Šefka po opici

5. jún 2023

Mám druhý rok novú mladučkú šéfku(pracujem v tej firme cez 20 rokov), v práci sme na všetku papierovačku iba mi dve. Vždy keď mi zavolá/napíše že je veľmi chorá mali nejaký čurbes , tak má sakrametskú opicu.
Nakáže kopec roboty naviac, pre ktorú vlastnú prácu nestíham. Doobeda jej SÚRNU prácu spravím, poobede príde ako hrdinka že je jej lepšie, vybaví pár telefonátov a zvyšok času je na mobile.
Prácu mám dobrú baví ma, robím ju rada. Je iba dve ulice od nás, ak potrebujem môžem mať HO, alebo hocikedy cez deň zbehnúť domov skontrolovať chorú mamku a pod. Dnes bude znova jeden taký deň. Opakuje sa to čoraz častejšie.
Ako by ste reagovali?

eeffka
5. jún 2023

Kazdy sef ma sefa

adeladulova
5. jún 2023

Ja ti rozumiem. Ak jej to nejak naznacis, ze tobis pracu za nu, ona na to nejak reaguje? Uvedomuje si to?
Vydrzala by som, ono sa neda tak fungovat stale a teda raz ju to prejde. Navrhla by som ti dat si dovolenku v ten den ked jej je na figu a robit bude musieť hehe

danielahamar
5. jún 2023

Ma asi aj ona šéfa, takže šup šup. Ak nemá, tak asi smola

autor
5. jún 2023

@adeladulova ona mi isto neschválil dovolenku na deň keď je jej na figu

autor
5. jún 2023

@eeffka áno majiteľka je jed matka a otec

autor
5. jún 2023

@danielahamar áno jej rodičia, mám s nimi dobrý vzťah ale na jedinú dcéru nedopustia...

gejb
5. jún 2023

Keď bude volať ze treba za ňu spraviť robotu tak " Samozrejme Anička, keď stihnem dorobit co musím dnes spravit pustím sa do toho. Prajem skore uzdravenie" a čau. Nech si ju práca počká...

raszuz
5. jún 2023

@anonym
Aj toto je tvoja šéfka https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/rodicia-mojej-sefky-sa-rozvadzaju-a-sefka-vsetku-komunikaciu-nechava-na-mna/ ?
Rovnaké zloženie firmy, dedina ... ak áno, tak asi najvyšší čas hodiť reč s celou fajtou

autor
5. jún 2023

@gejb ok a čo ďalej? šofér nepôjde na rozvoz, lebo nevie kam má ísť, ostatný zamestnanci budú iba sedieť lebo majú priradenú prácu? Neobjednám materiál, súčiastky stopnem firmu aj na niekoľko dní. Nepošlem nejaké kalkulácie včas atď. Medzi zákazníkmi sa rozšíri že sme nespoľahlivý. Rozviažu s našou firmou zmluvu a.postanem padáka. Super riešenie.

autor
5. jún 2023

@raszuz .oni nie sú rozvedení, držia vždy a vo všetkom spolu

martinkatinka
5. jún 2023

Ale ved je to ich firma... Nerob viac ako mas a viac ako stihnes....

luccija
5. jún 2023

Keď je to ich firma tak nič...alebo povedať, že to nestíhaš všetko lenže ty to všetko stihneš a nikdy k pruseru nepríde.Neviem koľko je tej prace a ako Ta to zataži dcéra možno vie, že to stihneš, platia Ta...ver, že sa dejú aj horšie veci v takýchto rodinných firmách.Ved jej povedz včera, keď som tu bola sama, mala som toho veľa nestíham...

autor
5. jún 2023

@raszuz asi je veľa takých firiem, kde rodičia prenechali firmy potomkom, môj brat tiež pracoval v takej firme. Bol veľký rozdiel medzi starým šefom a jeho dcérou.

autor
5. jún 2023

@luccija X krát som jej povedala. Väčšinou mi povie aj som pracoval vtedy a vtedy dlho do noci.

eeffka
5. jún 2023

No ale tym trebalo zacat, ze tvoja sefka je "dcera", a tu koncia aj vsetky tvoje moznosti, robis za nu, benefity nevidim ziadne, ci platove, casove... takze bud suchat nohami alebo hladat inu pracu. Tu ina cesta nie je.

gejb
5. jún 2023

Véd oni nech pracujú do noci, ty si len zamestnanec nie je to tvoja firma ... proste nestíhaš, si na to sama a nech to oni riešia.

cacianka
5. jún 2023

tu jej odpovedz ale ved pracuješ pre VAŠU firmu, nie moju, a ja mám plat a povinnosti iba ako zamestnanec, nie som majiteľ, ani spolumajiteľ.

autor
5. jún 2023

@eeffka pre teba možno nie, ale pre mňa je benefit že môžem hocikedy odísť, teraz chodím pravidelne k dr a na rehabilitáciu s mamou. Ráno porobím čo je súrne a zvyšok keď sa vrátìm. Bola som nedávno na pohovore aj som sa dostala do užšieho výberu ale tam takéto niečo neakceptujú. Ani cez skúšobnú dobu by som sa nedostala. Zostať doma s chorou mamou nie je pre mňa riešenie

annm81
5. jún 2023

Myslíš, že šéf si ťa predvolá, či dokonca prepustí, lebo si nespravila prácu niekoho iného? Neboj, ak majú 20+ ročnú fungujúcu firmu, oni si to s dcérenkou vybavia. Osobne by som do toho nezasahovala, nesťažovala sa, ale tak ako by som nestíhala svoju prácu, tak by som nestíhala ani jej prácu a tvárila by som sa, že som sa vééľmi snažila a je mi to naozaj stráášne ľúto.

