Už som na nervy z toho, že si neviem nájsť žiadnu prácu... a pri tom sa neuchádzam o žiadne veľké pozície kde treba špeciálne vzdelanie a pod. Nevzali ma robiť ani predavačku do jednoty... ja už neviem čo mám robiť. Potrebujem peniaze na to aby som si zaplatila školu... poraďte mi čo mám robiť
To poznam, mna s vysokou technickou skolou nechcu vziat ani ako brigadnicku do Kauflandu 🙈 akurat vcera mi prisla odmietava odpoved, ze nevyhovujem 😅 neviem aku kvalifikaciu uz len treba na vykladanie tovaru do regalov. To iste mi prislo z inych obchodov 🤷
@nienna ja tomuto nerozumiem... asi je to kvôli momentálne situácii, všade majú veľa uchádzačov keďže veľa ľudí vyhodili z práce... a v akom meste si sa uchádzala o miesto v Kauflande ?
@lentilka640 ale ja to riesim uz vyse roka 🙄 uz som sa dala aj na externe studium druhej vysokej skoly, aby som mala viac moznosti. Neviem kde je problem, myslela som, ze do obchodov nie je problem sa dostat. Pracu hľadám v Poprade a okolí, ponúk je mnoho, no nikto nema zaujem
@nienna to nemyslíš vážne... ja som si tiež myslela, že do takýchto obchodov zoberú hneď. No mne je to jedno čo budem robiť, šla by som aj za pás lebo peniaze naozaj potrebujem ale čo keď ani tam by ma nevzali keďže odtiaľ vyhadzovali teraz ľudí ... nebaví ma to už
@midka presne tak,čo by robili ludia s nižším vzdelaním ked sa vysokoškolaci chcu zamestnať v obchodnych reťazcoch,na to naozaj netreba vysoku školu
@lentilka640 si pre nich pre-vzdelaná, a ak si robíš ďalšiu školu, duplom.
@lentilka640 akú máš školu? Akú máš prax? Čo si robila doteraz?
Nemá zmysel posielať cv na každú ponuku prace, prekvalifikovanych ľudí nikto nechce, lebo im pri prvej lepšej ponuke odidi. A zas treba zaujať nových a všetky tie papiere okolo toho
Pre zamestnávateľa je to nadbytočný praca.
@pribinak ja ešte školu nemám dokončenú. Mám 22 rokov a predlzujem si Bc štúdium takze jeden rok si musím zaplatiť. Preto potrebujem ísť na rok niekam do roboty. Doteraz som len brigádovala v Kauflande, v Ozete a robila som aj čašníčku. Takze nerozumiem prečo by ma nemali zobrať... som mladá a nie som “prevzdelana” 😀
@lentilka640 prepáč, označila som ťa, malo to byť pre
@nienna
Problémom môže byť pri takýchto a podobných pozíciách paradoxne VŠ....Zamestnávateľ hľadá človeka čo mu po zaučení na danej pozícii aspom určitý čas zostane a u človeka s VŠ je predpoklad že práca v obchode alebo vo výrobe je u neho len dočasná a že takýto človek si bude hľadať adekvátnu prácu s VŠ - to je minimálne administratíva, štátna správa a podobne.....mala som kolegyňu ktorá mala 2VŠ a keď si hľadala druhú prácu(v administratíve) tak sa jej začali ozývať na pohovory až keď do živtopisu neuviedla 2VŠ.....
Neviem, niekde je nejaká chyba.
@pribinak asi ano, pritom na tento odbor nas lakali hlavne na to, ze kazda vacsia firma musi mat enviro. manazera a ze sa lahko uplatnime 🙈 navyse treba robit projekty EIA/SEIA, posudzovanue vplyvov na ŽP atd... ale v praxi to tak nefunguje, resp. to su teple miestecka alebo treba byt fakt borec v odbore a to ja zas az tak nie som.
@pribinak aké dieťa ?? Ja nikde nepíšem že mám dieťa... či táto komunita je len pre ľudí s dieťaťom? Asi som teda nesprávne... prepacte
@lentilka640 pomýlila som sa, už dom ten príspevok prepísala
@nienna
@lentilka640 veľa urobí zaujímave CV. Teraz sa daju stiahnuť na nete naozaj pekne, graficky upravené vzory zivotopisov.
Posielajte ho v PDF formáte, farebný, pekný.
Dajte si tam fotku, usmiatu (ale nie príliš vyskerenu), pohrajte sa s textom. Napíšte niečo o sebe, originálne, vetu ako "som spoľahlivá a pracovitá" ma v životopise každý.
Dobre je spomenúť aj neplatenu prácu, napríklad dobrovoľníctvo, staze atď.
Ja mam napríklad v CV napísané aj tie horšie vlastnosti, napríklad že skoro ráno som spomalena a občas sa mi stane ze zaspím. Neverili by ste koľko ľudí na toto reaguje, proste sa s úprimnosťou tohto druhu ešte nestretli, tak ich to zaujme.
Hlavne v menších firmách je to proste viac o sympatiach ako o skúsenostiach, na veľa pozícii podla mňa nieje treba nejaké extra skúsenosti a priemerne inteligentný človek sa za pár dní zauci do všetkého.
@nienna ako učiteľka ti musím žiaľ oznámiť , že štúdiom pedagogiky sa ti šance nezvyšujú a s vysokou školou už vôbec :(
@lenocka12345 vazne? Myslela som, ze uciteliek v skolke je nedostatok 😯
@lujza123 no skusim veru este upravit ten životopis, uz som ho prerabala tolkokrat, ze mam v tom prax 😅 raz pridavam schopnosti, inokedy zas uberam, aby sa nezlakli zamestnavatelia. Certifikaty z jazyka uz tiez neuvadzam radšej, ani ziadne studijne pobyty v zahraničí 😝 toto asi nechcu pocut v Kauflande
@nienna nie , miesta sú aj keď pomenej , ale blokujú ich dôchodkyne a s nedostatočným vzdelaním , na západe je to iné , v Ba sa o mňa bili .... ale tam neprežijem s tým platom :(
@lenocka12345 ach no ved aj zvazujem, ci mam pokracovat v studiu, skolne 850€ na rok a v konecnom dosledku zarobim menej ako predavacka v Lidli 🤷
Skúšať, skúšať 🙂 verím že raz ti to vyjde. Musí 🙂
Treba si veriť, ísť na pohovor v hlave s tým že ťa vezmu, že na to máš a inak to nebude. Na pohovore aj keď je to ťažké tváriť sa že ti o nič nejde, veľa sa usmievať, byť veselá, pozitívna a uvidíš pôjde to. 🙂
Držím palce a skúšajú ďalej, nevesaj hlavu. Každá sme si tymto prešli aj ja 🙂