Neodradí zamestnávateľa to, keď uvidí, že som robila vo výrobe?

2. feb 2022

Ahojte, mám na Vás jednu otázku, minulý rok som klasicky zmaturovala na obchodnej akadémii, išla som na VŠ, no netrafila som príliš odbor, takže od septembra pôjdem na inú školu, no dovtedy musím mať nejaký príjem a samozrejme aj peniaze na ďalšie štúdium, problém je v tom, že takmer nikde ma nechcú zobrať na tak krátku dobu, čo aj chápem a defacto s tým nemám ani problém, mám dohodnutú prácu vo výrobe, kde to mám aj platovo dobré a vedia o mne, že po chvíli z tej práce pôjdem preč, no len aký máte názor na to, že do budúcna, keď sa už budem uchádzať o kvalifikovanejsie pozície, tak ako zareaguje zamestnávateľ, keď uvidí, že som pracovala vo výrobe, neodradí ho to hneď? Prípadne ako by ste sa k tomu postavili vy, ak by ste mali nejakého uchádzača, ktorý v minulosti pracoval vo výrobe, nemali by ste s tým žiaden problém?

luulinkaa
2. feb 2022

Urcite lepsie pracovat vo vyrobe ako nikde a sediet doma na zadku. Tak isto keď si po skole vzdy viac zaujme profil s brigadou ako bez😉 o niečom to svedčí

savanna
2. feb 2022

Robit vo vyrobe popri VS je podla mna uplne ok a nikoho to neodradi. Druha vec je, ze si mozes pokojne najst aj iny typ prace a nemusis nikomu vesat na nos, kedy odides. Do roka ti plati mesacna vypovedna lehota, cize po par mesiacoch si mozes zbalit svestky a odist. Robi to tak vela ludi z roznych dovodov, mas na to pravo. Jednoducho im potom povies, ze si sa rozhodla odist a dalej studovat a vybavene.

zmrzlinka2021
2. feb 2022

POkial tam budes mat par mesiacov s tym, ze bude zrejme, ze to bolo "medzi skolami", je to ocenitelne, ze si vyuzila tych par mesiacov na to aby si si zarobila.
Ja som robila tiez vo vyrobe na brigadach, ale to som si nikde neuvadzala, boli to brigadky

mamina0078
2. feb 2022

Prečo by ho to malo odradiť? Do životopisu píšeš údaje, ktoré zamestnávateľa budú zaujímať, keď sa budeš uchádzať napr. o miesto učiteľky na ZŠ, veterinárky, fyzioterapeutky tak jemu bude úplne jedno a bude preňho irelevantné, že si niekedy pracovala vo výrobe alebo hoc aj v obchode za pokladňou. To znamená, že zamestnania ktoré nijako nesúvisia s pracovnou pozíciou na ktorú sa chceš dostať nemusíš vôbec písať rovnako ako prípadnú dobu na Úrade práce, na rodičovskej alebo materskej dovolenke tak isto keď sa budeš uchádzať o miesto, kde je postačujúce ukončené stredoškolské vzdelanie nemusíš písať, že si študovala na VŠ - niektorí (drvivá väčšina) dajú prednosť, nie vysokoškolákovi aj keď budeš možno lepšia ale budeš spadať pod inú platovú triedu tak sa zamestnávateľovi neoplatíš z finančného hľadiska. Stále v životopise odpovedala individuálne na danú pracovnú pozíciu.

mamina0078
2. feb 2022

*odpovedáš

zuzanka.zuzu
2. feb 2022

1. nemala si povedať, že o pol roka odchádzaš
2. však si to nenapíšeš do CV 😀 nemáš to vytetované na čele

macekovam
3. feb 2022

Keby ľudia nepracovali vo výrobe tak by pani manažéri nemali autíčka a iné vymozenosti😊

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matqa411211
3. feb 2022

Ved do zivotopisu nemusis vobec uvadzat ze si robila vo vyrobe, ani nikomu dopredu oznamovat ze po par mesiacoch skoncis, jednoducho das vypoved

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lopka1313
3. feb 2022

Ja som tiez medzi vyskami robila (dokonca v 3 roznych) obchodoch. Mesiac na polovicny uvazok v jednom, 2 na plny v druhom a potom este na dohodu 3 mesiace uplne inde... Ale tym, ze je to zamestnanie pred vyskou, kt som aj skoncila, tak som to v zivotopise pre druheho zamestnavatela len spomenula v jednej vete, ze kde som robila. Podla mna je to tiez len plus 🙂 prvy zamestnavatel moj zivotopis ani neriesil, tam slo o to, ze som mala skolu, ktoru potrebovali...

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ennna
3. feb 2022

Ja som medzi bakalárom a magistrom rok pracovala ako recepčná v jednej firme a po škole som to normálne prezentovala na pohovoroch, ako perfektnú "školu do života". :D Čo sa týka komunikácie s ľuďmi, tak mi to dalo viac, ako 5 rokov školy... Na druhej strane pokiaľ to nebude relevantné k hľadanému zamestnaniu v budúcnosti, tak to do životopisu vôbec uvádzať nemusíš. 🙂

marina447
3. feb 2022

No neviem, podla mna je super ze clovek vobec niekde pracuje.

savanna
3. feb 2022

@ennna tak ale recepcna aj je perfektna skola zivota 🙂 predsa len je to ine ako vo vyrobe, kde len stojis a robis dookola tu istu cinnost, ako recepcna musis vela veci povybavovat, vynajst sa v roznych situaciach, vediet vyjst s roznymi ludmi...aspon teda ja som robila nieco podobne po skole a teda dalo mi to do zivota viac ako potom neskor roky v korporaciach 😀.

slavussik1
4. feb 2022

No akože pre mňa ako pre zamestnávateľa by bolo veľké plus keby som videla uchádzača, čo má skúsenosti s výrobou. Načo mi je vysokoškolák čo nič nevidel, nič nevie a nič nezažil. Pracujem vo výrobe na vedúcej pozícii a robila som aj nabory aj keď som teraz na MD, takže ti píšem z vlastnej skúsenosti. Skúsenosti sú PE zamestnavatela cenené minimálne na úrovni vzdelania, keď nie ešte viac. A keď máš možnost tak pracuj na sebe aj mimo školy, hoci aj vo výrobe. A pamätaj, žiadna práca nie je podradna.