Ponuka práce z Úpsvar

5. jún 2021

Dobrý deň, idem si k vám pre radu keďže som nikde nenašla odpoveď na moju otázku. Bola mi ponúknutá práca z úradu práce o ktorú nemám záujem ale nechcem byť ani vyradená z evidencie (nepoberám žiadnu dávku keďže manžel zarobí dosť). Je možné že by som túto ponuku prijala ale hneď prvý deň v práci dala výpoveď a nanovo sa zaevidovala na úrade práce? Prípadne aká by bola iná možnosť? Veľmi pekne ďakujem za pomoc

janickacrazy
5. jún 2021

Bola si na pohovore? Môžeš sa skúsiť tam nejako vyhovoriť, napr. že ti nevyhovuje pracovná doba, že ti nemá kto zaniesť ráno dieťa do škôlky/školy, teda ak nejaké dieťa máš. Alebo prípadne ponuku prijmes a prídeš do práce na pár dní a dáš výpoveď v skúšobnej dobe.

autor
5. jún 2021

@janickacrazy ešte som rozmýšľala že prinesiem papiere z rehabilitačného, chodím tam pravidelne raz za pol roka cvičiť ale niesom na maródke

janickacrazy
5. jún 2021

No ak je to ťažšia manuálna práca, tak môžeš povedať že máš problémy zdravotné, žeby si to nezvládla.

autor
5. jún 2021

@janickacrazy len sa bojím či by to na úrade pochopili a či netreba aj potvrdenie od lekára

janka95
5. jún 2021

Však nemusis tam ist. Ja som.bola tak to na 5 tich "pohovoroch" kým som.si dorobila školu popri našom skolķarovi.normakne zavolaj povedz že ti poslali papier a že by si ho chcela len potvrdiť,že nemáš zaujem.o prácu a normálne povedz prečo. 🙂
Fakt. Zbytočne si narobis papierovaciek a zle meno. Naco budes podpisovať zmluvu a na druhý deň mu povieš že ideš preč, budeš za debila 🙂

janickacrazy
5. jún 2021

@janka95 a nevyradili ťa z UP? Lebo minule sa tu jedna sťažovala, že odmietla ponuku práce a hneď ju vyradili. Neviem ako to teraz presne je, tiež by ma to celkom zaujímalo.

autor
5. jún 2021

@janickacrazy @janka95 tiež si myslím že by ma hneď vyradili 🙄

alex49
5. jún 2021

jediná možnosť je, že ťa neprijme zamestnávateľ, prípadne tam pôjdeš na ten jeden deň, inak ťa vyradia z evidencie za nespoluprácu

sara07
5. jún 2021

ked odmietneš pohovor tak ta vyradia
ked nastupiš na jeden den znova ta nezaradia
jedina šanca je ist na pohovor a tam sa spravat nepričetne aby ta neprijali proste zahrat im neschopačku roztržitu
papier z rehabilitácie ta nezachrani , na to aby ta neposielali na pohovor by si musela mat potvrdenie alebo proste papier od nich atd , nehovoriac že ak by sa do toho niekto obul tak cez poistovnu si vedia zistit ako často tam chodiš
a načo si na urade prace ked robit nemusíš penazi mate dost, zaplat si zdravotnu a nikto ta nebude nahanat , alebo nech ta proforma za minimalku alebo polovičny uväzok akože niekto zamestná manžel z rodiny
rataj s tým že na pohovor ta budu nahanat pravidelne ,

sara07
5. jún 2021

ak sa vratiš po jednom dni zaradia ta až po 6 mesiacoch znova

autor
5. jún 2021

@sara07 a platilo to tak stále? Lebo v roku 2018 som bola na úrade evidovaná do februára, potom som nastúpila do práce na 27 dní ( prácu som si našla sama, nebola mi ponúknutá z úradu) ale skončila som a opäť som sa zaevidovala na úrade práce od marca.

janka95
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. jún 2021

@janka95 nemám s tým skúsenosti lebo za tie roky je to prvý krát čo mi niečo ponúkli

janka95
5. jún 2021

@janickacrazy nie nevyradila. U nás to tak nefunguje . U nás pracujú v pohode ' tety ' na úrade mne sa to ani raz nestalo 🙂 🙂

janka95
5. jún 2021

Tak mne každý mesiac ponúkli prácu alebo som poslala reakciu že si hľadám prácu a v pohode. 🙂

luccija
5. jún 2021

A co sa cudujes, ked si tam roky?🙂
Ved maj aj ty trocha sudnost, ked nechces, aby Ta nahanali plat si dobrovolne a budes mat pokoj.Ak odmietnes vyradia Ta, ale zase na to miesto maju mozno xy zaujemcov tak chod a uvidis...nerob nic dopredu a uz vobec nie nosit papier, ze chodis raz za pol roka na rehab.ak by Ta nahodou chceli prijat potom mozes povedat, ze zo zdr.dovodov Ti lekar neodporuca a treba priniest potvrdenie.Asi nemas vazne problemy, ked chodis obcas na rehabilitaciu.
Zaplat si 70 eur?neviem kolko je presna suma a budes mat pokoj.Aj tie zeny na UP musia vykazovat cinnost a niekam Ta posielat

autor
5. jún 2021

@luccija vážne problémy nemám, chodím tam iba "preventívne"

maciatkolulu
5. jún 2021

Keď manžel zarobí dosť, tak si plat sama zdravotnú a máš pokoj.

tramtada31
5. jún 2021

Určite im nepovedz, že si prídeš len pre peciatku. Oni davaju vyjadrenie, prečo tá nevezmu úradu prace, takze to by si mala jasne vyradenie. Skôr si vypytaj vysoký plat, alebo im povedz, že máš lepšiu ponuku, ktorá neskôr padne.

sara07
5. jún 2021

nenatahovala by som sa s uradmi a radšej si to zaplatila a mala pokoj , vôbec tam chodit ked nie si na to odkazana

luccija
5. jún 2021

Chapem pozri sa ziadny zamestnavatel Ta nebude prehovarat len pozor na styl a co povies, aby hned nereferovali uradu prace, ze si odmietla a oni Ta chceli....ono ty v podstate ako ziadatel o pracu by si nemala spekulovat ci prac.doba do 15,17 ci ma kto vybrat deti....ak ide uradu prace o to, aby Ta vyhodili tak to docielia