Pracovná doba v MŠ a ŠKD - pre a proti

12. okt 2023

Prosim vas, mam moznost nastupit do skolky aj do Skd.
Zvazujem pre aj proti a pytam sa skusenych. Za kazdu radu dakujem. Mam 3 deti tak zvazujem kazdu moznost.

lenka2232
12. okt 2023

A co chces vediet konkretne?

13valusik13
12. okt 2023

Určite si mala prax aj v MŠ aj v ŠKD...... v MŠ striedaš rannu a poobednu zmenu , prázdniny nekopírujú školské, takže väčšinou sú cez prázdniny otvorené nejaké triedy . V ŠKD si poobede v kuse ale cez prázdniny čerpáš dovolenku (ak vám vedenie nedá inú činnosť).

simona20201309
12. okt 2023

Jednoznačne skolka. Skd je otras. Nerobila som a ani nebudem- mate služby. Prídeš ráno na schadzacku o 7 do 8 a môžeš ísť domov. Potom prídeš na 12, berieš deti na obed - celú hodinu nerobíš nič ine len pssst, tichšie, jedz.. .nekric, nebez
Potom vezmeš tie deti ktoré od rána nerobili nič iné len sedeli na zadku a museli počúvať a maku kopu nevybitej energie a posledná vec na ktorú majú chuť jd ešte počúvať nejakú vychošku....
A pisay s nimi úlohy a ak nenapíšu zavesia ta zayo že musia písať doma
Za mňa otrasná praca s oteasnou pracovnou dobou a ešte horším platom.
Niekde očakávajú aj programy na vianočné besiedky a kto vid co ešte

Skolka- pracovná doba top, máš svoju triedu. Svojich žiakov, ....

pe_mi
13. okt 2023

@simona20201309 ahoj,odchytim tá trošku v tejto téme a spýtam sa ťa.pocula som ,že sa menil nejaky zákon alebo podmienky prijatia na učiteľku do Mš.
Mám strednú školu s maturitou dievčenskú.co si musím dorobiť ,ak chcem nastúpiť ako učiteľka do MŠ?ďakujem

autor
13. okt 2023

@pe_mi Plati to od 2029.

h233
13. okt 2023

Prosím vás, viete mi sem dat nejaký zdroj?

luccija
13. okt 2023

@pe_mi dvojročnú pomaturitnu pedadogicku a môžes byť asistentka, vychovavatelka, učiteľka v MŠ
Autorka, keďže máš 3 deti tak určite škôlka.Budes skoro doma a mať čas na svoje deti.To ide o štátnu, súkromnú škôlku?ak by si ozelela prázdniny radšej by som išla do súkromnej menej detí, vyšší plat len my sme mali otvorené celoročne bez prázdnin.V štátnej sú tiež zberné triedy na jar, jeseň, zima len tie letné by si mala dlhšie.
Výchovatelku určite nie nie kvôli hluku deti sú takmer stále vonku na dvore, ale pracovná doba väčšinou do 17.U nás chodí vychovavatelka na 11:30 -17 má krateny úväzok ranná druzina sa inak rieši.Ide s deťmi na obed, von za pekného počasia, alebo sa hrajú v triede, niečo vyrábajú, píšu úlohy
Plus karneval, vianočné trhy, deň pre starých rodičov dosť veľa akcií musíš robit.Ale zase škôlka rataj s väčšou chorobnostou

pe_mi
13. okt 2023

A pokiaľ by som si urobila Bc.socialna práca,chcela by som ísť robiť do MŠ,berie sa to ako vyšší stupeň vzdelania ako pomaturitne a pomaturitne si teda už robiť nemusím.alebo s Bc.si pomaturitne musím ja tak dorobiť ,ak chcem učiť v Mš.dakujem

13valusik13
13. okt 2023

@pe_mi nie neberie sa , musíš mať predškolskú Bc, alebo nejakú školu pre predškolskú (učiteľstvo)

pe_mi
13. okt 2023

@13valusik13 ďakujem pekne 😇

maribell
13. okt 2023

Pri práci v ŠKD sa ti môže veľmi rýchlo stať, že budeš suplovať učiteľov 😑 aj keby sa to nemalo 🤷 žiaľ, situácia je taká, že sa to deje.

alja20
17. okt 2023

V ŠKD ranny klub na 6stu byt v skole potom bud suplujes az dokym ti nezacne priama cinnost s detmi koncis ako kedy zavisi od tvojho tyzdenneho rozvrhu od zamestnavatela ako urobi podla rizvrhu deti koncis bud o 15,16,17stej kazdy den mas iny ...ked nesuplujes tak chodis tak všeliako do prace raz na dozory ku ziakom co maju volnu hodinu tak si pri nich a cas vyplnas podla ich zaujmov ak su to z vyssich rocnikov tak tí sa poväcsine ucia na dalsiu hodinu/ny a tí mensi tak s tymi mozes vyrabat daco alebo citat rozpravky alebo hrat hry to je na tebe,ano vela akcii na rozne temy napr.den ucty k starsim,vianocne besiedky vianocne trhy v prospech skoly,fasiangy karneval,den zeme,den matiek atd aj rozne projekty vesmir,zdravá vyziva,posta,prva pomoc atd ono je to makacka to postihat bo deti fakt potrebuju po vyucovani vypustit paru takze je to narocne aj z tej str aj z druhej ked v roznom case odchadzaju na rozne zaujmove kruzky po novom uz sa slovo kruzky ani nepouzivaju🙄 na jednej str super skd koli prazdninam vtedy cerpas dovolenku alebo nahradne volno a si so svojimi detmi "doma" no ale casova flexibilita je ovela narocnejsia nez v ms tam mas svoju triedku a ziadne behacky na suplovacky po roznych triedach a este jedna vec ako vychovavatelka casto mozes dostat do uväzku aj ucit vychovy nie len priamu cinnost v skd oddeleni...