Ahojte, toto bude skôr taky vykrík do tmy, lebo odpoveď na otázku je jasná zrejme , mala mi začala od septembra chodiť do ms , v oktobri mala 3 roky, a našla som si prácu, v pondelok nastupujem, pracovná doba od 9 do 18:30 pon az piatok, v sobotu od 8 do 13:00, cesta autom trvá 30 minút , plat 650 v čistom mesačne, nemám veľmi na výber keďže školu mam len strednú o ničom, a peniaze nam treba , takže ci som to mala vziat ci nie, asi mala, viem, ze je asi veľa rodičov co si vidia dieťa 2 hodiny denne (spánok nerátam ), ale je to v pohode takto fungovať podla vas ? Kto to tak ešte ma napíšte mi 🙂 nech sa necítim kvôli tomu blbo, ze som tak neni sama, ze dieta uvidim hodinu rano a poobede ako stihnem kedze okolo tej 19:30-20:00 chodi spavat. Dakujem za každý slušný názor 🙂 a otázka ak by sa v tom niekto stratil, ze co vlastne chcem, tak ze kolko je tu matiek co su tak dlho od malych deti a funguje to u nich doma v pohode. Vdaka
Pre mňa je toto hrozná predstava. Keby si bola aspoň dekvatne ohodnotená tak dajme tomu. Ale ten plat je výsmech. To čo je prosím ta za prácu? Veď viac zarobíš ako pomocná sila v kuchyni niekde v ms alebo ZŠ a máš aj väčšinu prázdnin. A skončíš v práci keď dieťa ide zo škôlky
Toľko hodín týždenne za 650 v čistom?
Otrocina.Zober to dočasne a hľadaj niečo lepšie
Ja nechcem mudrovat, viem ze kazdy mame ine podmienky, potreby atď. Ale ja by som toto pri detoch nedala,nebudes mat cas vobec na nic, budes unavena, a s dietatom sa fakt vobec neuvidis.
Co to je za pracu? To je velmi vela hodin..alebo mozno tam mas kratky dlhy tyzden ci? Alebo robis 4dni v tyzdni.. tak tie tri budes d dietatkom .. no ja by som to nedala,aj o domacnost sa starat varit atd.. ale samozrejme ked clovrk musi 😒 ja mam napr skateny prac uvazok.
Bohužiaľ,to je realita na Slovensku 🙁
Ja som išla do práce, keď mala dcéra 2 roky, striedali sa mi dni s pracovnou dobou buď do 16 hod. alebo do 20 hod. a každý druhý víkend SO do 20h. a NE do 15 h.
Prežili sme to,ale keby bola iná možnosť, určite by som radšej pracovala do 14/15 hod.
Len u nás je strašná bieda s robotou.
Podľa mňa iný zahul v čase, no držím palce. Ja by som to nedala😔
Paneboze, co je toto za zivot 😔... Dieta vidiet denne 2 hodiny a na seba, svoje konicky, partnera nemas vlastne uz vobec cas, este ani v sobotu? Drzim palce, aby si si nasla casom nieco lepsie. Ja som asi slaby clanok, ale tipujem tak do mesiaca by som vyhorela...
No škoda,že nerobíš od siedmej. To by si robila do pol piatej a je to riadny rozdiel. Naozaj sa nedá nájsť iná robota? Lebo toto by som ani ja určite nedávala 😏
To čo máš za prácu, že 50hod týždenne? 🤔😏🤨 V našej republike môžeš podla zakona robiť max 40hod týždenne. To mi nevychadza. 🙄
@ivuska027 prestávka je 1,5 hodiny obedna tak to je nastavene
Aká je to práca ?hrozná pracovná doba ☺️
No pokiaľ nutne potrebujete peniaze, tak asi nemáš veľmi na výber. Ťa pracovná doba je hrozná pri tak malom dieťati. No ja som robila na smeny od 6-14 a od 10-18, keď malý mal 3 roky. Tiež to nebolo ideálne, striedalo sa mi to po týždni. Veď stále si neskôr môžeš nájsť niečo iné s lepšou pracovnou dobou.
