Mám čakať kým sa mi ozvú na zaslaný životopis, alebo mám ísť do spoločnosti osobne?

lucia248
22. okt 2024

Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste? Mám veľký záujem o pozíciu v spoločnosti kam som si poslala aj životopis, motivačný list atď. Mám na tu pozíciu všetky predpoklady, teda spĺňam všetko čo v inzeráte požadujú, dokonca mám aj platné certifikáty, ktoré sú k nej potrebné. O túto pozíciu som mala záujem už cca pred dvomi rokmi, bola som vtedy aj na pohovor no nakoniec vybrali iného uchádzača. Medzitým som však nabrala viac skúsenosti v tomto obore v inej spoločnosti a som na tú pozíciu ešte kvalifikovanejšia, naozaj mi na tom veľmi záleží nakoľko som momentálne na úrade práce a končí mi dávka v nezamestatnanosti a teda potrebujem sa zamestnať nakoľko mi už horí “pod zadkom” a zároveň je to ponuka, o ktorú mám naozaj veľký záujem. Na ponuku som reagovala pred 6 dňami, zatiaľ sa mi nikto neozval, no pravdepodobne ešte len zbierajú životopisy. Išli by ste na mojom mieste za manažérom pobočky osobne alebo by ste počkali na to, či postúpite na pohovor? O pozíciu som pripravená sa pobiť aby mi znovu neušla.

crazy_cat_lady
22. okt 2024

ahoj, ja osobne by som nesla. niektore firmy sa ti v pripade zaujmu ozvu na druhy den, niektore po tyzdni/dvoch, velmi zalezi, ci a ako je to ziadana pozicia, asi cakaju, kym sa im nazbieraju CV a potom postupne obvolavaju vhodnych kandidatov. Chapem, ze ti na tom velmi zalezi, ale ja osobne by som nesla. Maximalne by som asi pripadne poslala este nejaky sprievodny email, kde by som napisala, preco som sa prihlasila na danu poziciu atd.., ale to predpokladam ze uz ciastocne mas v motivacnom liste..

mamamasama
22. okt 2024

Ja by som šla. Bola som takto už dvakrát a vždy to dopadlo dobre.

titla
22. okt 2024

Pockala by som. Pred casom som potrebovala obsadit pracovne miesto a surne sme niekoho hladali (samozrejme musel mat pozadovanu kvalifikaciu) ale keby mi chodili kandidati klopat na dvere, tak to povazujem za vlezle, zufale a hlavne marnenie mojho casu - vyber uchadzaca ma svoj cas a miesto a zivotopis a motivacny list si uz poslala.
Avsak mozu sa najst aj ludia, ktorym by take chovanie mozno imponovalo a povazovali by ta za proaktivnu a iniciativnu.

lucia248
autor
22. okt 2024

Pripadne ešte keď sa vložíte do role manažéra pobočky, malo by to pre vás plusové body alebo dobrý dojem o kandidátovi, ktorý sa zastavil osobne, prípadne by ste ho uprednostnili?

cookie29
22. okt 2024

zalezi od pozicie, od inzeratu atd... ale urcite by som aspon zavolala

zuzubb007
22. okt 2024

Tak za mňa nie, prestavim si ako mi dakdo posle životopis a o pár dní klopka na dvere už len to by bol pre mňa znak, že tohto človeka teda nie

nikoleta999
22. okt 2024

Za mna tiez nie a i tak, k čomu by to bolo ? Ved si to predstav príde im 20 zivotopisov, ktoré len zbierajú a zrazu niekto zaklope na dvere, ze ja som ta, ktorá poslala zivotopis - ktoráááá, ved ich tu mám 20 ... A čo čakáš ? že rýchlo začnú hľadať tvoj zivotopis a zaoberat sa len Tebou, lebo si prisla osobne, ak bude niekto od Teba lepší, Ti to aj tak nepomoze ...

marsmykkok
22. okt 2024

@lucia248 Je to vlezlé, prejavila si sa životopisom, motivačným listom, ak ich zaujmeš že máš extra veľký záujem im dokáž na pohovore, nie že ich budeš otravovať. Ale nechcem byť zlá, možno si ťa pamätajú z pohovoru predtým a možno im nesedíš a nechcú ťa. Proste vždy je to o vzájomnom záujmu a nie vždy si všetko sadne, hoci môžeš byť šikovná, kvalifikovaná a tak.

buberova
22. okt 2024

Nie, považujem to za otravné.. proste životopis mám a bude posúdený

lucia248
autor
22. okt 2024

Životopisy idú do Bratislavy na HR oddelenie, kde vyberajú ľudí na pohovory, pobočka kde je miesto obsadzované je však v inom meste, ktoré má svojho manažéra. Premýšľam nad tým preto, že ak by mali viac kandidátov s požadovanými schopnosťami, možno by ocenili, že si človek ide za svojim a oproti ostatným 20tim má väčšiu snahu a chtíč pre nich pracovať.

lucia248
autor
22. okt 2024

@marsmykkok manažér na pobočke, s ktorým som mala pohovor predtým sa odvtedy zmenil, je tam nové vedenie.

