Práca s nepriateľkou

vikinka128
11. okt 2021

Robili by ste s osobou s ktorou máte negatívne vzťahy - bývala kamaratka - dosť nešťastné a nepekné ukončenie kamarátstva, plné hádok.
Mne prišla skvela pracovná ponuka avšak musela by som robiť práve s touto ženou ktorú som roky nevidela..
neviem ako sa rozhodnúť

h2
11. okt 2021

@vikinka128 Ak je to skvelá práca, nedám si ju predsa ujsť kvôli niekomu, koho nemusím. Možno sa naučíte spolu vychádzať. A ak nie, stále môžeš dať výpoveď a si tam, kde by si bola, keby si tam vôbec nenastúpila.
Mimochodom, aj keby tam tá osoba nepracovala, nikde nemáš istotou, že si budeš s kolegami rozumieť.

kkovacovak
11. okt 2021

@vikinka128 nenechala by som super pracovnú ponuku kvôli niekomu z minulosti. Čo ty vieš, možno začnete odznova, zahodíte staré krivdy a naučíte sa spolu vychádzať. Nejakú blbú kolegyňu môžeš nájsť aj v práci v ktorej na začiatku nikoho nepoznáš a všetci sa zdajú sympatickí. Skoro v každej práci sa nájde nejaká tá osoba s ktorou možno na 100% nevychádzame. A možno sa aj bývala kamoška zmenila. Trošku prekusnúť ego, potriasť rukou a skúsiť to spolu.

ivangeline
12. okt 2021

Podla toho ako velmi skvela praca...tiez by som sa zamyslela. Ak praca nie je na 100% to,co chcem,nesla by som do toho,ak ju mam stretavat kazdy den alebo bude vedla mna v miestnosti sediet takato osoba.. Pre mna je velmi podstatna atmosfera v praci,inak by som tam len tazko vydrzala.

martinenka886
12. okt 2021

Ak ti praca za to stoji tak preco nie. A ked ste profesionalky tak sa pokusite spolu vychadzat pracovne 🙂

ivkazba
12. okt 2021

Ak by si bola vyrovnaná s tým čo sa stalo, tak sa toto nebudeš pýtať. Prijmeš job a s ex kamoškou budeš v práci komunikovať ako s každým iným a nebudeš toto vopred riešiť a robiť si vopred stres.

anjelicek26
12. okt 2021

Asi treba prekrocit svoj tien, zavolat jej, zistit, aky je teren a podla toho sa rozhodnut kvoli praci... na vecne hadky a zlu krv by som v praci nemala naladu, nech by bola akokolvek super platena, za tie nervy by mi to nestalo... mozno od vtedy davno vychladla a bude to v poriadku...ludia sa posuvaju dalej...

moonlight1210
12. okt 2021

Aj keby v takej praci robila rovno milenka mojho muza, tak tam nastupim. V ziadnom pripade sa nenecham tym obmedzit a pripravit o sance, ak je to raz vyborna ponuka.
Ved tam nebude len ona. Mozem sa zoznamit s novymi ludmi, nadviazat kontakty. Aj keby to bolo pre nieco nakoniec neunosne a odidem, tak mam pracovne skusenosti a mozem poznat ludi, cez ktorych sa dostanem niekam, kde by som sa trebars inak nedostala.
Alebo si odtial mozem odniest dobre priatelstva.

Nevyskusas, nezistis.
A po tych rokoch sa mozete prekvapujuco znova spriatelit. Alebo mat aspon korektne vztahy. Hadam nezivite roky vzajomnu nevrazivost a tuzbu podkopavat si nohy (aj ked to zavisi od toho, co boli tie krivdy, pre ktore ste sa rozhadali a kolko ste mali rokov).
A v najhorsom odist mozes vzdy.
Alebo odide ona (lebo nebude vediet prekrocit svoj tien) a ty nakoniec vo vybornej praci ostanes.

