Ahoj dievcata,
Suurne potrebujem pracu,poslala som si ziadost o zamestnanie aj zivotopis do jednej firmy,je blizko mojho bydliska,aj zmeny mi vyhovuju,robotu by som urcite zvladla robit,to sa nebojim,je to pasova robota,nic extra...ale pochybujem,ze ma prijmu,kedze mam velky sklz v zivotopise..malo odrobene,veelmi dllllho na materskej...navyse ziadost som si napisala tak uplne klasicky, podla vzoru 😒
Ale od vcera upenlivo rozmyslam,ci si mozem dovolit,ci sa neznemoznim poslat mail (pretoze nemam kam zavolat,vybavuje tieto veci mailom jedna pani na personalnom asi) ale tak svojimi slovami,akoby som sa s nou rozpravala na ulici..nic tabulkovo,oficialne (alebo ako to nazvat) v zneni :...samozrejme pouzijem lepsie slova,slovosled...atd...len to zhrniem sem takto..
Dobry den,pani XYZ...
Posielala som vam taku a taku ziadost...mozno vas odradi ma prijat,pretoze nemam ziadnu prax,dlho som bola nezamestnana,ano mam deti,ale nastastie sme uz s castych soplikov vyrastli 😀 Ale kedze surne potrebujem pracu,navyse sa mi pozdava vykonavana praca,Rada by som vas poprosila,ci by ste mohli prehliadnut moj zivotopis a prijat ma...Na pracovisku som nekonfliktna,prisposobiva,viem byt napomocna a na prvom mieste si hladim aby bola praca vykonana riadne a vcas.Vazim si,ze ste venovali cas mojmu mailu a tesim sa na osobne stretnutie.Dakujem
Uuuf dievcata,no ked to po sebe citam,je mi divno..ale tak nejak to chcem napisat,proste sa votriet...lebo urcite sa tam hlasia ludia s lepsou "minulostou" 🙄
Prosim,povedzte mi svoj nazor,skusenost,ci niekto nieco taketo skusal..a ak to odsuhlasite,nasiel by sa niekto,kto by mi to vedel slohovo vylepsit? Pisem narychlo,taka som nervozna....
Dakujem
no takýto mail určite nezasielaj...ty sa máš potenciálnemu zamestnávateľovi "predať" a nie "potopiť". Ver mi, radšej nedoposielaj nič a možno ťa fakt zavolajú. Keby si toto poslala, tak, podľa mňa, tvoj životopis hneď hodia do koša. Nezúfaj, tiež som už dlhšie nezamestnaná a prax mám len v štátnej správe (takže akoby som nemala žiadnu 😝 ), ale v žiadnom prípade sa takto neponižuj pred firmou. Držím ti palce, nech ti to vyjde 😉
Nie je to vhodne, takyto neformalny styl. To s tymi soplikmi napriklad... to urcite vyhod.
určite nepíš
Súhlasím s dievčatami, len si tým pohoršíš, ak to pošleš...
@chloeela Netypický e-mail ÁNO, tento tvoj NIE 😉 Prečo by malo byť všetko uniformované? Kľudne napíš niečo "INAK", ale sebavedomo, ponúkni skúsenosti, schopnosti a následne môžeš byť popritom "soplíkovo-vtipná" 😉
@chloeela preboha nie..! Pockaj ci ta zavolaju na pohovor...ak nie, tak svoj zivotopis trochu viac prepracuj, aby nebol "tabulkovy". A posli ho o par tyzdnov znova. To si mala spravit este predtym ako si ho posielala...keby si poslala takyto mail, tak ja na mieste personalistky ako prve tvoj CV vyradim ako nevhodneho kandidata...
..nic soukromeho..intimniho..dam Ti priklad:
K memu manzelovi na vyssi misto neprijali velmi pripravenou osobu,protoze kdyz mu dali otazku pri konkurznim rizeni..v tomto zneni:
"Kde se vidite za 5 let."
.ON jim rekl, ze urcite zenaty a s rodinou..
Bylo to uznane jako "chyba",i kdyz mel vyborne doporuceni a vysledky...
ale jeho ambice se neshodovaly s ocekavanim firmy:
pry chteli slyset toto:
Za 5 let se vidim na ridicim poctu.. 😎
Chteji a ocenuji ambice vysoke ambice....a sebevedomi.. 😉
@materina_duska
preesne takto 😉 vystihla jsi to..sebevedomi to chce..a ocekava se.. 😉
@chloeela "mozno vas odradi ma prijat,pretoze nemam ziadnu prax,dlho som bola nezamestnana,..." takuto vetu nikdy nepis do ziadosti o zamestnanie, ci do mailu.... Hned na zaciatku musis vyzdvihnut tvoju pozitivnu motivaciu ist tam pracovat, potom svoje prednosti a takisto ochotu ucit sa nove veci atd. Ani dlhe, ani kratke, dva-tri odstavce. Ze nemas prax a pod, to vycitaju zo zivotopisu, pocet deti tiez neuvadzaj, pripadne sa na ne opytaju, aj ked by nemali.
@irriss A tak to nebol až tak bystrý a pripravený v konečnom dôsledku 😀
@materina_duska
ach jo smazalo se mi to..kopnul do me konik..ale to uz do rana KOPE😀 tak znovu..
Prave ze byl pripraveny..dobre..ale zkousejici komise ho dostala z formalniho pohovoru umyslne do psychologicke zkousky pomoci "domaciho uvolneni" a on si doslova rozvazal kravatu..mel setrvat ve formalni diskusi..a proste se rozpovidal o sobe a soukromych vecech..