Môj pracovný čas bol 10-19 alebo 12-21 a robila som aj víkendy, rok som tak fungovala, boli dni čo som syna vôbec nevidela, dalo sa to zvládnuť lebo som vedela že to bol iba rok, akurát že muž mal 5 dní v týždni komplet syna na starosti ešte okrem práce tak preňho to bolo veľmi náročné...
Veď na čas zober, nebude to ľahké a budeš si hľadať popri tom.plat je fakt hrozný a ten zbytočne dlhý čas na obed.ako to zmýšľaju ti majitelia.to koho napadne taká dlhá prestávka.. naberieš skúsenosti v práci a možno budeš vedieť využiť v ďalšej .
akoze robit takto za minimalku? Ja by som do toho rozhodne nesla.. urcite by som si hladala inu pracu..
Ja by som si na tvojom mieste hľadala niečo iné. Veď ten plat je výsmech, nie je to ani minimálna mzda. A za takú pracovnú dobu ?! Toto je extrém. Možno niekde inde na pól úväzku zarobíš podobný peniaz. Alebo rozmýšľala si nad tým, že si zvýšiš kvalifikáciu ? Môžeš ist napr na úrad práce a absolvovať nejaký kurz , ktorý ti preplatia. Pripadne požiadať aj o dotáciu z úradu práce na rozbeh podnikania… možnosti je veľa, ja by som na tvojom mieste ešte pohľadala…
Ja by som za tie peniaze tolko starosti si nebrala na hlavu… keby aspon 900 v cistom tak aspon na benzin vyrobis, ale to viac skody ako osohu… ja som isla do prace, ked naly mal 1 rok - isiel do jasliciek. Obcas lutujem, ale zas za ine prachy som robila a ta pozicia mi karierne velmi otvorila dvere…
Po rodičovskej som nastúpila do práce na 12ky krátky dlhý týždeň. Keď som mala pracovný deň videla som sa s malou hodinu ráno a večer som prichádzala domov tesne pred jej spánkom, keď som nepracovala bola som s ňou poobede hneď po škôlke. Ten čas s malou popri tejto práci mi nestačil, ani mne ani malej, tak som si po mesiaci začala hľadať novú prácu. Teraz mám pracovnú dobu pondelok-piatok do 15-16tej a to nám úplne vyhovuje. Každý deň mám čas na malú, manžela a každý deň stihnem aj doma niečo porobiť. Ale zasa kamoške takáto prácovná doba 12h krátky-dlhý týždeň popri deťoch vyhovuje, takže je to individuálne. Ja by som to vyskúšala a ak zistíš, že vám to doma takto nevyhovuje, skús hľadať niečo iné. Ale teda tiež mi to príde finančne dosť málo ohodnotené.
No a mňa zvozil muž že som preč 12 hodín, prídem o 17.00 (flex. prac. čas), z toho dva dni môžem byť HO, začnem aj o 5.30 a aj deti si poriešim popritom za dvakrát toľko čo by si dostala ty... A tvrdí že nemám dobrú robotu...ja mu vždy vravím, že je kopa žien, čo zarobia ledva toľko, samozrejme sú aj také čo dostanú viac, veď ok, beriem....ale toto čo píšeš je o hubu
@doriiis trošku pochopenia by nezaskodilo. Prečo ju máš za blbu. Každý chce viac peňazí. Určite autorka hľadala a nevedela nájsť niečo lepšie. A to píšem ako človek čo pred 8 rokmi mal 25 percent z dnešného čistého príjmu (3700). Niekedy sa môžeš snažiť ako chces a jednoducho to nejde. Trvalo to 4 roky.
@uzivajden25h ....a kde si vyčítala,že ju mám za blbu? Nikde som ju blbou nenazvala.
Ja pracujem 4 dni v týždni do 20.00 a 3 dni mam voľno. Manžel rovnako. Tiez nebolo na vyber a už sme si zvykli, nevidím sa skôr s mužom. Fungujeme takto už 9 rokov