Kam ísť za najlepším zárobkom?

nestastna21
6. jan 2016

Ahojte. Tento rok koncim VS a chcela by som vycestovat niekam von a zarobit si. V podstate je jedno kam, ide mi hlavne o peniaze. Ovladam len anglictinu na komunivatovnej urovni, ale ziadna slava to nie je. Rozmyslala som nad aljaskou, ale ta vyzaduje velku pociatocnu investiciu. Nemate niekto skusenosti?

evittam
6. jan 2016

@nestastna21 No neviem, čo čakáš za odpovede a rady - tak sa na to pozri reálne - končíš VŠ, prax žiadna, angličtina biedna, peniaze nemáš - no a chceš ísť do zahraničia - žeby umývať riady, niekde k pásu? Zdokonaliť angličtinu a potom sa uvidí......

jahodka11
6. jan 2016

@nestastna21 neviem poradit presne kam ist, snad sa najde niekto,kto poradi,ale jedine,co odporucam, je urcite ist a vyskusat to!!! moj MM mal moznost pred cca 12-timi rokmi, neisli sme a teraz to strasne lutujeme! mohli sme byt financne zabezpeceni, mat zazemie, kamaratov, teraz sme mimo par rokov a vlastne len zaciname,lenze uz mame deti a je to omnoho komplikovanejsie...ja by som mozno isla na nejaku vyletnu lod najskor, tam aj zarobis,aj nieco vidis a naucis sa dobre jazyk a potom uvidis....ale urcite vyuzi sancu a snahu niekam ist a chod!!! 🙂

majuskabobi
6. jan 2016

@nestastna21 ak riešiš zahraničie,tak rozhodne chod s nejakou kamoskou, ktora ovlada jazyk , minimalne Ti to pomôže,aby ťa nepredali nikde 😉 aby zas o tyzden nebola v TV mlada zena, ktora sa stratila 😠

majuskabobi
6. jan 2016

inac koncis vs a anglictina nic moc? cos delala 4 roky? 😀

evittam
6. jan 2016

@majuskabobi Prečo len 4? A stredná? A v jej prípade predpokladám už aj základná?.....No ale vieš (a to česť výnimkám a bez urážky), dnešný študenti.....

majuskabobi
6. jan 2016

@evittam noo,berme to tak,ze ZS je anglictina typu Maj nejm is Ketlin,hav ar ju 😀
viem o čom píšem, ešte na ZŠ som mala 3 z AJ lebo som si dovolila opraviť angličtinárku, ktorá mala vo vete chybu 😀 ale zasa z VS by si mal clovek odniest minimalne zakladne komunikacne schopnosti(aby ho nepredali ) 😔

evittam
6. jan 2016

@majuskabobi Tak záleží aj od učiteľa,profesora,lektora. Ja som mala na ZŠ 3 roky - ako tak základy, ale na SŠ som mala super lektora - odchádzala som s AJ na výbornej komunikatívnej úrovni...VŠ nemám.

zuska2001
6. jan 2016

žila som 1 rok v austrálii a môžem povedať, že nezáleží, či vieš angličtinu.... dôležité je, či sa vieš obracať v živote, nebáť sa, využiť príležitosť, emocionálne sa odpútať od domova, rodiny a priateľov. Ak máš gule, presadíš sa hocikde, ak si nepriebojná, nepojde ti to. Ale to musíš vedieť sama......odporúčam možno začať dákymi službami - hotel, reštaurácia, au- pair zohnať si milion referencii aká si dobrá a nepostrádateľná, a po čase nájsť dačo inteligentnejšie. Žiadna krajina ti nezaručí dobrý zárobok, je to v tebe, čo dokážeš - aj vo svojej rodnej krajine. Inak Europa je teraz plná lacnej pracovnej sily, takže veľa zdaru. Skús Londýn....

majuskabobi
6. jan 2016

@evittam v prvom rade musi clovek chcieť 😉
@nestastna21 ako som písala vyššie, ber kamošku, a hybaj do sveta,ale na začiatok cez overenu agenturu, rozhodne nechod na vlastnu past.agentury sice zdieraju ako mozu,ale zasa ak by doslo k najhorsiemu (nesmieme nadtym zatvarat oci,bola som 7 rokov v IE viem o com hovorim), mas sa na koho obratit.. hlavne nesed doma, lebo aj na nasom malom malebnom slovensku budes potrebovat AJ.vela zdaru 😅

nestastna21
autor
6. jan 2016

No debata sa zvrhla trosku mimo toho co som chcela 😀 koncim skolu, pracu v sr mam uz slubenu, ale chcem ist niekam prec kde si zarobim a aj podotahujem jazyk kedze som aktualne len na urpvni b1 co nie je slava a hlavne predtym ako zacnem robit v odbore si chcem dat rok pauzu. Zaujimali ma skor vase konkretne skusenosti s agenturami (menovite) a tiez platy a pozicie na ktorych ste pracovali. Co sa vyzaduje a tak ...

