Rada ohľadom výpovede

katarinamichal
2. aug 2024

dobrý den , poprosím o radu ohladom vypovede z prace..(asi to neni dobrý výraz)A to sice situacia že mám pracu na dobu určitu do 31.8. a teraz otázka..ten koniec zmluvy (ze praca konci konci 31.stačí pre Urad prace alebo mam vyziadať nejake tlačivo..a ziadať o niečo že končím v tej práci.Ďakujem za odpovede

petus998
2. aug 2024

@katarinamichal nie netreba ak neskončí té skôr stačí ak odrobite KO mate to na urad

katarinamichal
autor
2. aug 2024

ko čo znamena,

katarinamichal
autor
2. aug 2024

chcela som sa opýtať čši mi pre UP stačí koniec zmluvy alebo mam iniciovať daky iny koniec(cele mi to pride cirkus, len sa pýtam)

katarinamichal
autor
2. aug 2024

teda ked odrobim s tou zmluvou mam ist na UP?

katarinamichal
autor
2. aug 2024

je to hlupe že sa pýtam, ale ako je to napríklad ze koncim pracovnu zmluvu a idem na UP

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
opica_skorica
3. aug 2024

@katarinamichal a zamestnavatelovi daj jasne najavo (napriklad listom, majlom), ze ani neuvazujes nad tym u neho pokracovat, aby ti nechystal ziadne predlzenie zmluvy a vedel, ze 31.8.2024 je tvojim poslednym pracovnym dnom u neho.

Na urad prace sa mozes prihlasit do 10.9.2024, ak chces aby tvoja evidencia zacala od 1.9.2024.
Citujem:
Ak občan požiada o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 10 kalendárnych dní po ukončení pracovného pomeru, bude zaradený do evidencie nasledujúcim dňom po ukončení zamestnania. Ak požiada o zaradenie po uplynutí 10 kalendárnych dní odo dňa ukončenia zamestnania, bude zaradený dňom osobného podania žiadosti.

Prinesies im tvoju pracovnu zmluvu na dobu urcitu, pripadne list o ukonceni pp, ak ti taky list zamestnavatel vystaví.

katarinamichal
autor
3. aug 2024

dakujem za odpovede

tiika
3. aug 2024

@katarinamichal na urad prines buď zmluvu, v ktorej je vymedzená doba určitá alebo Oznámenie o ukončení PP a Potvrdenie o zamestnaní (zápočtový list). Niektori zamestnávatelia ho nedaju v deň skončenia, tak potom to treba poslat/priniest čo najskôr, no nebráni to evidencii. Ešte kópiu dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní a ak chceš žiadosť o zaradenie do evidencie si môžeš vypísať už vopred.