1andrea111
22. okt 2024

@lucia248 osobne nie, skúsila by som zavolať ak je pri inzeráte telefonický kontakt. Ak si už bola predtým na pohovor, majú zrejme k Tebe niečo poznačené.

zuzubb007
22. okt 2024

@lucia248 prepáč, ale to nieje chtic pre nich pracovať, ja to beriem z opačnej strany, že bože to bude riadne doterny zamestnanec čo nevie vydržať, takže podľa mňa ta odpisu už úplne, keď tam prídeš, niesi jediná čo čaká na to miesto a oni majú inú prácu ako hocikedy vybavovať niekoho čo zaklopka na dvere

veltraud
22. okt 2024

A co chces ist za managerom prevadzky? Dojdes neohlasena, ze dobry, posielala som zivotopis, velmi chcem u vas pracovat? alebo mu donesies znova zivotopis? alebo? za mna by si mala minus a muselo by to CV byt extra dobre, aby som ta pozvala na pohovor.

mirola
22. okt 2024

ja by som rohodne nesla a keby som bola na strane zamestnavatela pre mna by to bolo obrovske NIE vziat takeho cloveka..

lentilka
22. okt 2024

Tiež by som nešla. Na moje poslané CV niekedy reagovali za kratšiu dobu, častejšie za dlhšiu dobu (povedzme 2 týždne) alebo niekedy vôbec. Sú pozície, na ktoré zamestnávateľovi príde, dajme tomu, 50 životopisov. Fakt si neviem predstaviť, že by im tam postupne začalo chodiť 50 ľudí s tým, že sa im ešte nikto neozval. A druhá vec, niekedy sa môže stať, že človek je na pozíciu proste "prekvalifikovaný" a/alebo nemajú na to, resp. nechcú, zaplatiť odborníka.

guiseppinka
22. okt 2024

Nie. Pockaj 2 tyzdne a potom zavolaj, ze sa chces informovat ci uz vyberko ukoncili. Ak to ide do ba, tak to moze trvat aj dlhsie... cakaj

lienka.7
22. okt 2024

@lucia248 určite nie, navyše ak o tom ešte ani nerozhoduje daný manažér, je to úplne od veci. Si preto tak hrrr, ze ti konci podpora, inak by ta to asi až tak netrápilo, ze?

lucia248
autor
22. okt 2024

@lienka.7 trápilo by ma to aj tak nakoľko o prácu mám veľký záujem či som doma alebo či by som ešte bola ešte v poslednej praci, tá pozícia sa mi veľmi páči. On o tom práve rozhoduje ale až z tých uchádzačov, ktorých mu pošlú z BA ako vybratých.

iwesska
22. okt 2024

Keby som bola manazer pobocky,povazovala by som ta za vtierku. Mali sme takuto proaktivnu kandidatku,ktora pisala,volala,este aj prisla, sefovi uz bolo az neprijemne sa jej zbavit. Nie nerob to. Oni citat vedia. Keby mali zaujem,tak sa urcite ozvu.

melanta
22. okt 2024

@lucia248 celkom nešťastne napísaný príspevok. To, ako popisuješ, ako si vhodná na pozíciu, ten spôsob akým to píšeš - vyznieva to, akoby si bola jediná. A následne to, ako popisuješ, že ti horí pod zadkom, lebo ti končí podpora.

Autorka, veľmi záleží od pozície a tú nespomínaš. Pri niektorých je absolútne nevhodné, aby si tam išla osobne. Pri niektorých si myslím, že môžeš získať, ak prídeš za manažérom pobočky so CV s tým, že sa chceš predstaviť skôr, ako sa k nemu tvoje CV dostane z HR. A taktiež to záleží na manažérovi. Niekto to bude vnímať ako záujem, niekto ako vlezlosť. Ja osobne by som bola druhý prípad. Ako zamestnanec manažér som mala s recruiterkou z HR vždy dohodnuté, aké CV má vybrať a osloviť (vyberala podľa môjho zadania, nie podľa seba), takže vhodný kandidát bol vždy oslovený ňou. Ak niekto nebol oslovený, tak preto, že nebol kandidátom, akého som chcela, hoci mnohí si myslia, že sú absolútne najvhodnejší.

zmrzlinka2021
22. okt 2024

@lucia248
A co vobec ocakavas, ked tam prides?
Ze vsetci si zrusia meetingy a pracovne ulohy a niekto sa ti zacne venovat?

