Dobrý večer prajem. Pracujem ako zdravotná sestra skoro 20 rokov a čím ďalej si viac a viac pripúšťam myšlienku odísť úplne zo zdravotníctva. Áno aj kôli podmienkam aké panujú,ale aj kôli pacientom ako sa ku nám chovajú a za čo nás majú. No a uvažujem nad prácou ako vodička buď MHD resp prímestskej dopravy. Manžel pracuje ako vodič kamiónu a je pravda,že aj on má na tom zásluhu,ktorý ma na to nahovára a presviedča,aby som to skúsila a že verí,že sa mi to bude páčiť a budem spokojná. Veľa ľudí má ale stále predsudky a pozerajú sa cez prsty,keď žena šoféruje autobus,resp kamión. Čo si o tom myslíte a aký máte na to názor? Ďakujem za každý názor.
Rovnako cez prsty pozeraju na chlapov co robia zdravotne sestry. Je chyba na strane tych sestier v muzskom rode?
Nemám žiadne predsudky, ani nepozerám cez.prsty na ženy - vodičky.. u nás v meste sú tuším tri, o ktorých viem, jazdia MHD ...
v BA je niekolko vodiciek MHD..... smelo do toho 💪
Aj u nás je mnoho vodičiek MHD,myslím ,že už to nie je také ,že aha pozri.začlenila sa táto práca už myslím
Práve tie ženy to vedia oveľa lepšie. Aj sú lepšie šoférky. Tu vôbec nie sú namieste predsudky.
Žien - vodičiek stále pribúda, mne sa to páči 😊👍
Poznám viac soferiek kamiónov a v meste jazdí jedna pani MHD busom ( male okresné mesto ) ak máš na to predpoklady ,tak kľudne
Mám známu šoférku autobusu. Zrovna pred pár dňami sme sa stretli a stažovala sa, že autobusová firma zmenila majiteľa, že im znížili platy. A to len taký "bonus" k protivným cestujúcim.
Máš povolanie na ktoré musí mať človek predpoklady ako sa hovorí "dané od Boha" a vymeniť to za šoférovanie autobusu, kde by k tebe ľudia mali oveľa menej úcty ako v zdravotníctve? Nebolo by lepšie zmeniť oddelenie? Alebo nemocnicu? Proste zmeniť prostredie v rámci odboru?
Elektrickarky su v BA bezne, autobusarky su, ale v podstate ma este vzdy prekvapi, ked nejaku vidim. Ale v dobrom, ziadne predsudky voci tomu nemam. Kazdopadne obdivujem aj kazdeho, co to taha v zdravotnictve a tajne dufam, ze si to este rozmyslis a neprideme o dalsieho skuseneho zdravotnika.
Všetko je o ľuďoch,tak ako máš protivnych pacientov, máš aj protivný nemocničný personál..a vo verejnej doprave taky tak..protivní vodiči,protivní cestujúci..na obidvoch brehoch v každom povolaní máš protivnych ľudí...
Nedávno k nám začala primestskou jazdiť vodička,ale takú protivnú ženu som ešte nevidela .. hádam nasratá na celý svet,len čo oči ráno rozlepí😃nadáva,nervózna,vytrubuje..
A? Ak vies dobre soferovat,preco to neskusit.
Tak trošku sebareflexie aj do svojich radiv,so správaním niektorých zdravotníkov to tiež nie je niekedy naj.
A treba si priznať jednu základnú vec,pracujete s chorými ľuďmi,či ľuďmi po vážnych operáciách,stavoch,kde sa ten človek často nesprava ako v bežnom živote,je pre neho ťažké byť odkázaným na niekoho pomoc,pri bolestiach,nemohúcnosti,atď.
No a čo sa verejnej dopravy týka,tam cestujú zdraví ľudia....a určite to nemení,aby si získala úctu.
Možno zmeň miesto práce. Keď sa však cítiš vyhorene,ok...skús tu šoferku a uvidíš.
Lepšia nadšená šoférka ako vyhorena a nepríjemná zdravotníčka.
@terezka1947 presne tak,nechcela som to tak rozpisovať,lebo to háklivá téma a tu ženy vztahovačné...mňa zabil personál na jiske..mama po dlhej 7 hodinovej operácii prosila vodu,lebo mala ďaleko od seba a sestrička ju odbila tým,nech si podá, že má ruky🥺toto by mi ♥️ nedovolilo k chorému človeku,aj keby som mala neviem aký zlý deň
Je to uplne v pohode.
