Ako je platená v priemer práca účtovníčky?
A tiež treba kuknúť na senioritu. Je rozdiel pomocný účtovník, samostatný účtovník a hlavný účtovník.
+ jazyk.
Na začiatku môžeš rátať s platom 700-1000€ v hrubom, záleží od lokality. Samozrejme, výška platu sa odvíja od tvojich schopností a kompetencii tebe zverených 🙂
@denkabemommy toto je strasne malo, to uz zarobi viac aj predavac v Lidli. Pod 1200 by to na uvod nemalo byt nikde, bez ohladu na region. Ale aj to je malo. Na platy.sk sa to da pekne vyklikat
Kto sa pyta?
Plat podla funkcie, funkcia podla vedomosti.
@diefca je to málo ale to je realita. Ono nemožno ani porovnať junior účtovníčku, ktora vo firme tlačí faktúry a robí administratívu okolo toho, s účtovníčkou, ktorá robí ozajstné účtovníctvo a má obrovskú zodpovednosť, tie platy sú úplne rozdielne.
A teda predavačku v lidli by som ja osobne robiť nešla ani za 4 tisíc mesačne, tam je vysoký plat pre iné dôvody -chcú urobiť aspon trošku atraktívne to zamestnanie, plus treba rátať, že výplaty sú aj s príplatkami za víkendy, takže žiadne terno. 🙈
@oli18 no ved prave
@denkabemommy ako neviem, ale ak by som mala robit za 700-1000 eur v hrubom, tak robim nieco, kde nema clovek taku zodpovednost. Jasne, ako pises, nemozes porovnavat plat junior a hlavnej uctovnicky. Niekoho, kto tlaci faktury by som ani nenazvala uctovnikom, skor administrativnym pracovnikom, fakturantom. To je ina pozicia. Zalezi aj na odvetvi, v ktorom firma podnika. Moja skusenost v BA je taka, ze ak je baba sikovna, zacina sa zhruba na 1500 eurach, a to ani nemusi mat na starosti vsetky agendy. Samostatne uctovnicky, ktore ovladaju vsetko, kludne 2k plus. Da sa to pekne pozriet v inzeratoch na Profesii. Ak by som bola v regione, kde sa da tazko najst nieco lepsie platene, riesila by som zivnost alebo sro. Pri dnesnych cenach a inflacii je 700 - 1000 eur za nervacenie sa s uctovnictvom desivo malo.
Pozri si profesiu a lokalitu