Ahojte, nenájdem tu nejakého policajného psovoda? Zaujimalo by ma ako sa nim stať, ako to je finančne/časovo a mentálne náročné a čo všetko to obnáša a či je dostatok pracovných príležitosti? 🙂
@acer11 pýtajú sa tu ľudia kadejaké hlúposti, keď nemáš čo k téme napísať načo sa ozývaš? Slušne sa pýtam .. neviem kam sa obrátiť, a zaujíma ma to tak prečo by som sa nemohla tu opýtať ?
Napis na plochu, nemusi ist prave o policajneho psovoda, kto by ti vedel pomoct. Ja tu o jednej viem, no je cerstvo po porode, tak ma ine starosti. Ale urcite sa najde manzelka, sestra, co maju doma policajta a budu ochotne ta aspon nasmerovat. Bez vysmechu.
V prvom rade a v dnesnej dobe ak nemas znameho tak sa tam nedostanes. Poznam ako to tam chodi
podať žiadosť na krajské riaditeľstvo policajného zboru o prijatie do služobného pomeru... potom skúšky z telesnej, slovenský jazyk, lekárska prehliadka a psychotesty... po prijatí nástup na základnú policajnú školu v trvaní cca 8 mesiacov za základný plat... po skončení školy bude slúžiť na základnom útvare, kde ho pridelia...a potom dávať žiadosti na kynológiu a dávať žiadosti.. a dávať žiadosti......až kým sa presun zo základného útvaru na kynológiu podarí 🙂 čo ďalej musia spĺňať kynológovia, to už neviem...
Bez známostí je to horšie a na začiatku platovo nič moc...máš skúsenosti so psami? Veľa psovodov sú ľudia, ktorí roky robia so psami majú porobené skúšky s nimi a pretekajú. Podľa mňa nikde nebudú nadšený z človeka čo so psom nevie robiť a je bez skúseností
@acer11 ja len neviem čím ťa táto moja téma tak pohoršila 🙂 a keďže je to skôr otázka zo zaujímavosti, tak nebudem volať alebo chodiť na policajnú kynológiu…
@katarinaba ďakujem za normálnu odpoveď 🙂
@evuska135 to som napríklad nevedela, že sa tam tak ťažko dostať, viem že policajných kynologov nie je veľa, ale nevedela som že je o to taký záujem ..
@jajka0211 ďakujem za odpoveď 🙂
@julka29 veľmi som chcela študovať kynológiu, ale nakoniec som sa na to nedala, teraz tak trochu ľutujem.. skúsenosti mám na neprofesionálnej úrovni, ale rada by som sa posunula dalej, tak ma to zaujalo, viem že je to skôr nereálne ako reálne 🙂 momentálne som ešte na RD a rozmýšľam čo ďalej.. keďže som o tom nič nevedela, tak že skúsim sa tu opýtať, neviem čo niekomu prišlo na mojej otázke take zle, keď tu môžu ženy riešiť ozaj kraviny.. slušne som sa opýtala 🤷🏻♀️
Ak máš svojho psa a chodíš na cvičák môžeš aj tam spoznať veľa psovodov, alebo ľudí čo ich poznajú. Ja poznám osobne psovodov aj psovodky aj u štátnych aj u vojenskej polície. Robota nie je zlá ale dostať sa tam je ten problém. A platovo na začiatku fakt na zaplakanie. Psovodov je celkovo málo a keď sa uvoľní miesto je to kto má koho za sebou ako vo veľa iných zamestnaniach
Ahoj autorka 🙂 ako píše @katarinaba 🤍 som síce čerstvo po porode, ale rada poradím 😊 Kľudne mi napíš…
@malinoismum Na Teba som presne myslela, ale nechcela som Ťa teraz otravovať. Ako sa s Alžbetkou máte?
@h2 IP som ti napísala
Tak ti poviem, ze zaujem je vsade ak sa to tyka statnej spravy. A musis byt prepojena so psami a niekto kto ta pretlaci, urcite ak by bolo vyberko nebola by si tam sama.
Poviem Ti to presne. Už len podľa tvojich otázok je jasné, že to nie je nič Pre Teba. Táto práca nie je o niekoho zvedavosti. Ale dobrý pokus, môžem Ti dať súkromný výcvik ak do toho času dospeješ👍
No ťažko uveriť čo tu píšeš!!!
@malinoismum jej! 😃 Gratulujem a prajem malej princezničke - a samozrejme aj jej rodičom a sestričke - veľa veľa zdravia, šťastia, pohody a lásky. 🌹❤️