Robím v kuchyni v škôlke. Hlavná kuchárka ma od začiatku neviem prečo nemá rada, môžem sa snažiť ako chcem. Každý deň chodim o hodinu skôr do práce, nemám to zaplatené aby som im pomohla, ja robím na 4 hodiny oficiálne. Robím všetko čo mi ktorá kuchárka či hlavná povedia. Ale posledné dni je to neúnosné. Celý minuly týždeň som im opakovala že v pondelok idem k lekárovi a oni mi v utorok do očí tvrdili že o tom nevedeli. Našťastie som to zapísala aj do kalendára v kuchyni kde si píšeme ktorá kedy ide k lekárovi.
Včera ma hlavná kuchárka obvinila, že počula že deťom nenechávam prídavky. Čo je blbosť, učiteľky sú ochotné osvedčiť že vždy im nechávam prídavky pre deti. Dnes si ma zavolala vedúca školskej jedálne že hlavná kuchárka na mňa bola žalovať že nič nerobím a neposlúchajú jej príkazy. Tiež mi dnes dve učiteľky potvrdili že sa ich vypytoval či im pomáham kŕmiť deti a nechávam prídavky. Potvrdili jej že všetko robím ako mám. Ona už nevie ako by mi ublížila, donáška na mňa vedúcej, ohovára ma pred kolegyňami a tie držia ústa aby mali od nej pokoj. Nadávajú na ňu za chrbtom. Už som sa s ňou pohádala stokrát ale k ničomu to nevedie. Do práce chodím s úzkosťou, čo zase bude. Všíma si každú moju chybu a najviac mi je ľúto, že ani jedna kolegyňa si ma nezastala aj keď sa tvária ako kamarátky.
je nejaky zaznam o tom, ze si tam o hodinu skor?
@liljana dnes som vedúcej oznámila že podávam výpoveď ale chce aby som vydržala až do konca novembra kým nájdu novú
@nairia áno, píšem si to do knihy dochádzky
Ty urcite robíš u nas v skolke 🤔
U nas toto riešia uz roky.... vecne sa v tej kuchyni naťahujú ako malé deti (horšie...)
Každý rok sa pomocná sila mení, žiadna toto nevydrží dlhodobo. . .
Nechapem o co im ide, ale asi tiež to nevidím inak, ako odísť. Najhoršie je, že vedúcu vlastne ani nezaujíma, kde je pravda. A ako prvý krok, prestať chodiť o hodinu skôr. Nikdy sa vďaky nedockas.
Chod na maródku, ak si to môžeš dovoliť, hm?
A v žiadnom prípade necakaj, kým najdu nahradu... odid vtedy, ako ti to podľa zákona vyjde.
chcela som, ze ved veducej mozes argumentovat, ze chodis o hodinu skor, aby si im pomohla, ale uz pises, ze si dala vypoved. myslim, ze ak by ta nepodrzala veduca a ani "kamosky" kolegyne, tak by to k tomu spelo.
dnesnym/zajtrajsim dnom byt na tvojom mieste pridem presne na minutu do prace a presne na minutu z prace odchadzam. treba pomoct? dokoncit? sorry, splechla by som "starej", ze ked tvrdi, ze nepomahas, tak o opaku presviedcat uz nikoho nebudes.
Na starosti mám dve triedy detí. Keď som tam nastúpila ani odpadové koše tam neboli, zo svojich financií som ich kúpila. Deti pomáham nielen kŕmiť ale obliekať aj do pyzamka. Aj keď to nemám v náplni. S nikým som tam za rok nemala konflikt, tykam si aj s učiteľkami ale ja to tam u nezvládal. Vedúca školskej jedálne povedala, že každý má nejakú povahu a mám sa pokúsiť vychádzať s hlavnou kuchárkou. Snažila som sa ale už nevládzem.
@nairia v piatok chcú aby som robila celý deň samozrejme zadarmo lebo jedna kuchárka ide k lekárovi.
Ved si dospela zena a nemas co stratit. Chod za tou nestastnou osobou, z oci do oci sa jej opytaj aky ma problem. Ci Ti zavidi, ze Ta bavi robota, ze ostatni v kolektive Ta prijali, alebo ze ci sa boji o svoje miesto ak Ta povysia.. alebo co Ti zavidi? Mladost, krasu, dobru naladu? Chod a splechni jej do tvare ze s takou ubohou obludou viac nechces robit a aka si stastna ze odchadzas. Oj by som si vychutnala taku debatu 😈
mas to naozaj tazke. ak mas moznost si najst inu pracu, urob to.kym tam bude ta zena,tak sa budes trapit.asi v tebe nasla obeť a parazituje na tebe a tvojej dobrote. budes sa tam len trapit,bo cim budes lepsia,tym viac ju bude tvoja dobrota provokovat. ty potom aj tak odides,ale budes sa z toho davat dokopy.
lepsie by bolo,ak by tam bol nejaky nadriadeny muz, trebars riaditel. urcite by si toto nedovolovala.zenske vedenie byva na taketo problemy slabe. necakaj na spravodlivost, odid co najskor.drzim ti palce
Ako dlho si tam?menej ako rok?vtedy môžeš odísť do mesiaca.Za dobrotu na zobrotu určite by som nechodila o hodinu skôr...takže k 30.10.chce, aby si robila ešte celý november?to je ženský kolektív nikdy viac...A išla by som na PN oddýchneš si a budeš hľadať novú prácu.
Sorry, ale preco chodis do prace o hodinu skor? preco im tam nakupujes?
U nás v škôlke v dedine je na PN kuchárka aj pomocníca nemá kto variť pre 2 škôlky a školu.Museli objednávať obedy z mesta a rodičia platia 65 eur čo je oveľa viac ako platili.A nikoho nevedia už 3 m nájsť.
Aj ty sama konas hlupo. Sikanuju ta, si vo vypovednej a aj tak tam ides o hodinu skôr plus v piatok robit zadarmo?! Preco? Ked mas piatok volny, vyuzi ho na hladanie novej prace, v tejto ta uz kariera nečaká. Ak nadriadenych tenzo stav nezaujima, su to ich fazule, nie tvoje
hľadaj si druhú prácu...žiaľ proti vetru sa šť-ť nedá......tu sa to nezlepší, snaž sa zohnať niečo v skúšobnej dobe, kedy môžeš odísť zo dňa na deň....
Poraď sa s niekým trochu zbehlym, napíš sťažnosť na hlavnú kuchárku. S pripraveným listom (2 kópie)
choď za vedúcou jedálne, vysvetli najprv že si svoje pracovné povinnosti plníš, to čo máš v pracovnej náplni robíš aj plníš príkazy nadriadenej a pomáhaš všetkým kuchárkam aj učiteľkám.
Potom že správanie hl.kucharky považuješ za buzeráciu, šikanovanie a prenasledovanie na pracovisku.
pffff, ze oni chcu, to mozu, ale nech ti to pekne zaplatia. a ak maju problem, nech sa paci, nemusis uz prist vobec. ale pozor! vsetko pisomne zdokumentovane! e-maily, sms. a nenechaj si srat na hlavu, s odchodom by som si zobrala so sebou aj tie odpadkove kose, co si im tam kupila.
@cacianka myslím že keďže je v skúšobnej dobe, tak ani sťažnosť nepomôže....zamestnávateľ by to bol nútený riešiť ak by mala zmluvu na TPP, takto ju najskôr prepustí....ak sa má rozhodnúť medzi pomocnou kuchárkou v skúšobnej dobe a hlavnou kuchárkou, tak to jednoducho riešiť ani nebude....
@mogaa ja tam robím rok a pol
Pohroz im,ze to nahlasis na inspektorat prace,to co ma byt ze mas robit na 4 hodiny a chcu od teba cely den zadarmo??bud nech zaplati,alebo dovi dopo.a btw,pani riaditelke by som oznamila,ze ak toto bude pokracovat,nahlasis aj mobing na pracovisku! Preco vlastne pomahas s detmi ked si pomocna sila v kuchyni?keby im prisla kontrola tak by mali po chlebe..nenechaj sebou zametat,evidentne tam takto funguju dlhodobo a este im nik neklepol po prstoch
Začni od seba: nechodievaj o hodinu skôr, odpracuj toľko, koľko máš zaplatené. Nekupuj z vlastného nič, čo má kupovať škola/škôlka (či máš taký vysoký príjem, že tie peniaze nepotrebuješ do svojej rodiny?). Nepracuj v dni, kedy máš mať voľno.
Robíš tam rok a pol. Čiže ak dáš výpoveď do konca septembra, pracovný pomer ti skončí 30.11. Ak nemáš v zmluve dojednanú mesačnú výpovednú dobu.