..a byl pruser.. ☹
prosla jsem si timto kurzem..neni to sranda..je to sila.. 😀
Urcite takyto zivotopis neposielaj - ak by mi dosiel list takehoto formatu, mala by som pocit, ze dany clovek si neveri a takeho predsa nepotrebujem. Na pohovore musis byt ista, ak sa opytaju na dieta, ano, mam, ale v pripade choroby s nim bude babka, opatrovatelka alebo nieco take, nech vedia, ze to mas poriesene. Ze nemas prax? V poriadku, ak sa opytaju, povies, nemam problem sa doucit, dostudovat...Dlho nezamestnana, to nespominaj, radsej povedz, ze si sa pocas materskej alebo ked si bola doma venovala svojim konickom, vzdelavala... Navyse surne potrebujem pracu - to nie, skor nieco typu,... vasa ponuka ma velmi oslovila, mam zaujem o takyto druh prace, (ak chces, dopln preco...), verim, ze budem pre vas prinosom, pretoze som zodpovedna, spolahliva, nekonfliktna, pracu vykonam riadne a vcas... Pozitiva, nie negativa 🙂 Zivotopis strucny, jasny, sprievodny list tka isto, ak je ponuka prace a zamestnavatel dostane X ziadosti, nechce sa mu citat bludy a dlhe listy... 🙂
@chloeela
no ahoj ked by si mi poslala toto, ani životopis by som neotvorila, a dala sup zmazať hneď sa ospravedlnujes a podcenuješ................ aj do e-mailu treba neco napisať , ale ja by som tam dala iba prvu vetu Posielam Vám .... a Potom posledne dve Na pracovisku som
Osobný názor
napisala som asi 100 riadkov a zmazalo sa to ... už to ešte raz písať nebudem ... ale toto prosím ťa neposielaj určite ... maximálne čo dosiahneš bude strápnenie sa ...
ak budem mať viacej času napíšem ti návod, čo uviesť do motivačného listu, ale v tomto znení určite nie ...
@chloeela
Zkus si neco vybrat podle vzoru..(osvedcenych a na miru) 😉
http://www.zivotopisonline.cz/
Urcite NIE - gramaticke chyby, prilis detsky, osobny styl... Ja by som Ta urcite neprijala.
urcite by som to neposielala....v ziadosti, zivotopise a v motivacnom liste treba ukazat svoje prednosti a znalosti a nie sa ponizit uz prvou vetou,. Po tej by som si pomyslela zufala matka, bez trochy sebavedomia....
no baby,ste mi dali...hehe... 🙂 ...
ale dobre,len skoda,ze som sem nenapisala skor,...je to velmi ponizujuce im tam vypisovat veci,ako mi velmi zalezi na ich firme...tudle 😝 ...doslova sa im vtierat..ked vsetci vieme,o co ide...ludia potrebuju robotu,aby mali peniaze....
dakujem za nazor
len z toho mailu to nie je citit.... a uz len ta prva veta odradza.....kludne mozes napisat aj to ze jednym z dovodov su prave peniaze ....ja som raz pri jednom pohovore na otazku preco maju vybrat prave mna a preco som prave ja ta prava pre nich povedala....pretoze nikto vam nemoze dat to co ja vam mozem slubit....na com sa dobre zasmiali a potom som dodala ze vychvalit sa mozem do neba ale len ak mi daju prilezitost im to dokazat, budu vediet co vsetko z toho co som povedala je pravda....a prijali ma ....
takto vobec nie!!!!
Nie, nie, nie. Uvazovala si o poradenstve personalnych agentur?
@chloeela ty si ho už poslala, že? 🙂 Ak áno, tak už len čakať...
Ono zase... nikdy nevieš, kto sedí na druhej strane, aká personalistka. Možno ju to chytí za srdce, pozve ťa na pohovor a tam ukážeš, že si fakt tá pravá... a možno to bude tak, ako píšu baby, že tvoj mail poputuje rýchlosťou blesku do e-mailového koša a pani si neprečíta ani životopis.
Ja osobne by som si teda tú námahu dala, aby som si životopis pozrela. Ale mail na mňa nepôsobil dobre. Je z neho cítiť len "zúfalstvo".
Chápem ťa, viem, čo prežívaš, ako sa cítiš a že tvojim jediným cieľom je získať prácu, akúkoľvek. A dristy štýlu "kde sa vidíte o päť rokov, aký je váš najväčší životný úspech, čo chcete v živote ešte dosiahnuť, váš najväčší profesijný úspech a bla bla" sa dnes pýtajú na KAŽDOM pohovore, myslím, že aj na miesto upratovačky.... Pritom všetci dobre vieme, že v dnešnej dobe je jediným zbožným želaním väčšiny živiteľov rodín pracovať o päť rokov na tom istom mieste ako pred piatimi rokmi (proste mať stabilné zamestnanie), na papieri dobu neurčitú a v dodatku k prac. zmluve výšku platu, ktorá uspokojí aspoň základné potreby rodiny (na dovolenky a welnes pobyty už dnes väčšina rodín zabudla, že vôbec existujú.... žiaľ...).
Držím palce.
@sense wauuu dobre....to si zapamatam...tak ja pockam do ich "uzavierky" a potom napisem znova list...alebo mozem znova za take cca 2 tyzdne znova im napisat?
@moon1979 dakujem za ochotu,budem velmi rada,ked si najdes cas 🙂 🙂
este sa chcem spytat...mozem do zivotopisu,a hlavne ako napisat,ze posledneho 1,5 roka som sice nebola zamestnana,ale pomahala som manzelovi vo firme....nemam sice na to ziaden doklad.....ale v podstate som "zveladovala" muzove postavenie 😀 😀 ..no a naco som doplatila.... ☹ ....
ale nastastie sme uz s castych soplikov vyrastli...toto urcite nie na HR....ja si myslim, ze aspon na pohovor ta isto zavolaju a tam im to vysvetlis🙂drzim palce🙂