tiezjedna
5. jún 2023

Toto asi nemá úplne riešenie, ak sú rodicia ako šéfovia slepí. Ak ťa práca bavi a vyhovuje ti, tak to budeš musieť prekusnúť. Ju pravdepodobne “nadšenie” z prace rýchlo prejde a niekto ju vystrieda. Len dúfať, že to bude niekto schopný 👍

sense
5. jún 2023

Sprav si vlastnú prácu a potom koľko stihneš to naviac. A jednoducho si nestihla. V opačnom prípade to budeš robiť ako doteraz.

melanta
5. jún 2023

Tak čo vlastne chceš? Šéfku netrápi, že sa ožerie a hodí svoju prácu na teba. Jej rodičom ako majiteľom nevadí, že ich dcéra takto riadi firmu. Ale ty sa na jej prácu nevykašleš, lebo veď firma by na to doplatila. Majitelia a šéfka to neriešia, ty ako zamestnanec áno. Lebo môžeš kedykoľvek odísť či mať HO. Tak potom prečo sa sťažuješ? Lebo na jednej strane sa sťažuješ, na druhej urobiť s tým nemieniš nič. Mimochodom, majiteľom si to už hovorila, že ich dcéra často nepríde do práce, pretože má opicu a ty potom nestíhaš svoju prácu lebo robíš jej? Lebo na to si neodpovedala, napísala si iba že na svoju dcéru dajú. Možno by si bola prekvapená z ich reakcie, keby vedeli, čo sa deje. Aj ja mám jedinú dcéru, neskutočne ju ľúbim, ale toto by som je netolerovala. Ak si to s nimi riešila, tak aspoň vidíš, ako si vážia to, že pre nich robíš 20 rokov. Nijak. Ale opakuješ, že ti vyhovuje, že môžeš kedykoľvek odísť z práce domov, tak potom ti to asi až tak nevadí, ak to trpíš.

mk1111111111
5. jún 2023

Tak ono je to prave o tom, potrebujes benefity, co Ti inde nedaju, tak, zial, musis strpiet jej spravanie, len v maloktorych firmach funguje rovnaky meter na zamestnanca a na vlastne dieta majitelov. Si zodpovedna pracovnicka, oni to aj vedia, preto tie benefity, ale zial, rodina je rodina. Skus mozno vetou na sefstvo, ci by nebolo mozne, prijat vypomoc na kratsi pracovny cas, ze nestihas zvacsa po vikende a nechces urobit nejaku chybu, co by firme poskosila, ked si v kacelarii sama. To neurazi a mozno sa aj zamyslia

valikadzm
5. jún 2023

@gejb aj ja by som to tak riešila. Najprv svoje a potom rada pomôžem 🙂

maryetta
5. jún 2023

Tak potom nemas co riesit. Lebo ti to vlastne takto vyhovuje.

mk1111111111
5. jún 2023

@valikadzm ono to tak lahko nejde, ako si myslis, asi si nerobila v rodinnej firme. Vzdy sa musi spravit, co nutne treba a je jedno, kto to spravi. Ale, musi to byt. A ver, ze dieta bude vzdy na prvom mieste a vina sa oficialne zvali na zamestnanca, aj ked niekedy sefovci vedia, kto je v skutocnosti na vine, ale.... dieta je dieta

valikadzm
5. jún 2023

@mk1111111111 asi máš pravdu 👍

cinky16
5. jún 2023

ak ta tato praca bavi a naplna, rob jusi sikovna vidis, ze to stihnes aj bez nej

melanta
5. jún 2023

@mk1111111111 nie každý je taký, že bude tolerovať, že veď je to moje dieťa, tak nevadí, že sa fláka. Mnoho ľudí by to chcelo vedieť, ale autorka nepíše, či to vôbec vedia, či to s nimi riešila, alebo si len myslí, že by to tak vnímali. Mojej dcére by neprešlo, že často žúruje a potom niekto na ňu musí robiť. Je prvá, od koho očakávam zodpovednosť. Pretože tak som ju vychovala.

luccija
5. jún 2023

Stále máš benefity, ktoré Ti v inej práci nedajú mozes odísť s mamou, máš to blízko.Viem, že Ťa to trápi, ale buď odídeš, alebo zostaneš.Ako často sa stane, že robíš za ňu?Aj moja kamarátka je sama vo firme s majiteľom a vadí jej, že on odíde do servisu ona ho musí priviesť, on ide na výlet a ona robí zaňho, ale ma plat, ktorý jej inde nedajú, svätý pokoj, ale stále sa sťažuje, lebo je za tým, že on môže a ona sedí v krásny deň v práci.No môže...je to jeho firma a ona má dosť času to spraviť.Skor sa zamysli ako často robíš za ňu je to často?Myslíš, že v inej firme by Ti dovolili odísť s mamou na rehabilitácie?ty koľko x do týždňa takto odchádzaš?

@mk1111111111 áno, nenapadne to podotknut, ale či si niečo pomôže ..