Práca účtovníčky

4. sep 2023

Ako je platená v priemer práca účtovníčky?

295anicka
4. sep 2023

Pozri si profesiu a lokalitu

gemerka17
4. sep 2023

A tiež treba kuknúť na senioritu. Je rozdiel pomocný účtovník, samostatný účtovník a hlavný účtovník.
+ jazyk.

denkabemommy
4. sep 2023

Na začiatku môžeš rátať s platom 700-1000€ v hrubom, záleží od lokality. Samozrejme, výška platu sa odvíja od tvojich schopností a kompetencii tebe zverených 🙂

diefca
4. sep 2023

@denkabemommy toto je strasne malo, to uz zarobi viac aj predavac v Lidli. Pod 1200 by to na uvod nemalo byt nikde, bez ohladu na region. Ale aj to je malo. Na platy.sk sa to da pekne vyklikat

oli18
4. sep 2023

@diefca predavac v Lidli nema taku zodpovednost, ako uctovnicka 🙉

oli18
4. sep 2023

Kto sa pyta?
Plat podla funkcie, funkcia podla vedomosti.

denkabemommy
4. sep 2023

@diefca je to málo ale to je realita. Ono nemožno ani porovnať junior účtovníčku, ktora vo firme tlačí faktúry a robí administratívu okolo toho, s účtovníčkou, ktorá robí ozajstné účtovníctvo a má obrovskú zodpovednosť, tie platy sú úplne rozdielne.

A teda predavačku v lidli by som ja osobne robiť nešla ani za 4 tisíc mesačne, tam je vysoký plat pre iné dôvody -chcú urobiť aspon trošku atraktívne to zamestnanie, plus treba rátať, že výplaty sú aj s príplatkami za víkendy, takže žiadne terno. 🙈

diefca
4. sep 2023

@oli18 no ved prave
@denkabemommy ako neviem, ale ak by som mala robit za 700-1000 eur v hrubom, tak robim nieco, kde nema clovek taku zodpovednost. Jasne, ako pises, nemozes porovnavat plat junior a hlavnej uctovnicky. Niekoho, kto tlaci faktury by som ani nenazvala uctovnikom, skor administrativnym pracovnikom, fakturantom. To je ina pozicia. Zalezi aj na odvetvi, v ktorom firma podnika. Moja skusenost v BA je taka, ze ak je baba sikovna, zacina sa zhruba na 1500 eurach, a to ani nemusi mat na starosti vsetky agendy. Samostatne uctovnicky, ktore ovladaju vsetko, kludne 2k plus. Da sa to pekne pozriet v inzeratoch na Profesii. Ak by som bola v regione, kde sa da tazko najst nieco lepsie platene, riesila by som zivnost alebo sro. Pri dnesnych cenach a inflacii je 700 - 1000 eur za nervacenie sa s uctovnictvom desivo malo.