Popri trvalému pracovnému pomeru chcem podnikať

1. feb 2023

Prosím vás viete mi povedať, ako to funguje keď chcem podnikať popri tpp zamestnaní? Čítala som niečo po internete ale neviem, či som to pochopila správne. Zdravotné by som platila podľa toho, koľko by som zarobila, ale bolo by to menej ako keby podnikám na hlavnú činnosť a sociálka je na tom podobne alebo ako to s tým prosím je? Ďakujem za odpoveď.

lucka_ke
1. feb 2023

1. rok len zdravotné odvody, po skončení kalendárneho roka sa posúdi výška tvojich ročných príjmov a podľa toho ti buď vznikne alebo nevznikne povinnosť platiť odvody do Sociálnej poisťovne (najmenej z minimálnej mzdy)

babulkomale
1. feb 2023

Popri trvalom pracovnom pomere.

autor
1. feb 2023

@lucka_ke ďakujem za vysvetlenie

autor
1. feb 2023

@babulkomale viem skloňovať, ale robot meniaci názvy diskusii bohužiaľ už taký dobrý nie je :D

babulkomale
1. feb 2023

Dufam ze je to robot a nie nedovzdelany admin 🤭

oli18
1. feb 2023

Porad sa s dobrou uctovnickou, ci je pre teba lepsia zivnost, alebo s.r.o. Zo zivnosti sa musia odvadzat odvody stale, u s.r.o. su ine pravidla ohladom odvodov. A pokial mas pracovny pomer, odvody odvadzas tam. A ci je rentabilne 2x, neviem, mozno baby poradia.

domireb
1. feb 2023

Ak chces napis konkretne otazky do spravy. Ak szco tak v podstate to, co pises. Ale zalezi co kolko..

iveetta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz