Práca - bojím sa výpovede

25. mar 2024

Ahojte potrebovala by som poradiť. Som v práci v ktorej som nespokojná. Cítim sa tam úplne neschopne (áno mam nízke sebavedomie a trpim uzkostnou poruchou) ale aj tak myslím ze to odráža realitu. Snažím sa ako viem ale nejde mi to, mam veľa prace, nadčasov ale aj tak to stále nestaci, jednoducho nie som na správnom mieste. Navyse su tam nie moc fajn vztahy.Vec sa ma tak ze 20.9. mi vzniká nárok na podporu v nezamestnanosti a veľmi rada by som to využila. Meliem už z posledného a rada by som si konečne oddýchla.. ale neviem ako tu vydržať cítim sa že na praci mňa všetci ukazujú prstom aka som.neschopna.(ano trosku nadsadzka ale citim sa tak) . S tym ide pocit ze sa bojim ze so mnou chcú skoncit. (Mam dobu neurcitu a dvojmesačné vypovednu lehotu ale tí nic neznamena mam pocit) Keďže mam aj psychické problémy viem ze by ma doktorka dala na 2-3 mesiace na PN (rozmýšľam aj nad AD vyhýbam sa tomu už 5 rokov ale to je iná tema) . A tu je moja otázka- ako to spraviť aby dobre bolo? Teraz je toho v praci veľa nechcem ísť na PN a nechať ích v štichu(som sama na pracu, nemam zastupcu a viem ze to neni moj problem, ale aj tak)..na druhej strane nechcem chodiť do práce s pocitom ze co som zas pokazila a ze ma tam len trpia stale si potrebujem dat tabletky na upokojenie..mam nového šéf, ktory ti veľmi hroti ( a ja na to nemám ako to chce on). Rozmýšľam povedať mu ze sa necítim dosť dobrá na pozícii (som tam o chvíľu uz rok) a skúsiť sa dohodnúť potiahnuť do júla a potom PN
. Ale neviem ci to nie je risk? Co by ste robili?
mesiace PN a potom úrad.. risk úprimnosť deliť mesiac od polročnej podpory..budem vďačnždý pohľad..

tanyan
25. mar 2024

Prečo sa vyhýbaš AD?
Prečo sa nepooobzeráš po inej práci?
PN aj úrad sú len krátkodobé riešenia a vlastne nič nevyriešia, pretože ty sa potrebuješ posunúť vpred.

bublinka1426
25. mar 2024

ostat doma ti tiez moc nepomoze.
zmenit pracu urcite

esmeralda1819
25. mar 2024

@tanyan chcem sa posunúť vpred ale som unavená a rada by som si oddýchla.. samozrejme ze budem mat novu pracu..ale som slobodná matka začala som robiť keď mala dcéra rok väčšinou na živnosť a teraz by som.chcela využiť tu podporu..nikdy som nebola ani na PN ci OCR lebo som sa bála ze zamestnávateľom by sa to nepáčilo..a AD brat by som tiež chcela začať brat vtedy ked nemusím podávať výkony..

mabenn
25. mar 2024

na jednej strane pises, ze sa citis neschopna a ukazuju na teba prstom a na druhej strane nemas nahradu a nechces ich nechat v stichu...nie je to naozaj len tvoja psychika? myslis ze v inej praci to bude ine?

esmeralda1819
25. mar 2024

@mabenn nemám náhradu, lebo som na danej pozícii sama a nik nie je zaručený na danú pracu (a všetci tam robia inak zameranú pracu) čiže treba nového človeka zohnať a zaučiť ho..ja nech sa ako snažím nemám predchádzajúce skúsenosti také a cítim ze to nie je dobre (aj keď áno keby nevystupujem od zaciatko ustrachane a nesebavedomo by to veľa spravilo) a áno myslím ze v inej praci by to bolo iné.. viem ze nikde nie perfektne ale toto mi fakt nesedí..

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz