Nechcem byť preradená na pozíciu po mojom kolegovi. Mám len týždeň na zaškolenie.

lusiafofo
4. júl 2019

Ahojte prosim vas viete mi poradit pri nastupe do mestnania som podpisala zmluvu na 3 pozicie uplinul uz 4 rok ale zaucena som len na dve pozicie stale bol odklad na 3 poziciu... Mame cas ved potom ale stala sa taka vec ze kolega dal vypoved ( v case dovoleniek) a teraz zrazu sup na 3 poziciu ktoru vobec neviem a mam na to tyzden aby som sa zaskolila naucila.. Bojim sa roho ze to nezvladnem a uz len z principu nechcem.. Da sa z toho normalne vylizat aby som nesla na ru poziciu desi ma uz len pocit m na to tyzden kolega mal 3 mesiace

3009
4. júl 2019

@lusiafofo ak nechceš z "princípu", tak vedz, že potom s tebou ani v budúcnosti na tú pozíciu nebudú počítať. Veď za týždeň sa dá dosť vecí základných sa naučiť a potom sa budeš učiť za pochodu. Veď bežne sa ľudia učia za pochodu.

fokuska
4. júl 2019

@lusiafofo Ak mas danu poziciu a napln prace uvedenu v pracovnej zmluve, tak nemozes z principu ani z ineho dovodu nechciet. Zamestnavatel ti musi zabezpecit aby si poziciu vykonavat mohla - ak usudi, ze za tyzden ta to naucia, tak ta zaucia a hotovo. Ak nesuhlasi, mozes dat vypoved.

pribinak
4. júl 2019

Normalne sa zacni zaucat, nieco uz len za tyzden stiahneš. Zvysok za pochodu. Ak je to praca v jednej firme, tak tie pozície musia byt nejak prepojené a nebude to nieco uplne ine ako ostatne 2 pozície?
Ak bude s niečim problem tak normalne oznámis, ze este sa zaucat za pochodu a prosis o strelenie. Nestávaj sa k tomu negatívne, znechutíš si to cele zbytocne
Ber to tak, ze zas sa nieco nové naučíš, rozšíris si svoje portfólio a ked raz budes odchádzať tak vďaka tomu mas vacsie šance na trhu prace

baska_nice
4. júl 2019

hmm neviem veru, ci to bude take jednoduche, no ako zaucit sa mozes a potom sa mozno najde niekto novy, kto by namiesto neho na tu poziciu nastupil. no ako nechapem tomu tvojmu, ze z principu...