepýtajú sa ťa, či chceš alebo nechceš preložiť na druhý koniec republiky.

yanni
11. jún 2024

@melanta Toto ale nie je pravidlo. Zalezi co a kde robis. Ja mam v rodine 2 vojakov a jednu vojacku. Jeden bratranec bol cely zivot v Nitre a nikdy ho nikde neprekladali. V43 isiel do vysluhoveho (teraz ma 46). Dalsi bratranec studoval v Mikulasi, tam aj ostal a nasiel si tam zenu - tiez vojak z povolanie. Maju dve deti, stale su v Mikulasi a nikde inde ani neboli. A tiez maju uz pred 40tkou. Na SK uz velmi malo prevelia. To su uz skor vynimky. Moj muz bol vojak (Nemec, zijeme v DE) a ano, toho stale ako mladeho prekladali, aj do Macedonskej vojny ho poslai (tiez administrativa, aj ked je vystudovany technik). Po 10 rokoch od vojska odisiel. Po tom zasahu v Macedonsku ho presla chut. A uz je tomu vyse 20 rokov. Sice aj ako nevojak vela cestije, ale nikde ho nasilu neprelozia. JA som v statnych sluzbach a aj nas mozu "presubovat" niekde inde. Ale, a je to aj na SK, cim je clovek starsi, tym sa od toho ustupuje. Uz takch 30tnikov nechaju "na pokoji". Takze koli tomuto by som si nejaku velku hlavu nerobila.

melanta
11. jún 2024

@yanni čítam ešte raz, čo som písala a teda nikde tam nevidím, že by som písala, že to je pravidlo. Píšem, že je potrebné počítať aj s takouto možnosťou, pretože sa stále reálne takéto situácie dejú. Nie každému a áno, záleží od toho, čo vojak robí, ale stále je to bežná súčasť a aj bude. Niekto je celý život na jednom mieste a niekto nie.

larinka552
11. jún 2024

Aj ked v minulosti mi tato myslienka presla hlavou, som rada, ze som sa tak nerozhodla. Predsa len v sucasnej situacii a vojnou za hranicami to nie je sranda. Keby sme zatiahnuti do vojny, mas povinnost narukovat. Nikdy nevies co bude...