Vies, toto robia mozno robosi, predavacky, pomocne prace, ale nie na dobre pozicie. Proste clovek ta nikam nepozval, na ziadny pohovor a ty sa sama nanominujes?
Oni maju tvoje CV, bud maju zaujem a zacnu ta riesit alebo nie.

lucia248
autor
22. okt 2024

@melanta nemyslím si, že som jediná ale určite chcem byť tá, ktorá miesto dostane. Preto ma zaujíma aj názor iných aby som sa na to vedela pozrieť aj inými očami. Neviem prečo si myslíš, že je príspevok napísaný nevhodne neposielam ho na HR oddelenie ale len do diskusie na modrom koníkovi, snažila som sa čo najlepšie opísať situáciu aby ste sa vedeli čo najviac priblížiť tomu aká je moja situácia, isto by som to s podporou nevytiahli na zamestanavateľa, ale to je v poriadku. Ďakujem za názor. 🙂

veronikaszabova
22. okt 2024

@lucia248 neodpovedala si na otazky bab, co sa tomu venuju - ked prides... Tak co mas akoze v plane povedat?

cookie29
22. okt 2024

@zmrzlinka2021 toto nevysvetlis 🙂 akoze mozno by to fungovalo pre obchodaka...

@lucia248 uvedom si, ze ak hladaju niekoho na poziciu, tak s najvacsou pravdepodobnostou pretoze potrebuju a teda su "understaffed" a nadbytok prace...
my v praci hladame uz rok a problem je aj v tom, ze nemame cas, pretoze klienti su prvoradi... ale keby sa mi niekto dotrepal do prace, tak ma slak trafi.

melanta
22. okt 2024

@lucia248 Neviem prečo si myslíš, že je príspevok napísaný nevhodne - pretože som za svoj život ako manažér prijala stovky ľudí a pretože sa živím niekoľko rokov ako súkromný headhunter. Takže ak čítam príspevok, tak okrem textu vnímam aj to, čo z toho textu na mňa ide čo sa pocitu týka. A to som napísala. Je skvelé, že chceš to by ty, kto ten job dostane. Ale je potrebné vedieť, že chcieť nestačí. Je bežné, že na pozíciu prídu desiatky skvelých kandidátov, Takže mnoho kandidátov, ktorí sú absolútne skvelí, sa na pohovor ani nedostane. Je potrebné zaujať top CV a ideálne aj dobrým profilom na Linkedine, ktorý si recruiter určite pozrie. Prečo si neodpovedala, o akú pozíciu ide? Ideálne aký typ pobočky to je. Oveľa relevantnejšie rady by si dostala.

tiika
22. okt 2024

Pokial spĺňas podmienky, si vhodná pre tu pozíciu, tak ta s najväčšou pravdepodobnostou oslovia. Pokial nie, tak tam bude iný problém a ty ho nejakym osobným kontaktom neovplyvnis. Myslím si preto, že v tomto štádiu výberového procesu by tvoja intervencia bola skôr na škodu.

solange7
22. okt 2024

Ja som takychto ucastnikov hned blokovala. Pre istotu aj pre buducnost. Tiekli mi nervy z ludi, ktori sa chodili prepytovat osobne. Kazdy zivotopis som vzdy posudila. Ak to samozrejme nebol nejaky zdrap bez adresy, cisla, pripadne tam boli chyby. To som tiez hned zahadzovala.

nelka93
22. okt 2024

Tiež by som nešla osobne. Mne napríklad volali kvôli práci po skoro dvoch mesiacov, už som aj zabudla, ze som sa hlásila a čuduj sa svete, zavolali a vzali ma. Takže netlačí na pílu a čakaj, ak budú mať o teba záujem, tak určite zavolaju

emma2782
22. okt 2024

Ako už bolo spomenuté, pozíciu obsadzujú pravdepodobne z dôvodu, že im chýba pracovná sila a majú viac práce. Síce manažérka nie som, ale v práci mám čo robiť a osobne by ma nepotešilo, keby sa niekto dostavil len tak bez toho aby sme si dohodli stretnutie. Zároveň CV si posielala do BA na personálne, pravdepodobne je ešte zaseknuté tam a manažér pobočky ani nevie o tvojej existencii, tz. nebude sa vedieť vyjadriť. Aj keď mu životopis prinesieš, tak či onak budeš musieť počkať kým si prezrie aj životopis ostatných kandidátov. Vôbec ťa to nikam neposunie.
Počkala by som 2 týždne a max. zavolala.