Úrad práce a príspevok na cestovné

marika1230
24. júl 2013

Manzel pracoval na dohodu v maji mal odpracovane 2dni zarobok 35e.Nechapem preco ho vyradili z evidencie od 1.5 ked nepresiahol tych 148e??od 18.6. pracuje na pracovnu zmluvu,keby ho vyradili od 1.6. tak by mal narok na ten prispevok na cestovne??poradte mi ak mate s niecim podobnym skusenost.. 😒

dada1212
25. júl 2013

@marika1230 vyradili ho pravdepodobne preto, že dohodu nezahlásil pred jej začatím, ale asi doniesol len príjem.
určite mi povedali dôvod vyradenia a takisto aj dostal poštou papier do vlastných rúk, že prečo ho vyradili.
ak vraj nevie prečo, tak ťa len zavádza a nechce ti povedať že je to pre jeho hlúposť, že si nesplnil povinnosť.
a aby mal nárok na príspevok, musel by byť v evidencii úradu prácu ked podpisoval tú zmluvu, teda by musel byť v evidencii do 17.6.

marika1230
autor
25. júl 2013

@dada1212 dohodu nahlasil este pred tym nez zacal pracovat,doniesol aj prijem tych 35e,148e presiahol a v mesiaci jun,tak preco ho vyradili uz v maji??V tom rozodnuti ma dvovod ten ze presiahol 148e.....mohli sa zmylit aj na urade prace,,,,len asi je to zbytocne vybavovat to cestovne ked aj by bol vyradeny od 1.6????

dada1212
25. júl 2013

@marika1230 toto som našla na stránke úradu práce.
"Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny poskytuje mesačne príspevok na dochádzku za prácou na úhradu časti cestovných výdavkov na dochádzku z miesta trvalého pobytu alebo z miesta prechodného pobytu do miesta výkonu zamestnania uvedeného v pracovnej zmluve a späť zamestnancovi, ktorý bol uchádzačom o zamestnanie vedeným v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej tri mesiace a ktorý bol vyradený z evidencie uchádzačov o zamestnanie z dôvodu vzniku pracovného pomeru alebo obdobného pracovného vzťahu okrem pracovnoprávneho vzťahu založeného dohodami o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, ak o príspevok na dochádzku za prácou písomne (Žiadosť o poskytnutie príspevku na dochádzku za prácou) požiada najneskôr do jedného mesiaca od nástupu do zamestnania. Príspevok na dochádzku za prácou sa môže opätovne poskytnúť po uplynutí dvoch rokov od ukončenia obdobia jeho poskytovania"
Môžte sa ísť opýtať, ale z toho to chápem tak, že je podmienka aby bol vyradený kvôli tomu že začne pracovať na zmluvu, nie preto že na dohodu zarobí viac ako je povolený príjem počas evidencie.

marika1230
autor
25. júl 2013

@dada1212 uhm tak skusi sa ist opytat na up...........vdaka ti 🙂