Ahojte premyslam nad touto pracou pretoze pracu ktoru mam mi nezaplati ucty. Da sa to stihat popri druhej robote? Alebo sa radsej sustredit na to? Kolko problizne viem od zaciatku zarobit?
Manžel dávnejšie to robil popri druhej robote. Prvé 2 mesiace nič nezarobil, iba chodil fotiť byty, atď. Az potom sa mu podarilo niečo predať. Asi raz za mesiac niečo predal. Ako privyrobenie bolo to fajn, ale časovo náročné. Veľakrát vybavoval telefonáty ešte aj večer o 9tej, cez víkend, počas dovolenky. Klienti sú väčšinou pracujúci, takže čas na obhliadky majú práve podvečer, večer, cez víkend, keď už možno by si chcela oddychovať.
Robim v realitnej kancelarii 13 rokov, najskor som robila pre realitku teraz mame vlastnu je to super flexibline pestre zaroven casovo narocne obhliadky su sustredene prevazne vecer a vikend piatky soboty najviac, ked sa podpisuju zmluvy je niekedy nelahke zladit vsetkych kupujucich predavajucich. zarobit sa da avsak musis sa tomu venovat stale a na 200%. tam neexistuje ze prislo 17 h a padla telefon ti zvoni stale a na internet musis byt aktivna stale. Ale volnost a flexibilita a dovolenka kedy ty chces a kolko ty chces je na nezaplatenie. Na samom zaciatku som to skusala popri inej praci- nedarilo sa nejde to ked sa clovek do toho neda naplno.
Je to vsak praca s ludmi a financiami takze je to narocne aj po tej stranke
@bolarazjedna S tym casom mate pravdu je to tak. Zaciatky su tazke ja som na samom zaciatku nepredala 5 mesiacov… clovek si musi vytvorit na zaciatku urcite portfolium nehnutelnosti nevzdavat sa pokracovat az potom sa zacne predavat. My sme 4ja v malom meste v kancelarii a predavame tyzdenne 2-3 nehnutelnosti.
Úprimne teraz je veľmi veľmi nevhodný čas na začatie tento práce. Momentálne aj makléri, ktorí sú malý (nie niekde vo väčšej realitke) uvažujú o zmene práce, keďže predaj sa dosť stopol. Počkaj kým sa realitný trh znova rozbehne.
@eviku777 treba žiť v prítomnosti a nie v dobe kamennej. Za posledný pol rok sa trh nehnuteľností veľmi zmenil. Ponúka bytov je dvojnasobna!!!. A áno je veľký problém s predajom lebo dopyt úplne utichol. Všade v inzerátoch sa píše o zľave, zníženej cene, byty tam trčia, obhliadky realitaci nemajú. Táto téma je tu preberana niekoľko krát, ten kto sleduje trh, vie ako to momentálne je.
@eviku777 to počas pracovnej doby v realitke chrápeš ? Inak si neviem vysvetliť tak od veci tvoj príspevok. Trh treba sledovať. Tvoji kolegovia už pol roka diskutuju a nariekaju ako dopyt utichol a navzájom sa povzbudzujú, že nech sa orientujú na prenájom. Trh sa obrátil v prospech kupujúcich a tí čakajú. Aby niekto bez skúseností a kontaktov sa rozhodol, že v tejto dobe ide predávať byty či domy je utópia.
Ja by som to robiť nechcela musíte tiež hľadáš ľudí a teraz je všetko drahé takže to myslím že nieje také ľahké...