verím ze tu nájdem odpoved na moju otázku baby.
Som na MD od 20.8.2017.Malý má teraz tri týždne. ešte som zamestnaná ale len na dobu určitú. Prác.pomer mi konci 31.10.2017 a pravdepodobne som si úplne istá mi prác. Zmluvu nepredĺžia. Kam alebo co vybavit ? Budem nezamestnaná mám sa normálne hlásiť na úrade prace alebo ako ?? A zdravotné poistenie ? Budem si ho musieť platiť ja alebo ako to je ?? Ďakujem vopred za milé odpovede a pomoc 😉
@jeanne14 ak ti vznikol nárok na podporu, tak si ju po ukončení MD vyčerpaj, po 1 roku nárok zanika (ak sa nic nezmenilo, švagrinej "prepadla")
@ferala
@iwanka222 Nemate vôbec pravdu.
@jeanne14 Zy so normalne na MD a po skončení MD nastupis ma RD. Nikam sa nemusis ist hlasit. Jedine teda ak mas narok na podporu tak po MD, RP napisat na otca dietata a vycerpat podporu-na tu mas nárok do roka od skončenia PP-cize v tvojom prípade do 31.10.2018.
MD mas do 14.4.2018.😉
@evittam aha .. čiže vlastne na upsvar vôbec nemusím ? .. viem len ze musím podať prihlášku do soc.poistovne .. na účely dôchodkového poistenia z dôvodu starostlivosti o dieťa .. ale ďalej kam netuším .. automaticky mi stat zaplatí zdravotné poistenie ??? Nemusím to teda nikde nahlásiť ze uz nie som zamestnaná ???
@jeanne14 Ty budes stale na MD. Po MD sa prihlasis na SP na dochodkovecako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov. No a bud požiadas o RP a budes na RD alebo najskor vycerpes podporu ak na nu mas narok a potom RD. RP na otca dieťaťa. Cize bud budes nezamestnana vedena na UPSVaR a dostávať podporu alebo na RD.
@evittam ahoj prosím ťa spýtam sa ťa aj ja, ja mám zmluvu do 9.3.2018, termín pôrodu mám 9.5. 2018, mi tam vzniknú nejaké cca 2 tyzdne nevykryte kým pôjdem na MD, mám sa vypísať na tie dva týždne na PN? A tiez mám teda nárok na podporu do 9.3. 2019? Ak mám odrobne 4 roky v kuse, ale len na polovičný úväzok...tiež mi tam teda vzniká ten nárok na podporu? Ďakujem za info
@brunettka89 Ano, išla by som na PN a ano máš nárok na podporu.
Ahojte, poprosím o informáciu, k 6.1.2018 mi končí RD (po 2detoch)do práce už nastúpiť nemozem, tam mi zmluva konci 31.12.2017, teda od 1.1.2018 ss musí evidovať na úrade práce, z čoho sa mi bude ratat, môžem si nejako vybaviť vyššiu podporu? Ďakujem a radu
*si
Ak dostaneš výpoveď, tak sa treba ísť normálne nahlásiť na úrad práce. Zdravotku ti budú platiť oni, pokiaľ malý nebude mať 3 roky 🙂