orta
12. okt 2021

ked je to uz roky, co ste sa nevideli, tak sa vela veci mohlo zmenit, predsa za tie roky si uz aj ty iny clovek a ona dozaista tiez, ak je to praca ktora vies, ze by ti sedela, zeby ta naplnala, tak teda si ju nenechaj len tak vziat 🙂

vikinka128
autor
12. okt 2021

@moonlight1210 práve problém je že je to malinká firma .. v kancelárii sedí 5 ľudí, ostatní sú na sklade ale ten je úplne inde..
čiže je tam šéf, táto slečna s jej 2ma kamarátkami a nejaký pán čo je šéfova práva ruka..
teda veľmi by som nemala s kým byť

ivkazba
12. okt 2021

@vikinka128 keď som si to prečítala ešte raz a keď teraz čítam tvoju reakciu, tak nie, nechoď tam. Si evidentne zatrpknutá, pretože píšeš "s touto ženou", "táto slečna s jej kamarátkami". Navyše píšeš, že je tam séf, táto slečna s kamarátkami a pán ktorý je šéfova pravá ruka. Z toho ako je to napísané priam kričí, že už teraz máš predsudky, že sú tam všetci šéfovi kamaráti alebo kamaráti tej slečny. Takže nie, nechoď tam, budeš tam robiť zlú vodu s takýmto nastavením.

vikinka128
autor
12. okt 2021

@ivkazba a ako to mám prosímťa slušne napísať pokial nechcem spomínať mená? Áno šéfov pomocník je jeho kamarát, na com nič zlé nevidím - keď mohol vziať k sebe kamaráta, načo cudzieho človeka ? S tým ja nič nemám.

A to, že ona tam išla tiež robiť s kamarátkou, to mi skôr robí starosti ako nejaký šéfov kamarát.
Určite majú lepšie vzťahy keďže sú tam dlhšie - ale to je tak všade mimo tejto práce. Skratka len nechápem ako som mala situáciu popísať, ale vždy sa nájde niekto kto má problém samozrejme.

ivkazba
12. okt 2021

@vikinka128 tak ak nemáš problém, tak sa nepotrebuješ radiť na koňovi, nastúpiš a môžeš byť v rámci práce kamoška s nimi aj ty. Ak s tým nemáš problém, tak potom nechápem, prečo to vôbec riešiš.

moonlight1210
12. okt 2021

@vikinka128 tak potom teda zalezi, co ste mali za spory a kolko ste mali vtedy rokov. A ako davno to bolo.

To su take faktory, co sa vedia podpisat na tom, ako silna bude nevrazivost a snaha si robit prieky na pracovisku, a ci to bude teda prekazkou, lebo niektora z vas nosi v sebe stare krivdy, ktore nevie zabudnut, ani odpustit.

Kedze ty vies, o co slo, vies posudit, ci to bude mat stale dopad aj teraz.
Zvycajne pretrvaju krivdy, ak ste jedna druhej odludili chlapa, nevratili financny dlh, alebo sposobili vaznu financnu skodu, (omylom) vyklebeteli dolezite tajomstvo (alebo nebodaj zneuzili nejaku vedomost o sebe navzajom vo svoj prospech), co malo vazny dopad na zivot jednej z vas.
Ostatne veci sa vedia casom vstrebat a uz nie su take dolezite.
Podla toho sa rozhodni.

spadnutaslivka
12. okt 2021

@vikinka128 je dosť možné, že ona už aj dávno zabudla. Ale ty očividne ešte nie. Ak to neplánuješ všetko konečne po rokoch hodiť za hlavu a ísť ďalej, tak tam radšej nechoď. Aj keby bola najlepšia na svete, všetko ti bude vadiť a všetko ti bude pripadať ako intrigy od nej. A potom otráviš celú atmosféru vo firme. A šéf si tiež vie spočítať, že vo firme im všetko klapalo, kým si nenastúpila ty.

ndrag
12. okt 2021

@vikinka128 mna na mieste tvojej ex-kamaratky by vrcholne vytocilo keby mi za kolegynu prijali niekoho, s kym som si v minulosti ublizila. Ja by som to asi nedala, bud by sa vyjasnili vztahy ale ta osoba by musela prist proaktivne prva, alebo by som poziadala sefa, nech ma da na ine oddelenie a rovno by som mu aj povedala preco. Bohuzial, si v nevyhode, lebo ona tam je dlhsie. Ak sa nechces s nou pomerit, tak tam ani nechod ak nechces niekomu otravovat zivot svojou kazdodennou pritomnostou.

vikinka128
autor
12. okt 2021

@moonlight1210 nič také sa nestalo, nešlo o muža ani dlhy. Išlo o úmyselne poškodenie súkromného majetku - majetku mojich rodičov nimi. Problém bol ten, že ja som sa vyjadrila jej v tej dobe, že keďže spôsobila škodu mojim rodičom a ešte jej to prišlo vtipne, bude sa zodpovedať im a nie mne. A tam vznikol ten oheň na streche, že prečo nemám gule riešiť to ja ? Tak ak by poškodila moj majetok, tak to riešim samozrejme ja.
Mali sme aj kamerové záznamy ako dôkaz, že to bola ona s partiou. A nie, neviem prečo to spravila keď sme boli pred tým 4 roky veľmi blízke kamarátky.

deti95060810
12. okt 2021

ja by som to asi nedala...a máš istotu že tvoja kamoška tam isto ešte robí? najskôr zisti a až potom odmietni...

winki13
12. okt 2021

@vikinka128 bude ti nadriadená, alebo vedúca? Alebo s ňou priamo budeš musieť úzko spolupracovať? Ak áno ... veľmi by som to zvážila. Ak budete len kolegyne na chodbe...tak choď do toho.

ivkazba
12. okt 2021

@winki13 budú úzko spolupracovať resp. minimálne budú sedieť v jednej veľkej kancelárii, vo firme v rámci kancelárií je 5 ľudí dokopy.

1katus1
12. okt 2021

@vikinka128 máš.s ňou pracovať nie sa kamarátiť. Spravíš čo máš a ideš preč. Tak prácu ber keď je tak dobrá prečo by si si mala nechať utiecť dobrú ponuku kôli človeku s ktorým si mala v minulosti nezhody ?

somtunovaa
12. okt 2021

Ja by som to skúsila ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať že s niektorými sa vychádzať jednoducho nedá aj keď len na pracovnej úrovni, ty môžeš byt profesionál ona nie. A vtedy je to v práci veľmi veľmi ťažké.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatta7
12. okt 2021

@beata_k asi tak nejak. ako niekto to tak brat nemusi a okolie mu je tak nejak jedno, no mne by vadilo chodit s neprijemnym pocitom kazdy den do prace. neviem, nebolo by to nic pre mna

1didiana1
12. okt 2021

@vikinka128 to ze su tam dlhsie vobec o nicom nehovori, nic nezarucuje, ty si tam mozes vybudovat ovela lepsie vztahy ako ona do teraz, ale je len na tebe ako sa k tomu postavis, ja by som isla, lebo taku pracu sa ti uz nemusi podarit najst 🙂

ankare
12. okt 2021

Podľa mňa Ti osud takto dáva šancu vyriešiť si to raz a navždy. Možno sa aj ona už zmenila a vzťahy urovnate aspoň do profesionálnej roviny. Držím palce!

derdia
12. okt 2021

@vikinka128 nuz pozri prides, tam ak su tam jej kamaratky a su to nejake sliepky, tak ta odtial aj tak vystvu lebo ta budu sikanovat, ignorovat a kadeco.
Podla toho co sa medzi vami stalo. Mozno sa to da napravit. Ale zalezi ci to chce snapravot tie vztahy ak nie tak kasli na to. Asi. Ja neviem. Ale ja osobne by som do takeho prostredia nesla. Alebo by som vyskusala a uvidela.

bloger
12. okt 2021

@vikinka128 Možno je to perfektná príležitosť zmieriť sa držím palce

vierkaa0
12. okt 2021

@bloger aj tak by sa to dalo brat, no to uzmierovanie by som asi skusila poriesit este skor, ako by som nastupila do prace. je to take dvojake a nikto podla mna nevie ani len odhadnut, ako to dopadne

vikinka128
autor
12. okt 2021

@deti95060810 áno robí, včera mi ukazovalo kanceláriu kde by som pracovala :/

@winki13 Bola by to skôr úzka spolupráca, sedela vy som s ňou v 1 kancelárii za 1 stolom.
@beata_k práve toto, že sa jedná o denne 8 hodín práce. Minulosť nechám minulosťou, ľudia sú menia, nie som typ ktorý odsúdi a zatrpkne. Len mám z toho zlý pocit, vzhľadom na to, že to ublíženie ani nebolo priamo mne - ale mojim rodičom..

@ankare tiež mi toto napadlo. Len to je príliš veľký tlak keď ti na rozhodnutie dajú 1 deň.

@derdia
@bloger ja už som do toho chcela ísť viac krat, ale na nejaký čas som bola mimo rodného mesta a zároveň cez sociálne siete som ju nevedela osloviť, keďže ma má všade zablokovanú. Ja by som najradšej “vojnovú” sekeru zakopala už na druhý deň, mne to bolo veľmi ľúto. Ale nie každý je taký, ona nemala záujem napríklad o to viac ma to mrzí a tiež starší - že keď nechcela vtedy a stala si za tým - tak či to bude lepšie ..každý inak spracúva situácie a niekomu trvá dlho odpustiť, len ma mrzelo že v tej danej veci bolo ublížené viac menej mne a ja som z toho vyšla ako najhoršia

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz