Táto téma je čisto zo zaujímavosti ak chcete odpovedať budem rada ak nie nič sa nedeje môžte sa iba vyjadriť či viac alebo menej.
Na FB stránke, kde sa ponúka práca je veľa inzerátov kde ponúkajú 5-6€ na hodinu. Hrozne veľa ľudí sa vyjadruje, že to je málo a že za to sa im neoplatí vstať z postele a podobne. Na profesii sú inzeráty, kde zarobíte ledva 800€ za celý mesiac. A potom sú tam inzeráty, kde ponúkajú aj 1200 pokiaľ máte vzdelanie VŠ 2. Stupeň. Moja otázka znie koľko zarábate a na akej pozícii, pretože by ma zaujímalo, kde tí ľudia čo im je 6€ na hodinu malo pracujú, pretože aj ja tam chcem pracovať 😉 ak sa nechcete vyjadriť v presnej sume len zo zaujímavosti máte viac ako 5€ na hodinu alebo menej 🙂 ďakujem za každú jednu odpoveď
Otazka skor je, ze aky typ prace za danu mzdu, ake vzdelanie, prax, skusenosti. Za neodbornu pracu zial vysoky plat ocakavat nemozes.
Ja mam vysoku skolu, 2 specializacie, uz pomerne dost rokov praxe, takze narovinu poviem, ze ani za daleko vyssie sumy ako 5 eur by som “nevstala”.
@tahomi áno veď práve tomuto rozumiem. Pokiaľ je vzdelanie, skúsenosti a podobne tak samozrejme, že ten plat má byť vysoký. Ale to boli pracovné ponuky na tie práce bez vzdelania ako napríklad skladník, čašníčka, kuriér, predavač a ľuďom je malo ísť robiť za 5-6€. A ľudia povedali, že kvôli tomu nevstanu z postele tak ja len, kde robia keď toto im je malo by ma zaujímalo
@dskjhfdlkdjhl ja som šťastná aj za teba, že si spokojná vo svojej práci a tento môj príspevok nebol zle mienený. Ja nikomu nezávidím, každý samozrejme robí všetko preto, aby ho to uživilo a bol spokojný. Je to čisto zo zvedavosti, lebo nie každý má šťastie nájsť si prácu, ktorá mu bude platovo vyhovovať 🙂
Keď som začínala pracovat na Slovensku, tak som mala mat mesačný plat minimálku. Malo to byť nejakých 412 € netto, ak si dobre pamätám. Teraz by som tiež za takú mzdu ani z postele nevstala. Nakoniec som odišla do zahraničia.
Ked som pred zhruba 10 rokmi nastupovala na prvy full time job, poat bol 900 eur v hrubom. pred materskou cca 1900, nie na juniorskej pozici, ale ani extra seniornej, nejaka miera zodpovednosti tam bola, VS vzdelanie, tri jazyky a tych desat rokov praxe. Je to vela, ci malo? To je vsetko relativne.
Tiež ma zarážajú odpovede typu že ja by som za toľko ani nevstala z postele.....lebo žiaľ, na profesii je gro ponúk kde sú platy cca 1000 brutto, ak vidíš ponuku 1200brutto je to otázne či ťa príjmu alebo nie....chápem že v korporátoch a v BA sú platy o niečo vyššie, ale ponuka pre bežného človeka na administratívnu prácu je cca 1000 eur brutto priem. plat....samozrejme nie všade sú uvedené odmeny, takže v podstate človek ani nevie do čoho ide pokiaľ tam nenastúpi..lebo odmeny môžu byť a nemusia byť....iné platy sú v BA v korporátoch, ale nie každý je z BA a má VŠ....ja pacujem vo verejnej správe priem.plat 1200 brutto a toľko čo viem má aj predavačka v Kauflande....
Nezarabam veľa a vstávam z postele celkom dosť skoro 😀
Mám prácu ktoru by mohol robiť ktokoľvek, len nie ktokoľvek je ochotný vstávať a fyzicky robiť.. lenže aj taku prácu niekto robiť musí a ja som rada že ju mám.. vyhovuje mi že vďaka nej môžem stále tráviť väčšinu času s deťmi.. je to moja práca po 10rokoch doma a neplánujem ju robiť navždy, avšak čo tak sledujem ľudí okolo predsudkov je mnoho.. v každej oblasti..
Mam bez par centov 7e/h zaklad, plus priplatky,premie,obcas nadcas, teraz jak je ten danovy bonus taky vysoky tak fajn, mavam uspokojujuce výplaty prihliadajuc na to ,ze som 5min od domu, odrobim polovicu mesiaca , a ze sme hladova dolina, ale niekto by za tie peniaze nevstal, vzdelavat sa treba do dôchodku, vysoka zodpovednost za zivoty druhych .
Ja by som vstala aj za menej platenu pracu, mne ide hlavne o to aby som bola co najblizsie k domovu, ak by to nestacilo, viem si privyrobit .
@ceresna79 Máš v tom aj DB?
@zuzanockamt nie
@ceresna79 Veď to, lebo sa mi to zdalo nejako málo, keďže máš aj 2.atestáciu.
@ceresna79 Áno, s tým DB je to teraz fajn. Ja mám 1.atestáciu + príplatky + DB a tiež veľká spokojnosť 😊
@lenka9g Ved to musis mat v hrubom cez 2000 €, samozrejme ucitelia si zasluzia, ale som velmi prekvapena tou mzdou, ked zo vsetkych stran ucitelia vykrikuju ako malo zarobia, aki su nedoceneni.
@natalienka12 Nedocenení sú, no mzdy už konečne nie sú hanbou ako kedysi. Keď som začínala, nemala som v čistom ani 400€.
@natalienka12 ja sa im tiež čudujem, a to sú učitelia, ktorí majú viac ako ja, majú odmeny a p. Neviem prečo si nerobia atestácie a vzdelávania a namiesto toho sa sťažujú.
je to naozaj relativne, ja som si vzdy hovorila, ze lepsie nieco ako nic a ak ma niekto existencny problem, tak by z tej postele asi vstat mal aj za 5-6€ na hodinu (toto totiz mame v rodine, nevedia, ktory povinny vydavok zaplatit skor a stale nejake dlhy, nedoplatky ale napriek tomu, ja za tolko penazi robit nejdem), ja pracujem v IT sfere na seniornej specializovanej pozicii a adekvatny k tomu mam aj plat a aj vydavky, takze by som si nemohla dovolit pracu za 5-6€ na hodinu, lebo by mi to nepokrylo ani naklady na byvanie, takze ano je to naozaj relativne co je vela a co malo ako si to vezmes z globalneho pohladu
@natalienka12 Len Si uvedom, že má aj druhú atestáciu. A to majú len niektorí učitelia.
Ak tam chces pracovat a plat Ti vyhovuje, tak Ti moze byt uplne jedno, co hovoria druhi. Ja mam plat primerany vzdelaniu a absolutne ma nezaujima, kolko zaraba niekto iny a ani co by si myslel o mojom plate, keby som mu ho prezradila.