nestastna21
autor
6. jan 2016

@majuskabobi na skole sme aj nemali ... A vs je 5 rocna 😉

buba1993
6. jan 2016

Určite neodporúčam Londýn, žila som tam v podstate doteraz a určite to nie je miesto, kde má ísť človek, ktorý nemá dosť peňazí na začiatok a nie moc dobrú angličtinu. Keby som teraz v začiatkoch s týmto rozumom čo mám, zvolím si nejaké stredne veľké mesto v UK. Nakoľko sa tam hovorí anglicky a ty čo-to vieš je to pre teba vhodná destinácia. Čo sa ale týka peniažkov, určite viac zarobíš v severných krajinách alebo napr takom Švajčiarsku ( kde je iba s angličtinou ale dosť ťažko )

No ešte teda raz, stredne veľké mesto v UK je najlepší výber.

alaguema
6. jan 2016

@nestastna21 z môjho pohľadu od začiatku blbý prístup. Nevieš zatiaľ dokopy nič ponúknuť, ale chceš veľa zarobiť 😉 Skús to inak. Choď za skúsenosťami, daj si reálne ciele (čo sa týka zárobku) a hlavne si užívaj - cestovanie dáva rozhľad, si mladá, nikdy potom už to také nebude. Čo sa týka práce, ako prioritu by som si dala dotianuť ten jazyk a tomu by som prispôsobila hľadanie jobu. Nič také, kde za deň tri krát otvoríš ústa a aj to iba keď ťa osloví vedúci smeny poliak alebo rumun 😀 Au pair by nemusela byť pre začiatok zlá voľba, je to pomerne bezpečné, je o teba postarané a učíš sa jazyk. Akonáhle ho budeš vedieť, môžeš ašpirovať na dobre platený job. Ja Londýn odporúčam a to aj na pozíciu au pair (ale iba do anglickej rodiny, kde sa naučíš dobrú angličtinu) a aj neskôr na dobrú pozíciu, ak budeš mať k tomu ďalší svetový jazyk, máš slušnú šancu uspieť.

nestastna21
autor
6. jan 2016

@alaguema staranie sa o deti nie je pre mna. Skor mozno praca niekde v hotely a tak. Nechcem len pokryt naklady, ale nieco aj doniest domou. Aku agenturu by si odporucila?

alaguema
6. jan 2016

@nestastna21 nikdy som nešla cez agentúru, ale ja som pár rokov cestovala naozaj len kvôli cestovaniu a spoznávaniu, nikdy som sa nebála a nejak som si stále niečo našla, ale ja mám AJ fakt dobrú a ovládam aj iné jazyky. Je to obrovská výhoda, never tomu, čo sem niekto písal, že to nie je podstatné. Je a veľmi. A čím viac rečí ovládaš, tým viac možností sa ti otvorí. Ak sa nechceš starať o deti, tak hľadaj niečo, kde budeš v kontakte s ľuďmi a budeš nútená komunikovať. Bez perfektnej angličtiny nenájdeš naozaj dobrú pozíciu (nemyslím len finančne, ale aj takú, ktorá bude dobre vyzerať aj v tvojom CV).

majuskabobi
6. jan 2016

@nestastna21 UPS,tak 5rocna
A na strednej si sa neucila cudzi jazyk? Ja som starsieho vydania a uz na Zs som mala 1 cudzi jazyk a na SŠ dva cudzie jazyky. Bez jazyka sa vo svete nepohnes. 🙂

evittam
6. jan 2016

@majuskabobi No ako pozerám a čítam aj tomu "slovenčinovi" dáva riadne zabrať. 😀

evittam
6. jan 2016

@alaguema No z môjho pohľadu má tento prístup väčšina čo končí VŠ - myslia si, že sú "majstri sveta" a pod 2000,- Eur robiť nepôjdu 😀 😀 😀 . A to hovorím z vlastnej skúsenosti....Keď k nám do firmy prišiel mladý "faganisko", akurát čerstvo z VŠ, jazyk na nejakej extra úrovni žiadny,prax tiež žiadna - teda ak sa neráta "povaľačstvo a staranie sa rodičov", sebavedomý úsmev a pri otázke aký plat si predstavuje, tak "zadrel", že pod 3000,- ani nepôjde. Skoro som "umrela" od smiechu....

nestastna21
autor
6. jan 2016

Uvitala by som diskusiu k teme a nie moralizovanie.
Ak je tu niekto kto bol realne vonku bola by som vdacna za informacie o agenturach, o pracovnych podmienkach a podobne.

marcy77
6. jan 2016

@nestastna21 Keď chceš dobre platenú prácu, musíš mať dobrú angličtinu. Ako chyžná nezarobíš veľa a ver tomu že ani angličtinu si tam nezdokonalíš. Túto prácu robia hlavne cudzinci, ktorých angličtina nie je rodný jazyk. Takže táto voľba mi vychádza asi tak že minimálna mzda a minimum angličtiny. Skús si vybrať niečo iné.

kale13
6. jan 2016

ak budes robit nekvalifikovanu pracu, tak to je viac menej za minimalku.. musis robit vela hodin alebo nocne za priplatok, aby si nieco nasetrila.. co si vystudovala? byt tebou hladam robotu hoci aj za minimalku, ale v tvojom odbore.. napr.. daj si niekoho v angl. adresu a hladaj cele anglicko, s tym ze sa prestahujes tam kde najdes.. ak sa ti podari nasjst robota v odbore, tak uz dalsiu a adekvatne platenu najdes skorej.. to ci potrebujes perfektnu angl. zavisi co si vystudovala, ak nieco technicke sa uplne v pohode to das..
co sa tyka vyletnych lodi.. karibik je velmi lakavy ale treba sa dostat do gift shopu.. tam je fixny plat a ked si v pristave tak shop je zavrety a ty mas volno tak mozes vybehbut do mesta.. casnicky maju velmi nizky plat, lebo su platene zo sprepitneho.. takze budes musiet robit dlhe hodiny a predat co najviac koktejlov..

sissy27
6. jan 2016

@nestastna21 ako sorry dievča, ale s prístupom "nič neviem, ale chcem mať za to dobre zaplatené a rovno mi vy povedzte čo kde ako " radšej zober to sľúbené miesto na SK hneď... Lebo ak chceš v zahraničí luxusne zarábať, tak musíš makať 2x toľko čo domáci a ponúknuť niečo extra alebo robiť špinavú robotu, ktorej sa domáci nechytia ... Okrem toho musíš byť schopná a samostatná, lebo takých ako ty by bolo viac než dosť...

nestastna21
autor
6. jan 2016

Poradit ocividne nevie nikto, tak nechapem naco komentujete. Tym dvom co hovorili k veci dakujem, ostatnych nazory ma nezaujimaju.

evittam
6. jan 2016

@nestastna21 A čo si čakala?! Veď je to diskusia k téme....Sa konečne zobuď, dievča, - ako som už písala - končíš VŠ, prax žiadna, angličtina nič-moc, ďalší jazyk vôbec - buď rada že ti niekto ponúka prácu na SVK. Pri tom čo "ponúkaš" nedostaneš zatiaľ "lukratívne" platenú prácu ani na SVK nie to v zahraničí - max.súhlasím so @sissy27 😉
Hmm, tak ak ťa nezaujímajú názory a rady ostatných tak sa nechoď radiť na verejné fórum.....Ja fakt neviem čo si čakala - akože v štýle "na teba sme čakali" ?!!! 😀

nestastna21
autor
6. jan 2016

Cakala som skusenosti niekoho kto bol minuly rok niekde v zahranici. Toho som sa nedockala...

oslo1
6. jan 2016

Nemozes robit vo svojom odbore aj v zahranici ?
Ja som sestricka, byvam v Londyne a stazovat sa nemozem. Je tu ald velmi rychly zivot, drahota a roznost kultur.
Zacinala som ako aupairka. Potom pracovne na juznom pobrezi. Karierne Oxford 5 rokov, velmi krasne mesto, mili ludia a do 30 tamclovek super zapadne.
Co mas vystudovane? Aku vs?

ingelika78
6. jan 2016

@nestastna21 aku mas vysoku skolu? Od toho vela zavisi...

nestastna21
autor
6. jan 2016

Pripadne info o nejakych overenych agenturach a podobne. Nerozumiem co je nepochopitelne na tom, ze ma zaujima info o pracovnych poziciach a realnych platoch. Chcem si ist zarobit a ako som uz povedala v podstate je jedno o aku pracu pojde, ale chcem si doniest domou korunky kedze viem ze v tom co som vystudovala do 30ky nezarobim prakticky nic. Nehladam lukrativny job, moze ist aj o zber ovocia a podobne. Len by som chchcela pocut niekoho realne skusenosti a nie moralizovanie a zvasty.
P.s. prax v odbore mam kedze som robila celu vs, aby som si ju mohla zaplatit, na jazyk cas nezostal.

henikav
6. jan 2016

@nestastna21 ak si studovala zaujimavy ci pouzitelny odbor v zahranici, mohla by si skusit v tvojom odbore. Na nekvalifikovanu pracu bez dobreho jazyka je vsade vo svete habadej ludi, tazka praca, zle platy, zle ubytovanie, ak dobre nehovoris, oklamu ta a okradnu... Napriklad dobre sa zaraba v zdravotnictve, dobre zarabaju prekladatelia, dobre zarabaju vselijaki odbornici a je jedno kde si v akom state. Naozaj by bolo najlepsie odist za niekym kto uz vonku je a kto ti pomoze. Zavrhla si pracu au pair, ale aj to vidim ako dobru moznost, nikto nepovedal ze tam mas zostat, ale si na mieste, dotiahnes jazyk, vies sa poobzerat a najst si nieco lepsie. Napriklad odist cez letne prazdniny ked vsetci rodicia zufalo hladaju niekoho k detom a za ten cas sa tam vies poobhliadnut

nestastna21
autor
6. jan 2016

Vystudovane mam pravo s tym sa nikde okrem sr v podstate nepohnem. A v anglicky hovoriacich krajinach uz vobec.