Žienky ďakujem vám všetkým veľmi pekne za názory. Ja som sa vždy snažila byť usmiata a tá "dobrá pani sestrička". Bol to taký môj sen od malého dievčatka,otcova sestra bola sestrička a myslím že som aj robila všetko pre to,aby sa mi môj sen splnil. Stálo to nemálo úsilia, času a samozrejme aj peňazí,aby som mala aspoň mgr vzdelanie. A vidím,že aj tak je celá moja snaha márna a chvílami sa tam cítim ako nejaká handra,resp rohožka. Radíte mi zmeniť nemocnicu, momentálne pracujem v okresnej nemocnici na internom oddelení. Keby som chcela ísť niekam ďalej,to by som musela dochádzať napr do krajskej fakultnej a cestovať cca 60km. Myslíte,že by to stálo za to? Veľa krát deti keď boli malé na to doplácali,na moju svedomitost,že išli posledné zo škôlky,len preto,že som chcela mať všetko na poriadku tak ako má byť. Nie raz sa stalo,že sme mali naplánovaný výlet, ale vypadla kolegyňa tak ja som zobrala službu za ňu a výlet sa zrušil. Manžel sa mi smeje,keď po službe volám koleginiam ,aby pre istotu skontrolovali nejakého pacienta,keď sa mi nezdal keď som išla domov.
Hore píšete,že v nejakej dopravnej firme šéf znižoval výplaty..to ale musí byť iný frajer,všade majú problém s vodičmi a on ešte zníži peniaze?či myslí že ho zachránia vodiči s tretích krajín? Manžel pracuje ako vodič kamiónu a on hovorí,že je teraz taká situácia,že si vodiči určujú koľko chcú peňazí a keď nie,zajtra ho zoberú do druhej firmy kde mu tie peniaze dajú. Ja keby som išla do SAD,tak mám hneď 1.4 násobok toho čo mám teraz,aj keď kôli peniazom neuvažujem nad zmenou. Tam dostanem napr firemný telefón,čo v nemocnici nehrozí. Firemnú rovnošatu o čom sa nám tiež v nemocnici môže iba zdať,všetko v čom chodíme si kupujeme sami a za svoje. A keď je niekto neprispôsobivý,tak jednoducho zavolám na neho policajtov. Na oddelenie sme to urobili raz keď pacient rozbíjal zariadenia a napádal ešte aj nás personál. Nakoľko prišli za 40 minút,aj to mám povedali,že čo oni majú robiť,že to si musíme sami urobiť poriadok,nakoľko to je pacient a je to chránená osoba. Nakoniec keď sme informovali príbuznú,že treba riešiť psychiatriu,tak sme s toho vyšli mi ako blázni a oni dvaja(matka s dcérou)boli tie normálne. Všetci majú len plne ústa,ako si platia poistné,ale to si aj mi zdravotníci platíme. A všetci majú práva,ale treba si to dočítať celé a tam je aj,že pacient má aj určité povinnosti. To že je niekto chorý mu nikto neberie,všetci čo sú v nemocnici sú chorý. Ale to ho neoprávňuje byť na ľudí okolo nepríjemný,prípadne to dávať niekomu za vinu. Už veľa rokov nemáme čas ani na spoločnú kávu s kolegyňami,všetko čo treba sa rieši za behu. Na nočnej tiež nie je kedy tráviť čas na lekárskej izbe(čo si veľa ľudí myslí) nakoľko som na oddelení sama sestra a je tam cca 40 pacientov. To len veľa ľudí má predstavu ako trávime čas pri kávičke a cigaretke. A preto,že nechcem dopadnúť ako nejaká harpia,resp vyhorená sestra ako tu bolo spomenuté,chcem prenechať svoje miesto mladým perspektívnym sestrám,s gélovými nechtami,mimochodom chcem vidieť ako s nimi urobí toaletu nejakej pokak.babke a ktoré nič iné nemajú na jazyku len ako pôjdu do Rakúska. Sa čudujem,že tam hneď po škole nešli.
... takému personálu, ktorý sa zaujíma o pacienta ešte po príchode domov by som ruky ,nohy bozkávala ♥️
Žiaľ takých,ako ty je žalostne málo a doplácajú na tých, ktorí sa minuli povolaniu..
@autor
Dobrý večer,no čo,ako ste dopadla a ako ste sa nakoniec rozhodla? Ja som tiež po 15 rokoch odišiel zo zdravotníctva,tiež najskôr na autobus a neskôr na kamión. Tu som už osem rokov a veru že by som sa do zdravotníctva nevrátil, práve kôli pacientom,kôli tomu ako sa správajú ku zdravotníkom.
V BA sú šoférsky autobusov električiek a aj taxikarky….. každému je to fuk, každý sa ponáhľa do prace alebo z prace