S manželom sme učitelia a šikanuje nás 1 psychopatické decko,ktoré má už teraz 3-ku zo správania na danej škole.
Plní schránku letákmi,zdola zo zvoncov vyzváňa a vulgárne nadáva. Mám aj 2 svedkov.
Trestné oznámenie - áno. Čo urobia policajti? Zabránia, aby ma raz to decko nepodrezalo?
Ako sú učitelia chránaní voči šikane, aby sa nezopakoval prípad z Vrútok alebo, aby sa predišlo byť v TV novinách až PO.
Prosím o právnu pomoc, lebo školský aj právny systém je na takýchto psychopatických hajzlov prikrátky.
Ďakujem.
Aj tu je skupina Právne poradenstvo. Opýtaj sa aj tam.
By som určite zmenila skolu
@lapersefona Kvoli hajzlovi určite nie.
Zakaz priblizenia 🤷♀️ a potom reedukacne? To si fakt neda spolocnost rady s jednym deckom nevychovanym?
@lapersefona On vie kde bývam a robí zle.
@dadis Som v štádiu riešenia.
@dadis Fakt, učiteĺ nie je krytý, sme na odstrel.
Cim ste ho tak pekelne nastvali? Nuz dost neprijemna situacia, podat za vyhrazanie, mozno oslovit rodicov a mozno sa pokusit o nejaky zmier? Cez psychologa, mediatora..
co na to riaditel skoly? zriadovatel, CPP, upsvar?
Ake kroky skola podnikla k rieseniu predtym ako to takto vyeskalovalo?
A k ostatnym ucitelom si tiez dovoluje?
Vylúčiť zo školy na dobu pokiaľ neprinesú správu id psychiatra s liečbou ak to neurobia obrátiť dá na sociálny úrad a zaradiť dieťa do redukacneho centra
Máte vo svojom meste políciu? Keď áno tak v prípade že bude vyzvanat, robiť zle tak vtedy zavolať políciu.
Bombardovať písomne všetky inštitúcie v meste- MÚ (alebo odbor školstva v MČ), políciu, sociálku. Jeden papier nestačí. je potrebné sa pripraviť na kolotoč výpovedí, ale bez zasielania podnetov, trestných oznámení si nepomôžete. Vylúčiť zo školy, žiaľ, v našom systéme nie je možné.
Ja by som si kľudne zdola aj vypla zvonček, vlastne žiadny ani nemám a ani mi nechýba 🙂 dokonca nemám ani pri dverach. Schránka by ma netrápila, snažila by som sa ho co najviac ignorovať, žiadna interakcia s nim, total ignor. To naserie najviac 🙂
@vreckovka2 Ústne dohovory a trojky zo spravania.
Strašná situácia, bála by som sa skadiaľ na mňa vyskočí. Keď je človek blázon, je nevyspytateľný a môže mu prepnúť zo sekundy na sekundu. Asi by som si, teda určite by som si obstarala paralyzér. Na políciu by som volala vždy,keby mi zazvonil na zvonec. Mali by ho policajti postrašiť, predviesť na výsluch.
@7miriam77 Áno, dnes sa normálne bojím výsť na ulicu.
A jeho rodicia co na to? Preco take individuum vobec pustaju von?
možno podať na sud neodkladne opatrenie napr aby sa zdržal podobného konania a zákaz priblíženia ale s tým vekom ako to je netuším… prip ak si jeho učiteľka dať návrh na sud na umiestnenie do nejakého centra-ak ešte fungujú, prip nariadiť dieťaťu dohľad kvôli jeho správaniu
Ustne dohovory a trojky zo spravania nie su riesenim pre dieta, ktoreho spravanie je tak zle, ze sa uvazuje o RC. Bud mate vedenie, ktore nevie ako riesit ziaka s problemovym spravanim. Alebo ziakovo spravanienie nie je tak problemove, ze by bol kandidatom do RC. Mate aspon pisomne zaznamy z dohovorov so ziakom? Boli predvolani rodicia? Kto s rodicmi a ziakom komunikoval?
A kde ma rodicov? Ved riesit to s rodicmi
@autorka bola si už na polícii? Tvoj manžel je fyzický schopný? Alebo aj on je posrat.?
@vreckovka2 Ma neschopnu matku,ktora je tak vygumovana - podobne ako jej syn, ze nechape, co ma doma. Tam zlyhala vychova. Otec neznamy. Su to tzv. "jednoduchí ludia". Slušne napisane.
@markusrasford Ideme na policiu aj na mesto podat staznost na toho ziaka. Muz nie je posrany. Prakticky viem 1 deň, kto to robi a lietala som po skole a zhanala dokazy.
@hipollita Matka nič. Sú to primitívni ludia.
Odchytiť večer a dať poriadne po papuli, aby to nikto nevidel, ale aby ten malý hajzel vedel od koho prišla nakladačka. Nič iné nevymyslíš. Kým nepríde na útok z jeho strany, žiaden orgán nič neurobí. Iba bububu. Ako funguje, to sama vidíš.
Fakt už som nahnevaná, lebo ten žiak sa na mňa zastrája, že ma zabije. To je taký prepinák, čo má byť v reedukačnom ústave už dávno. V škole je riešený 3 roky, má najhoršiu trojku zo správania. Vedenie školy o tom vie. Čo mám robiť, aby som sa chránila?
Ok, podám trestné oznámenie - papier znese. To naozaj neexistuje spravodlivosť?