Zároveň odporúčam čo je už spomenuté vyššie, dotyčnej by som sa na rovinu opýtala, aký má komplex, že si ho potrebuje vyvršovať na ostatných a že nech si terorizuje svoju domácnosť a nie teba a kolegyne, pretože jej úloha to nie je. Netreba sa báť zlej ženy. No a ako posledné odporúčam ísť za nadriadenou tvojej vedúcej a komunikovať to s ňou. Oznámiť jej, že či si je vedomá toho, že kvôli jednej zakomplexovanej pinde sa porušuje zákonník a terorizujú sa zamestnanci. Že či to komunikovala s inšpektorátom práce a povedali, že je to okej.
V každom prípade, rok a pol necháš so sebou zametať. Gratulujem. Čo k tomu dodať, ak dospelá žena nechá rok a pol so sebou takto mávať.
Prepac, nechces to asi pocut, ale ty sa stazujes co ti ony robia, ale nevidis, ze im to ty umoznujes. Naco chodis do prace o hodinu skor? Co sa nudis a chce sa ti pracovat zadarmo? Dodrziavaj urceny pracovny cas, mimo neho nemas na pracovisku co hladat. Slusne sa ohrad voci kazdej poznamke, nauc sa byt asertivna. V piatok mas volno, neprides do prace. A ked uz - tak nech je to riadne zaplatene ako nadcas. Navstevu lekara si oznamila a riadne zaznacila do kalendara - ved sa nedaj nech na teba kydaju.
A okrem toho, ries s veducou jedalne, nie s hlavnou kucharkou - ale ty si nechas rok a pol skakat po hlave, potom das vypoved ale este im vychadzas v ustrety, ved ty im priamo dovolujes a umoznujes a ponukas aby s tebou zametali.
Ja viem že som blbá keď som si to nechala. Ale bola som rada, že som našla niečo na 4 hodiny. Ono nad hlavnou kuchárkou je vedúca školskej jedálne a tá sa postavila na stranu hlavnej kuchárky aj keď je v práci len 3 x do týždňa a dva dni je v ďalšej škôlke. Riaditeľka mi určite stranu nepodrzi keďže vďaka hlavnej má plné tašky jedla.
Ako sa hovori, kazdy nam moze spravit len tolko kolko mu dovolime.
Bohužiaľ,keď sa nedá,tak sa nedá. Daj vypoved pekne na papier a máj ich podpis/dorucenku,nech máš od toho doklad. Nechoď skôr,keď to nemáš zaplatené. A potom,v piatok nechod. Bohužiaľ,povedz že sa to nedá.
@nafka0483 ako povedať asrrtivne že v piatok odrobim len 4 hodiny ako mám v zmluve a nie 8 miesto inej kuchárky? Alebo ako asrrtivne zareagovať keď mi hlavná kuchárka povie, že počula že nenechávam prídavky a keď som jej povedala, že učiteľky z obidvoch tried povedali, že je to hlúposť tak na mňa vyskočila ako som si dovolila spochybňovať čo povie a pýtať sa to učiteliek.
No tak tym padom to mas vyriesene, nie? Im stav vyhovuje, ty odchadzas. Uz to len vydrzat do novembra, ak sa nechces hodit pn
@evkamotka veď to, či to tam ešte vydržím. Lebo to donasanie na mňa vedúcej a spovedanie učiteliek či robím svoju prácu zodpovedne ma dosť ponizilo.
- V zmluve mam pracovnu dobu 4 hodiny, v piatok teda odrobim tie 4 hodiny.
- V zmluve mam 4 hodiny, ale som ochotna pomoct a prist na 8 ak treba, ale riadne to zapiseme a budem mat preplatene nadcasy. - ale do toho sa nepustaj ak si nevies dohliadnut aby si to naozaj mala zaplatene
- Poculi ste ze nenechavam pridavky? A od koho? Ved tuto pani ucitelky vidia kazdy den, ze nechavam.
- Ako si dovolujete spochybnovat co hovorim a pytat sa uciteliek?
- Ako si dovolujete vy obvinovat ma z niecoho, pricom nemate ani dokaz a neviete mi povedat od koho ste to poculi? Ja sa len branim proti klamstvam.
@nelca0510 napríklad ako dokázať že som im naozaj hovorila o tom lekárovi? Keby som nemala dôkaz že to bolo v kalendári tak by mi určite dali absenciu. Bojím sa, čo ešte vymyslia.
proste odrob svoj cas a povedz konci mi pracovna doba damy odchadzam a ak povedia ci eostanes povedz jednoduche nie nevysvetluj
a ked povie ze nenechavas pridavky povedz kucharke ze ci si ich potrebovala do kabele co vynasa pribalit
Odid, stoji ti to za tie nervy?